Yeni Üyeler için Makale Nasıl Yazılır?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Yeni Üyeler için Makale Nasıl Yazılır?
10 yıl önce
Yeni Üyeler için Makale Nasıl Yazılır?

Arkadaşlar sitemizde çok kaliteli yazarlarımız var. Lakin bu işe yeni başlayanlar ve acemiler için makale nasıl yazılır ve siteye nasıl eklenmeli bu konuda örnek vereyim.

Makaleyi aşağıdaki gibi yazın paragraflar olsun. Başlık ve makale içindeki anahtar kelimeler koyu olarak işaretleyin. İmla ve noktalama kuralları düzgün olmalıdır. Uygun kategoriyi seçin, resim ekleyin ve makale açıklamasını yapın son olarak makaleyi özetleyen 5 etiket ekleyin örnek, çocuk,edebiyat,psikoloji,kompozisyon,yazı  gibi.  Bu konunun altına makale yazımı ile ilgili soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Edebiyatı

Hepimiz çocuk olduk. Şimdikinden çok daha fazla hayali çocukken kurduk. Fakat hepimizin, hayallerini besleyen kitapları olmadı. Çoğumuz okuduk. Bir kısmımız ise dinledik. Kimi zaman hayal dünyasında kahramanlarla birlikte kötülerden kaçıp kurtulduk. Kimi zaman denizlerde, gökyüzünde sefere çıktık. Bizler şanslı çocuklardık. Bir de duyarlılığı az, seçiciliği az ebeynlerin çocukları vardı ki, onlar bizim kadar şanslı değillerdi. Okusalar da dinleseler de bir türlü hayal dünyasına yelken açamadılar.

Çünkü içerik yavandı.İşte bu nokta da Çocuk Edebiyatı yazınında, kalitenin ve edebiliğin öneminin kaçınılmaz oluşu hepimizce malum. Ümidimiz odur ki; ülkemizde duyarlı ebeveynler kadar duyarlı eğitimciler de, yayıncılar da artsın. Ancak o zaman çocuklarımızın hayal dünyaları daha da gelişip zenginleşebilir. Bu çocukların kuracağı dünya daha bir yaşanılır olur.





gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 92
10 yıl önce
Makale içerisinde genel olarak minimum %1, maksimum %2 anahtar kelime kullanılmalıdır. Yani 200 kelimelik bir makale yazıyorsanız minumum 2 maksimum 4 anahtar kelime kullanmaya dikkat ediniz. Kullandığınız anahtar kelimeleri farklı olarak seçerseniz, makale çok daha fazla hit alır. Yani makale alıcıları sizin yazınızdan daha çok verim alabilir. Yazılarımızı tabi ki kendi düşüncelerinize göre yazmalısınız. Fakat SEO kurallarına da uymanız gerekir. Çünkü makale alıcılarının genel amacı SEO uyumlu makaleleri sitelerinde yayınlamaktır. Bu yüzden h1 ve h2 tag kullanımı yani başlık ve yan başlık kullanımlarına dikkat etmeniz gerekir. En önemlisi yazdığınız makale içeriği kesinlikle özgün olsun. Ayrıca konu bulamıyorsanız, esinlenmeyi deneyebilirsiniz. Yani okuduğunuz ve hoşunuza giden bir makaleyi kendiniz özgünleştirerek ve kendi yorumlarınızı katarak yazabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar :) 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
@gosuhasu  Tşklr çok değerli bilgiler için.

Makale yazmakta sıkıntı yaşayan arkadaşlara ufak bir tüyo youtube,daiylamation ve diğer video sitelerindeki videoları izleyerek derleyerek özgün makaleler yazabilirsiniz. Hazır makaleler bölümünde bu makaleleri satabilirsiniz.

fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
@iyimakale örnek makalesine ve @gosuhasu  arkadaşımızın tüm söylediklerine katılıyorum kendilerine çok teşekkür ederim. Ayrıca dün gece aktif olan panda 4.0 güncellemesinden sonra spam backlinklerle üst sıralara çıkan siteler ciddi sıralama kaybı yaşamaya başladılar. Fakat özgün ve seo uyumlu makalelere sahip siteler ya sıralamada ilerlediler yada konumlarını korumayı başardılar. Yani bu durum yapılan her algoritma güncellemesinden sonra özgün makale etkisinin giderek daha da yükseldiğini gösteriyor. 
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
Fevzi Bey haklısınız.Özgün makale nin en önemli yerini tutmayıda başaran site İyimakale.Çünkü özgün makaleler satışını sağlayarak sitelerin sıralarını ilerlemesini sağlıyor.Bunda hem İyimakale'yi,hemde hocalarımızı tebrik ediyorum.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
Yazacak konu bulmakta sıkıntı yaşayan arkadaşlar google adwords anahtar kelime aracını kullanabilirler.

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

bu sayfaya girip "Yeni anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri arayın" sekmesine tıklayıp ilgilendiğiniz veya yazmak istediğiniz konuda bir kelime araması yaparak çeşitli anahtar kelimelere ve bu anahtar kelimelerin aylık tam aranma hacimlerine ulaşabilirsiniz. Daha sonra belirlediğiniz anahtar kelimelere yönelik olarak seo uyumlu makalenizi hazırlayabilirsiniz.
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
Fevzi bey benim işime de çok yaradı teşekkürler.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
ben teşekkür ederim
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
@fevzibuyuktas  tşklr bilgiler için
zeynep topuz yangın

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
10 yıl önce
İyi akşamlar sanırım ben bu işi kıvıramıyacagım.Özgün yazılarım var ama galiba yazdıklarımı dogru şekilde paylaşamıyorum.Seo meo nedir anlamadım zaten cepten yazımı paylaşmıştım oda görünmedi.Acaba üyeligimi nasıl fesh edebilirim? Yardım lütfeeennn.
Yanıt Yaz