Hazır Makale Fiyatlandırma Değişiklik & Öneri & Talep
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Hazır Makale Fiyatlandırma Değişiklik & Öneri & Talep
4 yıl önce
Merhaba arkadaşlar,

yeni yıla girmemizle birlikte makale ücretlerinde düzenleme talepleri geliyor, geçen sene zam yapmıştık şuan için bir artış söz konusu değil piyasa durumuna göre taban fiyatı ilerleyen aylarda değiştirebiliriz. Bu yıl hazır makale fiyatları için farklı bir uygulamaya geçmeye düşünüyoruz.

Hazır makale fiyatlarında sadece onay vereceğimiz içeriklerin sizin belirttiğiniz fiyatlardan satılmasına izin vermeyi düşünüyoruz. Tamamen serbest olmayacak.... Tüm içeriklerin 100 Kelime 3,4,5 TL'den eklemesi makale yığını oluşmasından öteye gitmez. Makalelerde içerik kalitesi dediğimiz bir takım özellikler olmalı. 

Siparişlerde zaten bir fiyat kısıtlaması yok  taban fiyat uygulaması var onun dışında kendi fiyat politikanızı oluşturabiliyorsunuz.

Bu kapsamda; hazır makalelerde yazdığınız içeriklerin kaynaklarını isteyeceğiz sizlerden yazılan içerik rewrite bir içerikse taban fiyat dışında satılamayacak. Ama oturup sıfırdan bir içerik oluşturan yazarın hakkı da bu sayede yenilmemiş olacak araştırma yapmış olabilirsiniz, hatta yabancı kaynakları okuyup onlardan örnekler verebilirsiniz bu durumlarda içeriğiniz daha dolu dolu olacağından fiyatlandırmayı da emeğiniz doğrultusunda girebilirsiniz, diğer içeriklere oranla biraz yavaş satılacak belki ama en azından ileriye dönük yatırım yapmış olursunuz. 

(Standart Makale) ve (+++ Makale)

Standart makale dediğimiz taban fiyattan satılan içerikler ve fiyatını sizin belirlediğiniz bir üst seviye +++ makaleler olmak üzere 2 ayrı makale türü oluşacak. Bu içerikleri belirtilen ikon sayesinde fark edilebilir olacak. 

Ana kriterler ne olacak?
  • Özellikle şuan eklenen birçok makalede başlık ve alt başlıklar kalın değil, önemli kelimeler bold değil makalede Seo konusunda bir çalışması olmayan bu tür içeriklerin Standart Makale olarak satılması
  • Sistemde belirttiğimiz bir puan dilimine ulaşamayan yazarların (Rütbesi Yeni Yazar olanlar) yine aynı şekilde standart makale olarak satış yapması
  • Rewrite ( Yeniden yazma) Yöntemiyle yazılan içeriklerin  standart makale olarak satış yapılması. 
  • Araştırma yapılarak hazırlanan içeriklerin +++ Makale olarak satılması 
  • Yine değerli olarak gördüğünüz editör arkadaşlarımızında onay vereceği yazıların +++ Makale olarak satılması
  • Yabancı kaynaklardan faydalanarak hazırlanan araştırma yazılarının +++ Makale (Tamamen çeviri olmamalı) 
Buna benzer maddelerle çoğaltabileceğimiz kriterleri göz önünde bulundurarak hem içeriklerde kaliteyi artırmak hem de emeklerinizin karşılığını alacağınızı düşünmekteyiz. 

Ayrıca makalelerde promosyon uygulaması yapıldığı için tüm içerikleriniz için kolayca promosyona açma kapama butonu hazırlıyoruz. Fiyatını kendiniz belirlediğiniz içerikleri de dilediğiniz zaman indirim yapabileceksiniz. 

Uygulamayı aktif etmeden önce sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Özellikle kriterler konusunda beyin jimnastiği yapmış oluruz :) Sadece satıcı olarak değil alıcı - satıcı iki tarafı da düşünerek yorum yaparsak daha iyi olur.  

