Yeni Bir Politika Benimsiyoruz - iyimakale
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Yeni Bir Politika Benimsiyoruz - iyimakale
9 yıl önce
Merhabalar,

Bildiğiniz üzere son birkaç gündür sistem içerisinde temizlik yapmaya başladık, hepimizin platformu olan iyimakale içerisinde bazı paradan gözleri dönmüş hırsızlar, yazarlığı onaylanmayan veya bu sektörü yeni keşfeden kişileri 50 kuruş üzerinden çalıştırarak rant sağlamaktaydı.

Tüm sistem taranmış ve yaklaşık 20 kişi uzaklaştırılmıştır, uyarılarımıza kulak asmayıp, hala sisteme kayıt olan bazıları hakkında da sahtecilik suçlarından ötürü de suç duyurusunda bulunulacaktır.

Hala sistem içerisinde gözden kaçabilecek kimseler olduğunu düşündüğümüzden dolayı, bundan sonra para çekim taleplerinde işlemi onaylamadan önce kişilerin mutlaka hesapları detaylı bir şekilde incelenecektir. Paraya taptıklarından ötürü insani değerlerini kaybeden bu kişilere verebileceğimiz en büyük cezanın bu olacağı kanısındayız, zira hiçbir uyarıyı ciddiye almıyorlar veya onur, gurur gibi ahlaki değerlerden yoksunlar.

Uzaklaştıracak olan bu kişilerin bakiyeleri iyimakale sistemine kalacak ancak bu emek hırsızlarının kazandıkları haram bakiyelerden hiçbir hayır gelmeyeceğinin bilincindeyiz. Sürekli olarak bir sosyal sorumluluk projesi veya bağış yapabileceğimiz bir organizasyon aramaktansa, müsait olduğum her hafta sonu biriken bu bakiyelerin tutarı kadar köpek maması alarak çalıştığım kurumun işlettiği hayvan barınağına bağış yapacağım.

Bu denetlemeleri yapmamız, para çekim taleplerini onaylamamızdaki süreyi hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Bakiyeler her zaman olduğu gibi en geç bir iş günü içerisinde tarafınıza ulaştırılacaktır.

İyi çalışmalar, bol kazançlar dileriz.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
Temizlik için elinize sağlık, yaz temizliği galiba :)) Çok yerinde olmuş gerçekten
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Teşekkür ederiz Yasemin Hanım, biraz öyle oldu sanırım :) İyiniyetimizin suistimal edildiğini ve bunun sonucunda da sizin gibi emeği ile kazanan yazarlarımızın haklarının yendiğinin farkına vardık, bundan sonra artniyetli kişiler için biraz daha sıkı denetim yapmamız farz oldu ailemizin selameti için.
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
9 yıl önce
Çok doğru bir karar alınmış. Bazı kötü niyetli kişiler gerçekten de insanları sömürmeye çalışmaktalar.
gamzenisankilic

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 20
9 yıl önce
Öncelikli olarak sahipsiz bırakılan hayvanların mama ihtiyaçlarının biraz da olsa karşılanacağını duyduğum için çok mutlu oldum. Ayrıca makale yazarlığından para kazanmak isteyen ve yeni başlayan birisinin bilgisizliğinden faydalanarak yapılan bu aşağılık hareketlerin de cezasız kalmadığını duyduğum için ayrıca mutlu oldum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Emek hırsızlarına hiçbir yerde yer yok.
kuyruksuzkedi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 32
9 yıl önce
Evet,yönetimi ben de hayvanlara mama yardımı yapma kararından ötürü kutluyorum.Çok ince ve yerinde bir düşünce...
desperado

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
9 yıl önce
bence bunun yanında buradaki sistem dışında yapılacak alış-veriş içinde konu açanların uzaklaştırması doğru olabilir en azından buradan garanti şeklinde paramıza ulaşma imkanımız artacaktır.
biliyorum kimse alış veriş yapmasın diyeceksiniz ama her seferinde yeni başlayanların buna bulaşması sayesinde bu insanlar kandırmaya devam ediyor.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Bu yolu tamamen kapatmayı istemiyoruz çünkü aramızda öğrenci yazarlar da bulunuyor ve kimi zaman sistem aracılığıyla daha karlı anlaşmalar yapabiliyorlar. Elimizden geldiğince esnek olmaya çalışıyoruz, piyasa fiyatını düşürecek herhangi bir işlem ile karşılaştığımızda caydırıcı nitelikte olan cezalar uygulamaya başladık.

