Türk Makale Alım Satım Siteleri
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Türk Makale Alım Satım Siteleri
10 yıl önce
Son bir aydır Türkiyedeki makale alım satım sitelerini inceliyorum lakin durumun yazarlar acısından çok kötü olduğunu gördüm. Makale ücretleri bir çok yerde çok düşük umarım 145 keklimeyi 0,6 tl yazamıyorsunuzdur?
xxxx bir sitemin Makale Ücretlendirmesi Şu Şekildedir.

100-150 Kelime Makale yazan Yazar 1 Kredi - 0.6 TL 
150-200 Kelime Makale Yazan Yazar 1.5 Kredi - 0.9 TL
200-250 Kelime Makale Yazan Yazar 2 Kredi - 1.2 TL
250-300 Kelime Makale Yazan Yazar 2.5 Kredi - 1.5 TL Ücreti,
Gelelim sistemlerine üye olmak için ya yazar olmalısın yada müşteri, bizim sistemdeki gibi aynı profilde hem alıcı hem satıcı sistemi yok. Yazar kazandığı kredilerler makale alabiliyor ve müşteride makale yazabiliyor özgür bir platform ve sistem olduğumuz aşikar.   
Başka makale sitelerinde olan bizde olmayanları ve sektör tecrübelerinizi site belirtmeden yazabilirsiniz. Bol kazançlar. 



gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 92
10 yıl önce
Benimde bir sitede gördüğüm kadarıyla kazanmak için para ödemek gerekiyor. Yani sitede makale yayınlamak ya da iş almak için en az 6 aylık üyelik almak gerekiyor. 6 aylık üyelik masraf 100 TL tutuyor. Tabi ne kadar ücret verdiklerini de sitede göstermiyorlar. Yani normal bir ücretten çalışmadıkları belli. Her şeyi açıkça belirten tek makale alım-satım sitesi halihazırda iyimakale.com'dur. Dİğer siteleri kısaca inceleyecek olursanız, hiçbirinin adam akıllı fiyat listesini yazmadıklarını görürsünüz.

Buna ek olarak dikkatimi çeken bir diğer kısımda küsuratlı kelime sayısıdır. Normalde bu işin işleyiş şekli 100-150-200-250-300-350 diye gider. Fakat uyanık siteler 75, 125 145 190 gibi rakamlar koyuyorlar. Bunun amacı ise emeği ile yazan yazarların zaten bu rakamı uzatacaklarını bilmeleri. Yani 145 için daha düşük bir fiyat belirtiyor ama kendine gelecek makalenin 150+ olduğunun bilincinde oluyor. Bu şekilde daha az para vererek daha iyi makaleler alıyorlar. Kısacası bu konuda hizmet veren sitelerin büyük bir kısmı insanların üstünden geçinme peşinde. Bunları bilmeniz burada daha güvenli bir şekilde iş yapmanıza sizleri motive edecektir diye düşünüyorum.

Bu mesaj gosuhasu tarafından 27.08.2014 11:22:04 tarihinde değiştirildi.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
10 yıl önce
Ben bu konu ile ilgili bir kaç farklı siteden bahsedeceğim o nedenle A, B, C diye adlandıracağım. 
A sitesi sadece bir makale yazma sitesi değil, her türlü proje mevcut ancak bu projelerin gönderileceği bir yer yok. Mecburen site dışı e mail ile iletişime geçip çalışmalar gönderiliyor. Bu farkedilince siteden uzaklaştırılma durumu oluyor ancak bu kendi hataları kabul etmiyorlar. 
B sitesinde size belirli bir kredi veriyorlar. O kredi bitene kadar siparişlere teklif verebiliyorsunuz, kredi bitince satın almak gerekiyor ki bu da çok yanlış bir uygulama. Sadece 10 teklif hakkı tanınmış oluyor aslında.
C sitesinde her gün girip size e mail ile belirttikleri minimum makale sayısı kadar yazmanız gerekiyor. Eğer 3 gün siteye girmeyip mazeret de belirtmezseniz uzaklaştırılıyorsunuz. Herkes her konu hakkında yazamaz ve belirtilen miktarda yazamayabilir ama bunun bilincinde değiller.
D sitesinin her hangi bir kelime başına ücreti yok. İçerik, özgünlük, kaynağa göre fiyatlandırma yapılıyor. Bu da adil değil bence.