Saygılarımla,
EA

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 7
4 yıl önce
Söylediğiniz gibi çok yüksek fiyatlar ile makale satılmaya çalışılması, burayı sadece makale deposu yapar. Ancak, editör onayına sunulan makaleler, çeşitli kriterler baz alınarak editör tarafından puanlanmalı. Verilen puan neticesinde de makalenin değerini editörün belirlemesi hem alıcıya hem de satıcıya güven verecektir.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
4 yıl önce
Araştırma ve öğrenme neticesi yazılan titiz ve seolu makalelerin daha değer görmesi açısından güzel olacak.
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
4 yıl önce
Öncelikle talep üzerine bu şekilde bir çözüme gittiğiniz için iyi makale ekibine teşekkür ediyorum. +++ kalite makalelerin satış fiyatının fazla alması fikri kesinlikle çok iyi fakat standart makaleler için 1.50 satış fiyatının yetersiz olduğunu düşünüyorum. +++ kalite içerik üretecek yazarların sayısı oldukça fazla fakat bu durum standart makaleler içinde bir emek harcandığı gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor. Sizlerden talebim standart makaleler için de fiyat güncellemesi yapmanız. Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar 
yusufkocak

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 8
4 yıl önce
Beni ilk düşündüren şey, makalelerin bu şekilde sınıflandırılması iyimakale.com için bir iş yükü oluşturur mu? Eğer bu sorun olmuyorsa, hazır makaleler için evet, kalite puanı uygulaması olmalı. Mümkünse, sisteme eklenen bir makalenin kalitesi (ki burası çok büyük iş yükü getirebilir örneğin, başlıklar şöyle mi, alt başlık var mı, kalın, italik durumu, yazının imla kuralları, yazının anlatım bozuklukları, anlatım dili vb. pek çok unsur) bir takım eleklerden geçerse ve ona göre elde ettiği kalite puanına göre önerilen fiyat, sistem tarafından varsayılan olarak gelirse, bu sistem yürür. Ama yağmur gibi makale sisteme yüklenirken, bunlar uzun süre editör onayı için beklerse, moraller düşer.

Bir diğer husus siparişle alınan işler. Ben şahsen, bir yazının seo uyumlu olmasını isteyen ama talepleri bir birinden çok farklı işler görüyorum. İş verenler, iletişim kazalarına neden oluyor. Her verilen işin (brif) de standartları olmalı. Yeterli açıklama yapılmadan yazar arkadaşlara fırça atılmasın. İş verenler, her verdikleri işte ne tarif etmişse onu alır. "Önceden şöyle dediydim, seo şudur bilmiyor musun?" gibi sözler duyuyoruz. Ben karşıma her işin tarifini alırım ve ona uyarak yazarım. Ama iş verenin önceden "şu olsun" dediği bir işi alıp bakamam "ne demişti" diye! O yüzden, her iş ayrıdır ve açıklaması neyse o verilmektedir. Bu iletişim kazalarına da önlem olarak, iş verenlerin mesajla iş iletmesini uygun bulmuyorum. İş verenler de bir form doldurmalı, lütfen! Eksik bilgi verdiklerini, form doldururken görebilmeliler. Aksi takdirde, moraller sıfır! 


kadir

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 69
4 yıl önce
Evet ben 3 tarafı da düşündüğümde (site, makale yazarları, makale alanlar) hepsinin güzel bir ortak paydada buluşacağı bir yol bu. Neticede makale alanlar, güzel makale isterler ki sitelerini geliştirsinler, Adsense onlara daha çok ödeme sağlasın. Arama motorları, bilgi arayanları bu sitelere yönlendirsin. Makale yazarları ister ki sürekli olarak makaleleri satılsın para kazansınlar. Site ister ki canlı bir alış veriş ortamı olsun. Onlar da bu gemiyi yürütebilsinler. Ne var ki forum dışında öyle site sahipleri var ki, makale satın alacak iyi bir platform arıyorlar ve  bulamıyorlar. Büyük çoğunluğunun bu forumdan haberi bile yok.. 

Tek Yol Daha Çok Satış
Önerim: Her bir yazar, iyimakale sitemizi daha da büyütmek için her ay ücretsiz olarak 3 tane seo uyumlu tanıtım makaleleri yazarak ve yayınlayarak bu sitenin daha fazla büyümesine katkıda bulunsun. Makale alıcıları buraları doldursun. Makale yazanlar da buraya doluşsun. Site büyüdükçe, hem yazarlar için imkanlar genişleyecek, hem alıcılar istedikleri makaleleri hemen bulma ve satın alma lüksüne kavuşacaklar. Arama motorlarına makale, hazır makale, makale satın al, makale satanlar, makale satan siteler, makale yazarı arayanlar, makale yazma, seo makale nasıl yazılır, makale yazma kuralları, makale yazarlığı, makaleciler, makale satış vs gibi  300-400 anahtar  üzerine inşa edilecek, ayrı ayrı minimum 300 kelimelik tanıtım yazıları yazıp Google'yi uyandırmaya çalışalım. Bin yazar ayda 3.000 adet makale çıkarırsa, yılda 36 bin makale çıkar ve bir yıl sonra buranın daha da büyüyüp çeşitliliğin ve imkanların arttığını görebiliriz. Naçizane düşüncem bu yöndedir. Teşekkür ederim.
Bu mesaj kadir tarafından 19.01.2020 08:09:15 tarihinde değiştirildi. Sebep:ekleme
umitsancakli

