Yazarların Sıkıntıları
imrenc

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 9
Yazarların Sıkıntıları
6 yıl önce
Arkadaşlar hepinize merhaba, sitede açılan konularda genellikle yazarlardan şikayet ediliyor fakat görmezden gelinen bir konu var. Yazarlarda bazen haksızlığa uğruyor. Mesela lacclick isimli kullanıcı benden her gün 5 tane yemek tarifi yazmamı istedi. Bende titizlikle, emek verdim yazdım. Sonra malum şahısa mesaj attım sisteme kredi yükleyeceğim alacağım dedi ve 3 haftadır bekliyorum ne sisteme girdi ne de siparişleri aldı. Benim yazdığım makalelerde bir köşede alıcı bekliyor. Bence yazarların çektiği sıkıntılarda konuşulsun. Sipariş verenlerin, kaba saba konuşmaları, kısa sürede siparişleri tamamlamamızı istemeleri gibi...
sultana34

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 32
6 yıl önce
Siz işi teslim etmediğiniz için karşı taraf size ödeme yapmakla mükellef değil. Fakat evet bir iş konuşulmuş, sözlerin tutulması gerekirdi. Bunun dışında hiç kimseye sizinle kaba saba konuşmasına izin vermenize gerek yok. 3-4 TL kazanmak için bu tiplere sessiz kalırsanız kendi çizginizi bozarsınız. Bu gibi durumlarda ben size iş yapmak deyip geçebilirsiniz. Hem yazar hem de makale alıcısıyım. İki tarafta da saçma sapan insanlar var maalesef. 1 TL'ye iş yapıyorum diye kendini gazeteci sayanı mı dersiniz, 1 TL'ye iş yaptırıyorum diye kendini patron mu sanan dersiniz her tür insan var. 


dilaaaa

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 14
6 yıl önce
Aynen öyle bende de 20 makalelik siparişte 15 yazdım ilanı iptal etti o 15 yazıyı da kullandı nerdeyse 54 tllik ödememi alamadım :(
Makaleyazarı33

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 43
6 yıl önce
Evet katılıyorum. Genellikle mağdur olan makale alıcılarıymış da sanki biz yazarların sıkıntısı yokmuş gibi olmamalı... Tabi ki her kim bir mağduriyet yaşadıysa bunun karşılığı verilmeli. Ama ben de siparişlerde bazen çok sert ifadelerle karşılaşıyorum. Ayrıca büyük harfle ve henüz daha hiç çalışmamış olmamıza rağmen, sanki bir hata yapmışsınız gibi davrananlar var. Burada yapılan bence karşılıklı bir alışveriş, bir iş ortaklığı gibi düşünülebilir. Ama "siz de ne biliyorsunuz ki, yazın da görelim." şeklinde ifadeler de beni son derece rahatsız ediyor. Bunun yanında bir o kadar kibar olan makale alıcıları da var, onların da hakkını yememek lazım. Ayrıca bazen hiç kopya yapmasanız bile daha önce sizin düşündüğünüzü düşünüp yazan kişiler de olabiliyor. Bu durumda hemen kopya yazıldığı düşünülmemeli bence. Bu açıdan da düşünmek lazım ki ben bu konuda hiç haksızlık yaşamadım, onu da belirteyim. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Bende Admin'in sıkıntıları diye konumu açsam :)) 

İmren Hanım bahsettiğiniz üye daha bir iki hafta önce aramıza katılmış ve siz istediği içerikleri hazırlayabileceğini söyleyip hazırlamışsınız. Sipariş kısmı neden var? Bizim sistemimizin mantığına ters zaten yaptığınız olay, üye sipariş oluşturmalı sizin teklifinizi onaylaması için hesabında bakiye olması lazım biz bu bakiyeyi bloke altına alıp bir nevi aslında sizinde kazanacağınız tutarı bloke altına almış oluyoruz.

İyi niyetinizden hazırlamışsınız ama bence sipariş oluşmadan içerik hazırlamayın,  benim vaktim var hazırlarım en kötü hazır makaleye koyarım derseniz o sizin bileceğiniz iş tabi ki. Müşterinin hesapları ile ilgili sıkıntıları vardı bakiye yüklemesi yapamıyordu o şekilde bilgi vermişti bize bilginiz olsun sizinde.