Daha aslında çok var ama aklıma şimdilik bu siteler ve uygulamaları geldi. Bir çırpıda içimi de döktüm sayenizde :))
emeraldtuba

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 20
10 yıl önce
Burada belli kişiler sürekli makale siparişi alabiliyorlar çünkü tanınmışlar. Ayrıca o kişilerden bazıları aldığı siparişleri gördüğüm kadarıyla başkasına çok ucuz fiyatlara yazdırıyor. 250 kelime 1TL gibi. Diğer sitelerde istediğin makale siparişini alıp yazabiliyorsun. Bir gün bos bos oturmaktansa ben de o sitelere yöneliyorum ve hiç değilse bir sürü makale yazarak 10 tl Yazıyorum.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
10 yıl önce
Aslında bu konunun altına yazılacak bir şey değil ama Tuba Hanım'ın sürekli makale siparişi alabiliyorlar çünkü tanınmışlar cümlesi çok dikkatimi çekti. Haftalık istatistiklerde ismi olan birisi olarak bunun yanlış bir düşünce olduğunu söylemek istiyorum. Ben buraya Şubat ayında üye oldum ancak aktif olarak 1 1,5 aydır çalışıyorum. Tanınmışlık bence siparişlerde önemli değil. Tamam alıcılar profilimize mutlaka bakıyor yorumları okuyorlar ancak bundan daha önemlisi profilimize atılan linkleri de inceleyip oradaki yazılarımıza da bakıyorlar ve ona göre karar veriyorlar. Ben bütün günümü sadece bu siteye ayırıyorum çünkü ödemelerden de çalışma tarzından da çok memnunum. Diğer yeni sitelere güvenemiyorum çünkü bir kaç kere emeğimin karşılığını alamadım, hayal kırıklığına uğradım.
Bu mesaj yasmin86 tarafından 27.08.2014 12:24:54 tarihinde değiştirildi.
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
10 yıl önce
İyimakale, henüz çok yeni bir site olmasına rağmen, gayet başarılı bence. Tek eksiği, henüz yeterince tanınmamış olması. O da elbet zaman içerisinde olacaktır. Bu tanınma sağlandıktan sonra ise; alanındaki en iyi isimlerden birisi olacağına inanıyorum.



kader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
İyi makale fiyat ve sistem yönünden gayet iyi ve sürekli kendini yeniliyor. Bunun yanı sıra her türlü sıkıntımızda yöneticimiz ve editörlerimiz yanımızda. Ben burada kendimi değerli hissediyorum ve bu benim için paradan önce gelir. Bazı arkadaşlarımız daha fazla sipariş de alabilir, tuba hanım onlar tanınmış diyor. Doğru o arkadaşlarımız tanınmış ama burada tanınmak için emek vermiş insanlardır. Burada iş alamayınca başka sitelere yönelmek yerine, kendini geliştirip sabretmiş arkadaşlarımız onlar. İyi makale yönetimiyle,editörleriyle,yazar ve alıcılarıyla tamamen kaliteli bir site. Şu an tek sıkıntı sitemize alıcıdan çok yazar geliyor olması.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 92
10 yıl önce
Tuba hanım söylediğiniz konuda haklı olabilirsiniz. Zaten sizi bu konuda kısıtlayan bir yapımızda yok. Tanınmışlık dediğiniz kavramı da anlamış değilim. Biz kimseye "Bakın bu iyi yazıyor, bununla çalışın" demiyoruz. Bu kişiler tanınmışsa ki siz öyle diyorsunuz, o kişiler kendi çabaları ile bu hale gelmiştir. Ben siteye Mart ayında üye olmuştum sanırım. O süre zarfı içerisinde birçok yazar halihazırda işlerine devam ediyordu. Fakat ben vaktimi buraya ayırdım. Sağa sola 50 makale yazıp, para olsun da nasıl olursa olsun mantığında değilde, elbet bir gün farkına varırlar mantığı ile o 50 makaleyi buraya yükledim. Dolayısı ile yeterince müşteri edindim. Yazılarımdan memnun kalındı ve birçok kişiyle de çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Hatta artık site içerisindeki durumum iyi bir seviyeye geldi ve gördüğünüz gibi şimdi editör olarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Kaldı ki herkesle tek tek ilgileniyorum. Makalelerim niye satılmıyor diyen arkadaşlara yardımcı oluyorum. Halihazırda çok iş yapan yazar arkadaşlarıma bile tavsiyeler veriyorum.

Kısacası eğer siz yeterince sipariş alamıyorsanız, bunun sebepleri arasında şuan o tanınmış yazarların seviyesine gelememiş olmanız da vardır. Fakat siz "A sitesi tanıtımı, B ürünü tanıtımı 50 tane yaz" mantığıyla yazılarınızı geliştiremezsiniz. Bunun için önce araştırmalarınızı yapmanız, sonra onları düzenlemeniz ve güzel bir şablon içinde yazıya dökmeniz gerekiyor. Kısacası sizden daha iyi yazan yazarlar olduğu için siz şuan istediğiniz sayıda makale alamıyorsunuz. Ya da biri bana iş vermediği sürece ben yazmam mantığını güdüyorsunuz. Kısacası siz para için yazıyorsunuz, burada o tanınmış dediğiniz yazarlarda yazmayı sevdikleri için yazıyorlar.

Ayrıca sitemizde yeterince makale alıcısı yok. Bununda zorluğunu çekiyoruz. Arz talep meselesini karşılamak amacıyla da sitemizi geliştirmeye ve daha çok tanıtmaya çalışıyoruz. Tabi her şeyden önce "Biz sipariş alamıyoruz." düşüncesinden biraz kurtulmak gerekiyor. Çünkü bu sitenin ana mantığı "Hazır Makale Al/Sat" olarak gelişmiştir. Eğer sipariş alamıyorsanız bu konuda yönetimin yapacağı bir şey yoktur. Biz makale alıcısına "Buna hiç para kazandıramıyoruz, bu arkadaşa siparişlerinizi verin." diyecek halimiz  yok. Ben bu konuyla ilgili yazılar yazmıştım forumda. Makale alıcılarından nasıl sipariş alabileceğinize dair bilgiler vermiştim. Bu bilgileri kullanırsanız, emin olun ki sizde iyi bir müşteri seviyesini yakalayabilirsiniz. Bu yüzden moralinizi bozmamanız gerekiyor.

Fakat tekrar söylediğim gibi siz "Boş boş bir günüm geçeceğine normalde 30 TL olan 15 makaleyi 15 TL'ye yazayım bari" derseniz, o 30 makale için harcağınız sürede burada edineceğiniz bir müşteriden olabilirsiniz. Bu iş bu kadar basit bir mantıkla çalışır. Normalde alacağınız bir sipariş sırasında siz o 30 makaleye vakti ayırdığınız için buradaki şansınızı yitirebilirsiniz. Kısacası bu siteden istediğiniz kadar para kazanmak istiyorsanız, bu siteye hakkı olan vakti ayırmanız gerekir. Yazdıklarımda herhangi bir şekilde size bir cevap olsun diye değil, tam aksine sizin bu sitenin nasıl işlediğini ve nasıl daha iyi yerlere gelebileceğiniz açısındandır. Bunları eleştiri değil de tavsiye olarak algılarsanız sevinirim.

Dipnot: Yazdığım şu cevap bile 400+ kelimedir :) Sizin yazdığınız kısa bir cevap için bile ne kadara ayrıntılı cevap yazıyorum. Kısacası karşınızdaki kişiyi önemsemek bu işte önemlidir. Bu yüzden gerek makale yazımlarınız da gerekse ikili iletişimlerinizde bunlara dikkat etmeniz size fayda sağlayacaktır.

Bu mesaj gosuhasu tarafından 27.08.2014 12:58:33 tarihinde değiştirildi.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Bir kaç yerde okumuştum şu cümleyi " Siz yeter ki kaliteli düzgün iş yapın, sizi dağ başında olsanız da bulurlar" deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bekleriz. 
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
10 yıl önce
@yasmin86 arkadaşımızın da söylediği gibi istatistiklerde genel olarak ismimi görsemde çok fazla satış yaptığım söylemez. Hatta verdiğim çoğu tekliften bile vaz geçiyorum bazen. İnsanlar bana güvenir ama ya hayal kırıklığına uğratırsam diye. Sipariş alacaksam bile teklif vermeden önce iyice bir alraştırma yapıp, teklifi yazıp yazamayacağıma bakıp yapıyorum. Hatta ve hatta çoğu zaman hazır makale olarak ekliyorum. Benimle alışveriş ilişkisi kurmuş insanlar zaten beğeniyorsa alıyorlar. Birde şöyle bir önerim olacak arkadaşlara; yazılan makaleleri her gün son olaylardan takip edin hangi konular satılıyor, bunları kim alıyor inceleyin ve ona uygun makaleler yazmayı deneyin. Sadece bir tavsiye yanlış anlaşılmasın. 
Yanıt Yaz