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 10
4 yıl önce
Peki fiyatlar yazarların rütbelerine göre artarsa nasıl olur? Mesela acemi yazar 1.5 TL tecrübeli yazar 2TL gibi ve böyle böyle artsa fiyatı. En yüksekte de zaten çok fazla yazar olmadığı için çok yığılma olmaz ve belki 3-4 tlye kadar çıkabilir belirli kişilerin.
Bu mesaj umitsancakli tarafından 19.01.2020 10:26:32 tarihinde değiştirildi.
samettkkarakayaa

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
4 yıl önce
Olması gerektiği gibi güzel düşülmüş bir fikir ancak bende yeni yazar olarak her ay belli sayıda makaleyi üst düzey makale olarak gösterme hakkı tanınmalı buda editörün onayına göre olmalı.Her  yeni yazar ayda 2 tane makalesini üst düzey listesine koyabilmeli kota olmalı bu üst düzeylikte editör onayında olmalı ki bu işe yeni yerin güçlü kalemlerde kendini bu platformda gösterebilsin.
FxTrader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 16
4 yıl önce
Merhaba, öncelikle fikirlerimizi dikkate almanız oldukça sevindirici ve tabii ki bunun için teşekkür ediyorum. Sabit fiyat da yazar statüsüne göre artış uygulaması yapılabilir. Özel içerikler ile ilgilide hazır makale eklenirken özel inceleme talebi istenebilir.    Bu talep istenirken nedeninin de yazılabileceği açıklama bölümü olmalı. Eklenen her makalenin editör tarafından incelenerek değer biçilmesi hem çok fazla iş yükü bindirir hemde onay süreçlerini geciktirir. 
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
4 yıl önce
Öncelikle yeni fikirleriniz ve çalışmalarınız için çok teşekkür ederim. Ancak, şunu belirteyim öncelikle yazarlık fiyakalı ancak tarih boyunca olduğu gibi yine az kazandıran bir meslek dalı malesef....! Araştırma gereken bir yazıyı kaliteli ve özgün bir şekilde yazmak, anahtar kelime ayarlamak, siteye yüklemek vs. derken ortalama yaklaşık 1 saat alıyor. Paket bir iş olsa bile bu süre makale başına en az 45 dakika oluyor. 300 kelime 4.5 TL. Yazarın eline geçen ise 3.6 TL. 1 saatlik bir emek için bu fiyat bence artık çok düşük kalıyor. Üstelik yüzdelik bazda komisyon alındığı için fiyatın yükselmesi sitenin de lehine bir durum. Yazar ve site için olumlu olan bu durumun alıcı için olumlu tarafı ne derseniz, onlar için de morali yükselen yazarların daha iyi içerik üretmesi diye düşünüyorum. Yani herkes kazanır bu durumda... Ayrıca, yazıları inceleyip kategorize etmenin editörlere büyük iş gücü getireceği aşikar. Bu yüzden yazıların onayı büyük ihtimalle gecikir diye düşünüyorum. Bunun için taban fiyat olmalı elbet. Ancak benim önerim yeniden getirdiğiniz rütbe sistemine göre fiyatlandırma yapmanız. Standart yazar için 100 kelime 1.5 TL ise Prof yazar için 2-2.5 TL olabilir mesela. Aradaki rütbeler içinde 10-25 kuruşluk farklarla fiyatlandırma olabilir. Mesela 1.60-1.75-2.00-2.25 gibi.. Yazarın SEO, H1,H2 gibi kriterlere uyup uymadığı gibi konular zaten seviye ilerleme aşamasında gerek editörlerin uyarısı gerekse alıcıların yorumları veya ikazı ile giderilebilir. Böylece seviyesi ilerlemiş olan birisi sadece makale satarak değil, öğrenerek ve tecrübe ederek ilerlemiş olur. Yani bu şekilde her yazar rütbesine göre yüksek kazanmayı hak eder... Herkese iyi çalışmalar..
Bu mesaj Fatih137 tarafından 19.01.2020 14:44:02 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz