●★● Hazır Makaleler Hk. ●★●
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
●★● Hazır Makaleler Hk. ●★●
5 yıl önce
Merhaba arkadaşlar,

hazır makale bölümü hk. ve yazar arkadaşlarımızın dikkat etmeleri konulara bu konuda kısaca değineceğim. Öncelikle sayfada oluşan tarihe göre sıralama hatası giderildi. Açtığınız da eski tarihe göre sıralayabilir tek tıkla güncel yazıları üste alabilirsiniz. Eskiden tıklasanız bile karışık sıralıyordu. 

Hazır makale bölümünde ki yazıların güncellenmesi hem de güncelliğini yitiren yazıların silinmesine yönelik çalışmalarımız var. Fiyat güncellemesinden sonra çoğu arkadaşımız içeriklerini tekrar güncelledi. Halen eski tarihli yazılar bulunmakta uzun süredir giriş yapmayan ve 1 yılı aşkın süredir satılmayan içerikler silinecektir. Çok eski içerikleriniz varsa güncellemelerini mutlaka yapın. 

Yazar Arkadaşlarımızın Dikkat Etmesi Gereken Konular
  • Özellikle en çok şikayet edilen konuların başında yazım hataları ve kullanmış olduğunuz içerikleri sistemden silmeyerek mükerrer kullanılmasına olanak sağlamanız gelmektedir. Bu konulara dikkat etmelisiniz.

  • Farklı platformlarda içerik satışı yapıyor olabilirsiniz bu konuda hiçbir zaman kısıt koymadık, koymayacağız ama sizlerde bu konuda dikkatli olmalısınız. Sattığınız veya kullandığınız içeriklerinizi silmelisiniz. 

  • Hazırladığınız içeriklerde ki yazım hatalarına dikkat etmelisiniz. Word kullanarak bunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Gözden kaçabilir ama doğru araçlarla her zaman üstesinden gelirsiniz. 

  • Makale açıklamalarına özen göstermelisiniz. İçerikte anlatım oldukça önemlidir. 

  • İçerikler genel olarak blog sitelerinde kullanıldığından firma ve şahıslara hakaret içeren cümleler kurmamalısınız.

  • Mümkün olduğunca alıntı yapmamalı yapıyor olsanız bile bunu makale açıklamasında belirtmelisiniz.

  • Onaya gönderdiğiniz içerikleri özgünlük testinden mutlaka geçirmeli ve yüzde yüz özgün olduğundan emin olmalısınız.

  • Yabancı kaynaklardan direk çeviri yapıp ekleme yapmamalısınız. 

Satış Yapabilmek İçin Nelere Dikkat etmeli?

Sitemiz oldukça aktif bir site olduğundan diğer yazarlara oranla az satış yapıyor olabilirsiniz. Aktif yazar sayımız fazla olduğundan özellikle yeni başlayan yazarların içerik satışı biraz daha zor olacaktır. Fakat bu geçiş sürecini popüler içeriklere yönelerek kolayca atlatabilirsiniz.

Örneğin; Son aylarda Ekonomi, Finans kategorisi diğer kategorilere oranla daha fazla tercih edilmektedir. Hazır makale bölümünde yer alan 1200 + makaleden sadece 12 adet finans makalesi var :) Bunun gibi aktif kategorileri takip etmeli ve gündemde ki popüler konuları yazmalısınız. Sizler için ara ara başlık önerdiğimiz konumuzu mutlaka takipte kalın. 

https://www.iyimakale.com/forum/topic/-gundem-konulari-hazir-makale-onerisi-/13585

Hepinize bol kazançlı günler dilerim.

Saygılarımla,
Yanıt Yaz