Hazır Makalelerde Sabit Fiyatlandırma Sebebi Nedir?
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
Hazır Makalelerde Sabit Fiyatlandırma Sebebi Nedir?
4 yıl önce
Hazır makale satışı yapmak için kullandığım sitenin sabit fiyatlandırma sistemine sahip olması açıkçası beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı. Bazen araştırma gerektiren zahmetli yazılar yazıyoruz ve 1.50 tl'lik sabit fiyatlandırma olması bence oldukça yanlış. Bu konu ile ilgili bir çalışma var mı bilemiyorum ama fiyatlandırmayı siparişlerde olduğu gibi bence yazarlar yapabilmeli. 
FxTrader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 16
4 yıl önce
Bu konuda bende size katılıyorum. Standart hazırlanan yazılar ile ciddi emek ve bilgi birikimi içeren yazıların aynı fiyata satışa sunuluyor olması gerçekten yanlış. Örneğin benim uzmanlık alanım finans ise ve bu konuda hiç bir yerde bulunmayacak tamamen özgün bilgi aktarımı, analiz, yorum ve değerlendirme gibi bir içerik hazırladıysam bunun değeri 100 kelimesi 1,50 TL olmamalıdır. Dilerim bu konuda bir düzenleme yapılır.
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Size tamamen katılıyorum. Araştırma,yazma derken belli bir zamanımız gidiyor. Emek ve zamanın değeri bu kadar ucuz olmamalı .
umitsancakli

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 10
4 yıl önce
Kaç yıldır yaşam masrafları artmasına rağmen 100 kelime fiyatına sadece 25 kuruş civarında bir zam geldi. Bence onu 2tlye çıkarmalılar en az çünkü çok ucuz diye yazasım gelmiyor daha çok hazır makale yazıp satıyordum önceden. 100 kelimesi 2 TL olana kadar da büyük ihtimal eskisi gibi yazmayacağım.
papatyam

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 27
4 yıl önce
Arkadaşlara katılıyorum. Bütün her şeye zam geldiği halde sayfada herhangi bir kıpırdama olmadı. Bilgi bulunmayan siparişler için taban fiyatı yüksek tutulmalı. Ayrıca 100 kelime 1,5 olmamalı artık. 100 kelime arkadaşların dediği gibi 2 TL olmalı. Bu hususta site yöneticilerinin bir açıklama yapmasını rica ediyorum..
FxTrader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 16
4 yıl önce
Bu fiyatlandırma hususu maalesef ki çok suistimale açık bir konu. Sabit fiyat uygulaması olduğunda değerli içerikler çok ucuz fiyata gittiği için ya yazmaktan vazgeçiyoruz ya da satmaktan. Fiyatlandırma serbest olup yazarlara bırakılsa bu seferde çok ilginç ve haksız fiyatlandırmalar ortaya çıkabiliyor.
@umitsancakli 100 kelime fiyatında artış olmamasından şikayet etmişsiniz ve 2 TL olması gerektiğini söylemişsiniz. Bu konuda size katılıyorum ama açılan özel siparişlerde bile 2 TL fiyatı kabul ettiremiyoruz çoğu zaman. Halbuki özel siparişin fiyatı standart hazır makale fiyatından olmamalıdır. Özel istek üzerine özel yazılıyordur çünkü. Ancak siparişlerde bile taban fiyattan teklif verilip taban fiyata pazarlık yapılıyor.
Bu fiyatlandırma konularının sistemsel olarak bir çözümü (standart fiyat yada serbest fiyat gibi) yine de kesin çözüm olmayacak. Buna daha etik daha adaletli ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili bir fikir alışverişi yapacak olursak şu an aklıma gelen bir fikir: Hazır makale ekleme formunda "özel içerik incelemesi istiyorum" diye bir kutucuk ve yanında neden özel içerik olduğuna dair açıklama kısmı olabilir. İçeriğin özel ve standart fiyattan satılmaması gerektiğini düşünüyorsam o kutucuğu işaretlerim ve nedenini yazarım. Editör kontrolünde o makale içerik değeri olarak da kontrolden geçer ve onaylanırsa listeleme de diyelim ki "Pro" içerik olarak işaretlenir ve özel fiyat uygulamasına girer.

Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
4 yıl önce
Herkesin aynı fikirde olması beni çok mutlu etti. 100 kelimesini 1.50'den satıyoruz üstüne birde komisyon ücreti eklendiğinde emek ve çaba tamamen boşa gidiyor. Uzman olunan konular da bu kadar emek verirken herhangi bir zam uygulanmamasını kesinlikle anlamıyorum. Daha öncede belirttiğim gibi sadece hazır makale satmak için kullandığım bir site iyi makale fakat artık burada içerik satasım bile gelmiyor. Daha önce ödemelerin aylık olacağını belirttiler tepki gelince düzenleme yaptılar umarım bu konuda da bir düzenleme yaparlar. Piyasada makale satışı yapılabilecek oldukça fazla site varken iyi makaleyi tercih ettiğimiz için bence yazarlara karşı daha hassas davranılabilmeliler. 
Bu mesaj Dilruba.t tarafından 16.01.2020 15:56:19 tarihinde değiştirildi.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Yanıt Yaz