Kesinlikle Sultan Hanıma katılıyorum. Her ne kadar platformumuzda çok kibar ve anlayışlı insanlar olduğu kadar sinirli ve argo konuşan kişilerde olabiliyor. Bu birazda hayatın gerçeği burada, sokakta hatta yakınlarınız da bile yaşanabilir. 
***
Dila Hanım o konuda müşteriden dönüş bekliyoruz bir çözüm yolu bulanacaktır kafanıza takmayın. 
***
Hayat böyle işte hepimizin sıkıntıları olabiliyor. Önemli olan bunları minimize etmek...

yaziyorumcunku

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 4
6 yıl önce
Bu konunun açılması gerçekten çok iyi olmuş. Ben de bir makale alıcıları hakkında bir konuya değinmek istiyorum. Bazı makale alıcıları bir sipariş açtıklarında siparişe yeterli açıklamalar yazmıyorlar. Makalede kullanılacak anahtar kelimeleri, ne kadar kullanılması gerektiğini belirtiyorlar. Fakat makalenin tam olarak nasıl bir içerik olması gerektiği hakkında bilgi vermiyorlar. Özel mesaj yoluyla daha fazla ayrıntı istediğimizde ''yeterli ayrıntıyı zaten verdik'' gibi cevaplar alıyoruz. Bu cevaplar yeri geldiğinde oldukça sert olabiliyor. Bu bana göre bir aşağılamadır. Sonuçta biz makale alıcılarına daha faydalı olabilmek, sıkıntı yaşamamak için daha fazla detay almak ve sürekli iletişimde olmak istiyoruz. Makale alıcılarının tavırları böyle olduğunda sipariş yüklü miktarda da olsa verdiğim teklifi geri çekiyorum. Çünkü biz içerik yazarları olarak çok fazla emek harcadığımızı düşünüyorum. Neyse ki şuan çalıştığım makale alıcıları ile böyle bir problem yaşamıyorum. 
**
Yani söylemek istediğim; sadece alıcı oldukları ve hizmet gördükleri için biz içerik yazarlarını aşağılayıcı tavırda konuşan makale alıcılarını kınıyorum. Biz çok fazla emek ve zaman harcıyoruz. Biz nasıl saygı gösteriyorsak aynı saygıyı hak ettiğimizi düşünüyorum.
güldemet

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
6 yıl önce
Konuyu açan arkadaşın bahsettiği üyenin, sanırım ilk verdiği siparişi ben almıştım. Ödeme konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Ama şöyle bir şey dikkatimi çekmişti: Daha bir makale bile bitirip teslim etmeden, sürekli çalışmak ister misiniz diye sordu. Bu tuhaf geldi bana. Yazı şeklimi, çalışma stilimi bilmeden, iyi mi yazıyorum kötü mü yazıyorum bu konuda bir fikir edinmeden böyle bir şey söylemesi hiç profesyonelce değildi. Bu da bana güven vermedi. Sadece sipariş makalelerini yazıp teslim ettim, karşılığı olan kredimi aldım. Sanırım aynı teklifi yaptığı diğer yazar arkadaşlar bu noktaya dikkat edemeyip bir nevi tuzağa düşmüşler. Site yöneticisinin konuya yazdığı cevap çok mantıklı. Burada verilen hizmetin karşılığını almanın iki garantili yolu var. Ya siparişlere teklif verip tamamladığınızda kredilerinizi alırsınız ya da hazır makale yükleyip satılmasını beklersiniz. Üçüncü bir yol denemek riskli. 
etoprak

Konu Sayısı: 10
Mesaj Sayısı: 28
6 yıl önce
Herkese selamlar! 

Eskiden içerik yazarlığı yapan ve şimdilerde ise içerik satın alan biri olarak kısmen söylediklerinize hak veriyorum. Fakat... Kendi üzerimden bir örnek vermem gerekirse; Bir ofiste tam zamanlı olarak çalışıyor ve gerçekten ciddi miktarda vakit sıkıntısı yaşıyorum. Bu sıkıntının arasında kendi çalışanlarımızın, yani içerik yazarlarımızın yetmediği yerde iyimakale sisteminden destek alarak içerik eksiğini buradan tamamlıyorum. 

