Sistem Nasıl Çalışır Ödemeler S.S.S.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Sistem Nasıl Çalışır Ödemeler S.S.S.
10 yıl önce
Merhabalar,

öncelikle aramıza hoş geldiniz. Size birkaç konuda bilgilendirme yapacağım. Sistemi kullanmaya başlamadan önce bilgi sahibi olmanızda fayda var.

SİSTEM KURALLARI

  • Sistem kuralları gereği mesajlaşma ve forum alanında mail, telefon ve Skype gibi iletişim bilgilerinin paylaşımı yasaktır. Tespit edilmesi halinde paylaşanda karşılık verende sistemden uzaklaştırılmaktadır.

  • Sistem dışı çalışmak ve çalışmaya yeltenen kişilerle iletişime geçmek yine aynı şekilde yasaklanmıştır.

  • Müşteri tarafından yazdığınız içerikleri sitemize girer misiniz tekliflerinin kesinlikle reddedilmesi ve bize haber verilmesi gerekmektedir.

  • Sistemi aktif olarak kullanmak için telefon numaranızın onayını almalı ve yazarlık yapabilmek için TC onay işlemlerini tamamlamalısınız.
     
  • Sistemin belirlemiş olduğu taban fiyat altında ki tutarlara çalışmamalı ve bu gibi teklifleri red etmelisiniz.

  • Yapay Zeka /ChatGPT kullanarak içerik hazırlanması yasaklanmıştır. 

    NOT: Kural ihlali yapanların hesapları uyarılmaksızın kapatılacaktır.

HAZIR MAKALE VE SİPARİŞLER

  • Sipariş bölümünde açılan ilanlara teklif verirken minimum 100 kelime bir sipariş için 4,00 TL teklif iletebilirsiniz üst limit bulunmuyor kendi fiyat tarifenizi oluşturabilirsiniz.
  • Eklediğiniz Hazır Makale veya Sipariş İçeriklerinin tamamen özgün olması gerekmektedir.
  • Siparişleri zamanında ve belirttiğiniz sürede tamamlamalısınız.
  • Sipariş tesliminden sonra müşteri olumlu ya da olumsuz görüş belirtebilir.

FORUM VE FAYDALI BİLGİLER

  • Sitemiz hakkında ki gelişmeleri ve duyuruları forum sayfamızdan takip edebilirsiniz.
  • Sık sorulan sorulara bakmanız faydanıza olacaktır.
  • Sisteme ilk başladığınızda Acemi Yazar olarak başlayacak daha sonra hazır makale satışı, sipariş tamamlama ve olumlu yorumlar aldıkça puanınız yükselerek rütbe atlayacaksınız. Detaylı bilgi için bakınız.
  • Aklınıza takılan herhangi bir sorun, istek veya öneriniz olduğunda bize destek kısmından ulaşabilirsiniz.

★SIK SORULAN SORULAR ★

Makale Yazarları İçin Bilgiler

★ Nasıl makale satarım?

Sistemde makalelerinizi satabilmeniz için 2 yol vardır.

1- Hazır makaleler

Yazmış olduğunuz makaleleri, hazır makaleler bölümüne ekleyebilirsiniz. Makale satın almak isteyen üyeler hazır makaleler bölümünden makalenizi hiç vakit kaybetmeden alabilir. Makale satın alındığı anda kredi yazarın hesabına yansır.

2- Siparişler

Üyeler çeşitli özel konularda sisteme sipariş ekliyorlar. Daha sonra yazarlar bu siparişe "şu kadar günde, şu krediye" yaparım şeklinde teklif veriyorlar. Teklifi onaylanan yazar, belirttiği gün içerisinde tamamlaması gereken makaleleri siparişin sayfasından ekliyor. Tüm makaleler tamamlandığında yazarın hesabına kredi geçiyor. Eğer makaleleri belirttiği gün içerisinde tamamlamazsa üye siparişi iptal edebiliyor. Bu durumda yazar ödeme alamıyor.

Nasıl Makale Eklerim?

Sisteme hazır makale ve sipariş için makale eklerken özgünlük testi yapmalısınız.
Bunun için bu siteyi kullanabilirsiniz. Makale eklerken Word'de hazırladıysanız metinleri direk yazım alanına yapıştırmayın içeriğin özellikleri silinmektedir. Word'den nasıl makale eklenir? Bu konuya göz atabilirsiniz.

★ Kazandığım kredileri nasıl çekerim?

Kazandığınız kredileri çekmek için hesabınızda minimum 100 TL bulunması gerekmektedir. Kazandığınız kredileri profil menüsündeki "Kazançlarım" sayfasına tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda ödeme talebi oluşturarak çekebilirsiniz (Link; http://www.iyimakale.com/uye/kazanclarim).

★ Ödemem Ne Zaman Yapılır?

100 TL ve üzeri bakiyelerinizi banka hesabınıza Havale/EFT yapabiliriz. Ödeme günü Çarşamba olarak belirlenmiştir.  Ödemelerin tarafınıza ulaşması için en geç Pazar günü 23.59'a kadar ödeme talebinde bulunmuş olmanız gerekmektedir. Bu saatten sonra yapılan ödeme bildirimleri sonraki hafta işleme konulmaktadır.

★ Makale kredileri nasıl belirleniyor?

Şu an için kelime sayısı aralıklarına göre belirleniyor. 100-150 kelime arası 4,00 TL , 150-200 kelime arası 6.00 TL , 200-250 kelime arası 8.00 TL kredi şeklinde devam etmektedir.

★ Kazandığım kredilerle makale satın alabilir miyim?

Evet, sistemde kazandığınız kredileri banka hesaplarınıza çekmek yerine siteniz için makale satın almak için kullanabilirsiniz.

★ Eklediğim makaleler ne kadar sürede onaylanır?

Mümkün olduğunca en kısa sürede onaylamaya çalışıyoruz. İş yoğunluğuna bağlı olarak bu süre değişebilmektedir ancak yüklemiş olduğunuz makaleler gerekli kontroller yapıldıktan sonra en geç 24 saat içerisinde onaylanır.

★ Makale özgünlükleri nasıl kontrol ediliyor?

Sitemizde bulunan araçla ve internette ki çeşitli araçlarla makalelerin özgünlüğünü kontrol edip sisteme ekliyoruz. Eğer makale özgün değilse hazır makalelere veya siparişe eklemiyoruz.

★ Örneğin film tanıtımı yazıyorum, filmden bir replik ekledim özgünlük oranı düştü sorun olur mu?

Bu gibi durumlar sorun olmaz. Bu gibi durumları özenle kontrol etmeye çalışıyoruz. Ancak bir makalenin büyük çoğunluğu alıntılardan oluşuyorsa bu durumda makaleyi onaylamıyoruz. Özel alıntıların sayısını minimum tutmaya gayret edin.

★ Makalelerde başka hangi kriterler aranıyor?

Makaleleriniz de düzgün Türkçe kullanımı oldukça önemlidir. Çok fazla imla hatası olan makaleleri onaylamıyoruz. Eğer makale açıklaması ve başlıkta belirttiğiniz bilgilerle makale içeriği eşleşmiyor da onaylamıyoruz.

★ Sitenizde bir uyarı/ceza sistemi var mı?

Evet, sitemizde uyarı sistemi var. Özgün makale göndermeyen, spinner makale gönderen, siparişlerini tamamlamayan yazarlara uyarı veriyoruz. 3 uyarıya ulaşan kullanıcılar siteden süresiz olarak uzaklaştırılıyor.

★ Buraya eklediğim makaleyi başka bir sitede sattım, ne yapmam gerekiyor?

Bu gibi durumlarda satışını yaptığınız makaleyi görüntülediğiniz de "Makaleyi Sil" linki var. Makaleyi sistemden tamamen silebilirsiniz.

Makale alıcıları için bilgiler

Nasıl makale temin ederim?

Hazır makaleler bölümünü gezerek size uygun gelen makaleyi anında satın alabilirsiniz. Ya da istediğiniz konuda sipariş açarak yazarların teklif vermesini bekleyebilirsiniz.

★ Hesabıma nasıl bakiye eklerim?

Bakiye alım sayfasındaki banka hesap bilgilerine Havale/EFT yapabilir ve kredi kartınızla kolayca hesaplarınıza bakiye aktarabilirsiniz. Kredi kartıyla yaptığınız işlemler anlık olarak hesabınıza geçmektedir. Havale/EFT ile yaptığınız ödemeler aynı gün içerisinde onaylanır. Havale yaptıktan sonra bakiye alım sayfasından ödeme bildirimi yapmanız gerekmektedir.

★ Satın aldığım makaleler Yüzde 100 özgün mü?

Makaleler sisteme eklenirken editörlerimiz tarafından özgünlük kontrolünden geçirilerek onay verilmektedir. Her ne kadar özgünlük testi yapılıyor olsa da özgünlük programlarının bazen düzgün çalışmama durumlarına karşın sizlerde aldığınız içerikleri teste sokmalısınız. Yine olası bir özgünlük sorununda bizler ile iletişime geçerek, bakiye iadesi konusunda hemen yardım alabilirsiniz.

★ Satın aldığım bir makalenin daha önce başka bir platformda başka bir kişiye satıldığını fark ettim. Ne yapabilirim?

Bu gibi durumda bize bildirim yaparsanız, gerekli incelemeden sonra bakiyenizi hesabınıza iade ediyoruz ve yazara uyarı vermekte tekrarında sistemden uzaklaştırmaktayız.

★ Satın aldığım makale ile ilgili başka bir problem var ne yapmam lazım?

Yine "Destek" sisteminden bizimle iletişime geçerseniz en kısa sürede konuyu çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.

 Sipariş için bir yazarla anlaştım, istediğim sürede teslim etmedi ne yapabilirim?

Eğer yazar teklifinde verdiği süre içerisinde makaleleri sisteme eklemezse, siparişi iptal edip kredinizi iade alabilirsiniz. Belirtilen gün geçmeden siparişi iptal edemezsiniz.

★ Bir yazarın güvenilir olduğunu nasıl anlayabilirim?

Bir yazardan makale alacaksanız ya da teklifini onaylayacak sanız yazarla özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Yazarın profilindeki referansları ve yorumları da inceleyebilirsiniz.

Telif haklarını ihlal eden, site sahibi olunsun, olunmasın daha önce başka bir sitede yayınlanmış veya metnin belirli bir kısmının başka bir sitede yayınlanmış olması, kullanıcının uyarı sınırına ulaşmasını beklemeksizin uzaklaştırılmasına neden olacaktır. Eğer merak ettiğiniz başka bir konu varsa destek sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.
Bu mesaj Destek tarafından 10.05.2023 23:43:51 tarihinde değiştirildi. Sebep:Güncelleme
Yanıt Yaz