Yandex Güvenli mi?
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
Yandex Güvenli mi?
10 yıl önce
Bir haftadır yıllardır kullandığım google chrome bilgisayarımı kasmaya başladı. Öyle ki arama motoruna yazarken bile yazılar takılıyordu. Ben de Yandex indirdim. Ancak yandex indirdikten sonra bloguma girerken güvenlik uyarısı aldım. Rusya'dan bir rusça isimli biri tarafından bloga girme denemesi yapıldı şeklinde bir uyarıydı. Ben de hemen şifremi değiştirdim. Bu sizce bir hack denemesi mi? Yoksa yandex kullanarak blogger'a girdiğim için mi bu uyarı verildi. Yandex chorme kadar hızlı olmasa da iyi gibi geldi bana. Sizce yandex güveli bir arama motoru mu? 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Yandex core olarak Chromium kullanıyor. Yani Google Chrome ile aynı altyapıya sahip. İstersenz Chromium'da güncellemeler yaparak siz de kendi isminizle bir tarayıcı yayınlayabilirsiniz :)

Yani Yandex'in teknik olarak Chrome'dan bir farkı yok. Daha önce böyle bir uyarı görmedim ama muhtemelen problem tarayıcıyla alakalı değildir.

Tarayıcı tavsiyesi olarakta Firefox kullanabilirsiniz. Chrome'un popüler olmaya başladığı dönemlerde Firefox çok fazla çöküyordu. İnsanlar o yüzden Chrome tercih etmeye başladı. Ama artık çökme problemleri yaşanmıyor. Hız konusunda da oldukça iyi diyebilirim. Gerçi bilgisayardan bilgisayara değişir.
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
Chrome'un birçok sürümünü yükledim ama sonuç değişmedi. Yandex ve explorer'da sorun yok. Firefox'a da bir bakayım.. Ancak farklı tarayıcılardan nedense blogger'a girince uyum sorunu uyarısı veriyor. O yüzden ağırda olsa mecburen chrome'u tutuyorum... Yorumunuz için teşekkürler...
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
Format at kurtul :) veya bilgisayarını geri yükle. Eğer gereksiz programlar var ise kaldır ve gereksiz çalışan sistem var ise kapat. Bu işlemleri msconfig.exe üzerinden yapabilirsin.
Bu mesaj kamilaydin tarafından 24.07.2014 17:46:30 tarihinde değiştirildi.
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
Evet yakın bir zamanda formatlıycam. Tek tek uğraşmaktan iyidir...:)
Yanıt Yaz