Bu karmaşanın içinde, bir hafta önce bitmiş olan siparişi anca bugün kontrol etme ve sisteme ekleyebilme fırsatına sahip olabiliyorum. Ve bir bakıyorum... 50 tane içerik, hepsi birbirinin aynısı. Yani bir tanesini sisteme girsem, kalan 49'u kopya içerikten beni felç edecek. Bunu geçtim, yine aynı yazar arkadaşın yazdığı saçma sapan içerikler yüzünden 50 + 40 toplam 90 tane içeriği baştan kendim yazmak zorunda kaldım. Çünkü birbirlerinin kopyası olması dışında, rezalet derecede anlamsızdı. Otomatik içerik yazan makale botları var belki bilirsiniz. Genelde anlamsız cümleler kurarak özgün ve anahtar kelime odaklı otomatik içerikler üretir. 

Tamamen öyle içerikler elime geçiyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben bu yazar arkadaşa tek kelime etmedim. Sadece iş bitimi yorumunda gerekenleri yazdım ve benim için konu kapandı. İnanıyorum ki burada benim gibi vakit sorunu yaşayan sayısız çalışan vardır. Her ne kadar 1 Liralık iş gibi görüyor olsanız da, o 1 liralık diyerek küçümsediğiniz işi özenerek yapmayacaksanız hiç yapmayın. 

Zaten anahtar kelime bazlı optimizasyon içeriklerinin yazım kuralları bellidir. Bunlara hakim olmayan herhangi birinin de böyle bir sistemde niye yazdığını anlamış değilim. Hakim olmak da 15 dakika kadar ''içerikte SEO kurallarını'' okumak kadar basit. Yani internetten para kazanma yolları araştırması ile bu sisteme yazar olarak üye olup, insanları çileden çıkartan çok fazla ''yazar'' olduğunu da unutmamak gerekir. 

Bunun dışında iyimakale sisteminin hiç kimseyi hiçbir şekilde mağdur etmediği gerçeğini de göz önünde bulundurmak lazım. Örneğin ben durumu erken fark edebilir ve yönetim ile iletişime geçerek siparişin iptal edilmesi yönünde talepte bulunabilirdim. Vaktim yoktu, bunu yapamadım. Ya da İMREN adlı yazar arkadaşımız, güvenip bu içerikleri hazırlamasaydı bir sorun yaşanmazdı vesaire. 

Bu arada yaziyorumcunku 'ye özellikle çok teşekkür ederim. Beni mağdur etmeyen çok az ''gerçek'' yazardan biri olduğu için. Son siparişinizi az önce kullandım, yine mükemmelsiniz. =)
KurşunKalem

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 103
6 yıl önce
Merhaba İmren hanım. Aslında yönetim bu konuda söylenmesi gerekeni söylemiş. Ben de aynı şeyi öneriyorum. Hazır makalelerinizi takip eden alıcılar olabiliyor. Bu durumda otomatik olarak, sizin yazacağınız makaleleri bekleyen alıcılar ortaya çıkıyor zaten. Öncesinde çalıştığınız alıcılar varsa, makalelerinizden memnun kalmışlarsa, o kişiler sisteme girdiğinde mutlaka sizin yazdığınız hazır makaleler olup olmadığına bakacak ve kendi planlarına uygun bir başlık varsa alacaktır.

Ancak biri size mesajla ulaşıp makale hazırlamanızı rica ettiğinde, bunun için en mantıklı cevap; ''İstediğiniz konuya ve kelime sayısına dair bir sipariş oluşturursanız, en titiz şekilde yazarak siparişi tamamlayacağım.'' demek olmalı. Bu durumda ne alıcı ne de siz bu mağduriyeti yaşamamış olacaksınız. Ben kendi adıma, hazır makale için mesajla ulaşıldığında bu yanıtı vermekten yanayım. Bir alıcı bizden makale istediğinde, bunun adı otomatik olarak sipariş oluyor zaten. Bunu sitenin sipariş yoluna uygun şekilde yaparak, ne bizi bekletecektir ne de kendi bekleyecektir.
anilcagliyan

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 9
6 yıl önce
Ben bile yeni üyeyken sorun yaşadıysam diğerlerini tahmin edemiyorum.Makale açıklamasında alıcı bir konu hakkında yazı yazılmasını istemiş.Bende bunun üzerine makalemi hazırladım teslim ettim.Ertesi gün bana bunu istemediğini tekrar makale yazıp yazamayacağımı soruyor bende cevap vermiyorum doğal olarak.Sonra üstüne gidip profil sayfama kötü yorum yazma hakkını kendisinde bulabiliyor.Alıcı kişiler için söylüyorum açıklama kısmına tüm detayları yazın ekleyeceğiniz detaylar var ise de seçtiğiniz yazara detaylı bilgi verin teşekkür ederim.
Yanıt Yaz