Site Kurarak Para Kazanma
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
Site Kurarak Para Kazanma
10 yıl önce
Site Kurarak Para Kazanma   

   Bu makaleyi yazma sebebim panel.iyimakale.com adresinde bulunan yazarlara kendi tecrübelerimle elde ettiğim site kurarak internetten para kazanma yöntemlerini açıklamak ve sizlerin de bilgi, tecrübe ve katkılarıyla bu konu altında birbirimizi geliştirmemizdir. Ben açıkçası bu konularda çok yetersiz bilgiye sahip biriyim ve internetten de şuan için makale yazarlığı dışında pek para kazandığım söylenemez ama ileride yeni kuracağım sitelerle belki gelirlerim artabilir. Fakat elimden geldiğince öğrendiklerimi aktarmaya çalışacağım.


Affiliate Marketing (Online Satış Ortaklığı)
  

Site kurarak para kazanmak isteyen kişilere ilk olarak affiliate ortaklığını anlatmayı uygun görüyorum. Affiliate marketing sisteminde bir ürünü satmak için site kuran bir kişinin satış ortağı olursunuz. Satışı için ortak olduğunuz ürüne hiçbir şekilde bir ücret ödemezsiniz. Size bu ürünün satış ortaklığı linki verilir. Siz bu linki kurduğunuz internet sitelerinde paylaşarak yayınlanmasını sağlarsınız sitenize giren kişilerden bu reklama tıklayıp satın alanlar olursa size komisyon ödenir.

Örnek Affiliate Linki;
 https://hesap.clickmerkez.com/scripts/click.php?a_aid=kazancrehberim&a_bid=9cfe468a   

  İlk olarak clickmerkez.com veya xticaret.com sitelerine üye oluyorsunuz clickmerkez’e üyelik ücretsiz xticaret’e ise sadece bir defaya mahsus 20 Tl olarak ücretlendirilmektedir. Ben bu işi yapmaya 6 ay önce başladım ve ilk olarak clickmerkez’e üye oldum halen xticarete üyeliğim bulunmamaktadır fakat yakında üye olmayı düşünüyorum. Bu sitelerde resim 1 de gösterildiği gibi çeşitli dijital ürünler bulunmaktadır. Siz bu ürünlerden birine tıklayarak resim 2 de görüldüğü gibi sitenize reklam olarak ekleyeceğiniz kodu alıyorsunuz.

   Siteye üye olup satış ortaklığını yapmak istediğimiz ürünün kodunu aldıktan sonra şimdi kendimize bir site kurarak sitede bu ürünün tanıtımını yapacak makaleler yayınlamalı ve makalelerin sonuna veya sitenin farklı kısımlarına bu kodumuzu eklemeliyiz. Fakat bu ürünü satabilmemiz için sitemize ziyaretçi çekmemiz ve ürünün tanıtımını yapabilmemiz gerekmektedir. Bir internet sitesini kurduktan sonra o siteye ziyaretçi çekmek işin en zor kısmıdır. İşte bu kısımda yardımımıza niche site kavramı koşuyor.


Niche Site Nedir?
  

  Niche site sadece çok kısıtlı olan belli bir konuya yönelmiş site demektir. Bu sitelerin kurulma amacı rekabeti düşük kategorilerde siteler kurarak hedeflenen anahtar kelimelerde Google sıralamalarında daha rahat şekilde ilk sıraya çıkmaktır. Örneğin bir kişi genel sağlık sitesi açtığında çok fazla insana hitap etmesine rağmen piyasada çok fazla sağlık sitesi bulunduğu için aralarından sıyrılıp ilk sıraya yükselmesi çok zor olur. Fakat sadece çocuk sağlığıyla alakalı bir site kurduğu zaman rekabet etmesi gereken site sayısı azalır ve çocuk sağlığı ile ilgili yapılan aramalarda daha rahat ilk sıralara yükselir.
  İşte bizde satış ortaklığını yapmak istediğimiz ürünle alakalı kuracağımız siteyi hedeflediği aramalarda (anahtar kelimelerde) ilk sıraya yükseltmek için daha dar bir alana hitap edeceğiz. Yani daha açık olarak anlatırsam örneğin; siğil tedavisiyle alakalı bir ürünün satış ortaklığını yaptığımız zaman bir sağlık sitesi kurmak yerine sigililacim.com gibi bir domain alarak sadece siğil tedavisine ihtiyacı olan kişilere hitap etmeliyiz. Aynı şekilde niche siteleri adsense geliri elde etmek için kurduğumuz sitelerde de kullanacağız fakat bu konuya birazdan değinecem.

  
   Satış ortaklığı yapacağımız ürünü tespit edip kuracağımız site ismini de tespit ettikten sonra blogger veya wordpress tabanlı bir site kurabilir. İlk etapta ücretsiz bir şekilde blogger kullanmanızı tavsiye ederim. Fakat isterseniz hostinger sitesinden bedava hosting alarak da sitenizi kurabilirsiniz. Sitenizi kurduktan sonra yapmanız gereken satış ortaklığı yaptığınız ürünün tanıtımını yapacak makaleler hazırlamaktır. Bu makalelerde ürünün tanıtımını yapmalı ve insanların affiliate linkinize tıklayarak bu ürünü satın almasını sağlamalısınız. Makaleleri nasıl yazacağınız hakkında merak duyuyorsanız bu işe ilk başladığımda kurduğum ve günlük 50 hitle bana ayda 2 satış yaptırıp 34 Tl para kazanmamı sağlayan sigililacim.com sitesini inceleyebilirsiniz. Bu siteyi kurduktan sonra 2 günde bir makale olmak üzere bir ay boyunca siteye 15 tane makale ekledim bu makalelerde sitenin ana sayfasına siğil ilacı ve siğil ilaçları kelimelerinden link vererek yaklaşık 1,5 ay sonra ayda 1500 sefer aranan siğil ilacı kelimesinde ilk sıraya çıkmayı başardım. Site ilk sıraya çıktıktan sonra artık hiçbir makale eklemesem de her ay 2 satış yapıyorum. Ben bu işe yeni başladığım ve bilgi konusunda yetersiz olduğum için kazancım çok düşük fakat ileride artacağına inanıyorum. Online kazanç formülleri veya blog yaz para kazan gibi bu işin ayrıntılı eğitimini veren kitaplar bulunsa da bunları alıp okumadığım için haklarında olumlu veya olumsuz yorum yapamam.  

Google Adsense İle Para Kazanma
   

  Adsense sitenize reklam ekleyerek bu reklamlardan tıklama başına gelir elde etmenizi sağlayan Google servisidir. Adsense dışında farklı reklam firmaları bulunsa da tıklama başına en yüksek ücret ödeyen adsense olduğu için genellikle tercih edilir. Örneğin resim 6 da saç ekimi sektörüyle ilgili tıklama başına çok yüksek ücret ödendiğini görebilirsiniz. Bunun dışında şiirle alakalı sitelerde ise ne kadar düşük ücret ödendiğini resim 7 de görebilirsiniz. Bu durumda sizin yapmanız gereken çeşitli tıklama başına yüksek ücret ödeyen sektörlerle alakalı internet siteleri kurmak ve bunları sıralamada yükseltmek olacaktır. Fakat adsense için site kurarken de bazı hususlara dikkat etmeniz gerekebilir.

1-) Tıklama başına yüksek ücret veren bazı sektörlerin rekabet düzeyi çok yüksektir ve bu konuda açacağınız sitelerin hedeflediğiniz anahtar kelimelerde ilk sıraya gelmesi bayağı uzun sürebilir.

   2-) Tıklama başına verilen ücret her zaman resimlerde belirtilen miktarda olmayıp genel olarak ona yakın düzeylerdedir bu durumun sebebi olarak örneğin, yazın bütün tatil firmaları reklam verdiği için tatil sektörüyle alakalı reklamların tıklama başına maliyeti artarken kışın bayağı düşebilmektedir.

3-) Tıklama başına çok yüksek ücretler verilmesinin sebebi çok fazla firmanın aynı zamanda reklam vermek istemesinden dolayıdır. Örneğin şiir kelimesine yönelik çok az site reklam verirken saç ekimi kelimesine yönelik onlarca estetik firması reklam vermektedir. Saç ekimi hakkında araştırma yapan bir kişi bu reklama tıkladığında o firmanın müşterisi olabilmektedir. Yani reklamın geri dönüşümü yüksek olduğu için tıklama başına da yüksek ücret verilebilmektedir.

Ben Adsense İle Para Kazanıyor Muyum?
   

Adsense ile halen para kazanmıyorum çünkü başvurum 1-1,5 ay önce kabul edilince www.sacekimisonrasi.com sitesini açtım. Yaklaşık 40’a yakın makale ekleme rağmen rekabet çok yüksek olduğu için daha yeni 1 haftadır saç ekimi sonrası kelimesinde 80-100 arası sıralamaya girmeyi başardım. ( Daha önce ilk 500’de bile değildi.) Hedeflediğim anahtar kelimelerde ilk sıralara yükselince hit ve dolayısıyla reklam kazancı elde edeceğime inanıyorum.













     Şuan sabah 03:26 ve uykusuzluktan bayılmak üzereyim bu sebeple eksik veya yanlış yazdığım kısımlar varsa lütfen kusuruma bakmayın. Her türlü merak ettiğiniz soru hakkında elimden gelen en iyi şekilde bilgim dahilinde cevap vereceğimden lütfen şüpheniz olmasın... 



Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Emeğine sağlık...
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
10 yıl önce
Yazınız son derece açıklayıcı bilgiler veriyor. Benim için gerçekten yararlı oldu. Ellerinize sağlık.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Elinize sağlık süper..
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
herkese çok teşkkür ederim :)
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
Fevzi kardeş süper yazmışsın. Seni bir yazar yarışmasına kabul etseler , kesin galip gelirsin!
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
teşekkür ederim :)
tombakbey

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 4
9 yıl önce
güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.
Yanıt Yaz