Artık sistem haricinde yapılan hiçbir işleme vakit harcamıyoruz çünkü ne kadar dil döksek de, çeşitli engellemeler koysak da insanlar dolandırılmadan bu işlerden vaz geçmiyorlar.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Sistemden uzaklaştırılan ama yaptığımız uyarılara kulak asmayan 2 kişi için dün suç duyurusunda bulundum, bu kişilerin bakiyelelerini davalar açılıp, sonuçlanana kadar hesaplarında tutmaya devam ediyor olacağız. Bu 2 kişinin haricinde sistem açıldığından bu yana uzaklaştırılan kullanıcıların hesaplarında biriken toplam tutar 664,83 TL imiş. Bu sabah bu bakiye hesaplarımdan çekilmiştir. Bir arkadaşımın yardımı ile bir toptancı buldum ve sıkı bir pazarlıktan sonra toplamda 300 kiloluk bir mama pazarlığı yaptık ve kendi ellerimizle barınağın içine girerek, depolarına yerleştirdik. En iyi kalitede almaktansa orta kalitede satın alarak daha fazla karnın doyurulmasını daha uygun gördük.

Benimde bir boxer bir oğlum var ve açıkçası hayvan hakları dendiğinde yalandan (şimdiki hislerimle yalandan olduğunu anladığım) hayvansever kesiliyormuşum. Hayatımda ilk kez bir barınağa gittim ve inanın durum anlatıldığından da kötü, kapasitenin üzerinde canlı barındırmak zorunda kalıyorlarmış ve hatta bazı barınaklar bu canlıları gizli gizli uyutmak zorunda kalıyorlarmış...

Beni normal bir vatandaş sanacağını düşündüğümden kurumsal kimliğimi kullanmak zorunda kaldım ve ondan sonra orada görev alan 2 kişinin davranışları da değişti ama doğruyu öğrenebilmemin tek yolu buydu. Kendi barınağımızda böyle bir durum yokmuş ancak çalıştığım ilin ilçeleri geceleri dışarıda yaşayan köpekleri birbirinin sınırları içerisindeki bölgelere bırakıyorlarmış. Hatta bunu tüm büyükşehirlerin yaptığını bildirdiler (ne kadar doğrudur bilmiyorum). Bunun üzerine düşününce yaşadığım semtteki köpeklerin ara ara kaybolup, yenilerinin geldiğini fark ettim. Bir ay sonra kaybolan köpekler geri geliyor, bazen yeni gelenler kayboluyordu. Haklı olabilirler. İlaç konusunda sorun yaşanmıyormuş (en azından bizimkinde böyle bir sorun yokmuş), aslına bakarsanız teknik anlamda yaşamlarını idame ettirmek için bir sorunları bulunmuyormuş ancak bununda yine bağlı oldukları kurum/kuruluşların elinde olduğunu bildirdiler. 

Daha önce hiç barınağa gitmediyseniz, mutlaka ilk fırsatta uğrayın. Kendilerini bir yere hapis eden bir türe karşı tümünün bu kadar sevecen ve sevilmeye istekli olması eminimki bir çoğunuzun hayata bakış açısını değiştirecektir. Şu metni yazarken bile hala boğazım düğümleniyor.

Bundan sonra davalık olmayacağımız tüm uzaklaştırılan kullanıcıların bakiyeleri fırsat yaratabildiğim en kısa süre içerisinde bu iş için kullanılacaktır. 
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Barınaklar yok mu barınaklar.
İnsanın boğazına giren her lokma için vicdan azabı hissetmesine neden oluyor.
O melekler, o kadar zor şartlardalar ki.
Gerçek hayvan severlerin sayısı umarım bir gün çok yüksek sayılara ulaşır. Barınaklarımız da Yedikule hayvan barınağının halini alır.
Sizden ricam; bir sonraki yardımda bir kaç kareyi de bizlerle paylaşır mısınız?
En azından gitmemiş, görmemiş arkadaşlarımız, durumu sizin karelerinizden görmüş olur.
Size de duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. 
Yanıt Yaz