Sistemde yeni güncellemeler var!!
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Sistemde yeni güncellemeler var!!
10 yıl önce
Merhaba arkadaşlar,

Önerileriniz ve istekleriniz doğrultusunda bazı geliştirmeler yapmaya çalıştık. Kısa kısa yaptığımız tüm değişiklikleri ve hata gidermelerini size aktaralım istedik.

  • Satın alınan makaleler redirect işleminde 302 döndürüyormuş, artık 410 döndürecek. Bu hatayı bildiren üyemiz kontrol edebilirse seviniriz.
  • Makale görüntülenme sayısını ekledik. Bu özellik sadece çoğul görüntülemeyi sayıyor. Çok büyük bir fonksiyonu yok, açıkçası makale yazarları için yanıltıcı da olabilir, görüntüleme sayısına aldanmayınız :)
  • Sipariş görüntülenme süresini 2 güne düşürdük. Bir sipariş maksimum 2 gün listede kalacak. Çünkü bu konuda yazarlar haklı olarak plansız yakalanabiliyor. Bir siparişe teklif veriyorlar, teklif 5 gün sonra onaylanıyor ve yazarlar yetiştirmek için çaba gösteriyorlar.
  • Satılan makaleler için, makale detayında hangi üyenin satın aldığı talep üzerine eklendi.
  • Forum sayfasında birkaç görünüm iyileştirilmesi yapıldı. Sayfalama linkleri yukarıya da konuldu. 
  • Bildirim sistemi eklendi. Makale, sipariş, forum ile ilgili tüm bildirimleriniz maillerin yanı sıra sitede de görüntülenecek. Bazı yazarlarımız maili aktif kullanmıyor. Hem mail trafiğini azaltmak hem de sitede daha efektif bir kullanım sağlamak için bu sistemi ekledik. Ancak bu henüz deneme aşamasında. Eğer yanlış bir bilgi, çalışmayan bir yeri olursa bize bildiriniz. Ek olarak başka ne bildirimleri almak istiyorsanız bize bildirebilirsiniz.
  • Üye profillerine ortalama kazançlar eklendi. Bir yazarın siteye kayıt olduğu tarihten bu yana ortalama kazancını görüntüleyeceğiz. Diğer yazarlar için teşvik edici olur diye :) Eğer bir yazar kazancının görüntülenmesini istemiyorsa profil ayarlarından bu bilgiyi kapatabilir. Burada bilgiyi aralık olarak veriyoruz, net bir rakam vermiyoruz. 
  • İstatistikler eklendi. Şu an için sadece son 1 haftalık süreçte bilgi veriyor. Son 1 haftada en çok makale satanlar, en çok sipariş tamamlayanlar, en çok makale satın alanlar gibi bilgiler verilecek. İlerleyen zamanlarda bunu son 1 hafta değil de haftalık periyodlar halinde gösterebiliriz. Ek olarak başka hangi istatistiki bilgiler isteniyorsa onları da ekleriz. Aylık zirvede olan kullanıcılara da çeşitli hediyeler verebiliriz :)
  • Hazır makale görüntülenmesinde "Yazar Hakkında" alanı eklendi. Yazarın sattığı makale sayısı, tamamladığı sipariş, yaklaşık kazanç, son giriş tarihi gibi bilgiler burada görüntülenecek.
  • Siparişler için talep üzerine paylaşma link oluşturuldu. Sipariş bilgilerini üye girişi olmaksızın paylaşabilirsiniz. (Firmalar adına sipariş verenler için eklendi bu özellik)
Bu yapılan değişikliklerle birlikte gözümüzden kaçan öneri elbette olmuştur. Her ne kadar not alsak da :) Aşağıda henüz yapmadığımız değişiklikler var. Kimi özellikleri nasıl yapacağımızı bilemediğimizden sizlere danışalım istedik. Bu özelliklere ek olarak istediklerinizi bu konu altına yazabilirsiniz. Diğer konuyu kilitliyoruz. Şu an yaptığımız güncellemeler stabil olmayabilir. Bir hatayla karşılaşırsanız lütfen bize bildirin.

Yapılması planlanan değişiklikler:

  • Yazar tavsiye sistemi: Forumda çeşitli konular açılıyor, bu yazarlar iyi tavsiye ederim gibisinden. Bunu bir sistematiğe dökelim diyoruz. Makale-sipariş yorumlarına ek, üyenin profiline "tavsiye et" butonu ekleyelim. Daha önce alışveriş geçmişi olan üyeler birbirlerini tavsiye edebilsinler. Yazar profilinde, forumda ve yazar bilgisinin gösterildiği yerlerde tavsiye sayısı gibi bilgi verilsin. Böylece sipariş için daha güvenilir bir ortam oluşmuş olur diye düşünüyoruz.
  • Mesaj kutusu kapatma: Bazı ilan veren üyelerimiz özel mesaj sistemini kullanmadıklarını ve çok fazla mesaj gelmesinden rahatsız olduklarını belirttiler. Bunu tam olarak nasıl yapalım bilemedik. Mesaj almak istemeyen kişiler, mesaj kutularını komple mi kapatsın yoksa farklı bir yöntem mi izlensin. Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyoruz.
  • Yapılan yorumlar için yorum yapma: Makaleler ve siparişler için yapılan yorumlara karşı yorum yapma isteği var. Bu konuyu düşünüyoruz. Herhangi bir suistimale uğrar mı ya da karşılıklı atışmaya döner mi diye. Düşüncelerinizi bekliyoruz.
  • Son giriş yapılan üyeler yerine online olan üyelerin gösterilmesi yapılacak. 
  • Mesajlaşma sistemini Facebook benzeri yapalım diyen arkadaşlar var. Bu konuda çekincelerimiz var. Siteyi bir sohbet sitesine dönüştürmeyelim diyoruz. Ek olarak, facebook benzeri bir sistem kurarsak bunun ekstradan maliyetleri olacak. Şu anki mesajlaşma sistemiyle ilgili yorum yaparsanız, eksikleri nelerdir, iyi yönleri nelerdir şeklinde çok daha faydalı olur.
  • Hazır makalelerin görüntülenme sürelerini düşürelim diyoruz. Örneğin bir hazır makale x ay boyunca satılmazsa sistemden kaldırılsın. Şubat ayından kalan makaleler mevcut :) Tabi, dursun bir zararı olmaz, satılma ihtimali var şeklinde yorumlarda mevcut. Bu konuyla ilgili de görüşlerinizi bekliyoruz.
  • Yazarlar sayfasını değiştirmek istiyoruz. Şu anki liste sayfası pek efektif değil. 1500 yazar arasından istenilen özelliklerde birini bulmak pek mümkün değil. Ama bu sayfayı kaldırırsak bunun yerine nasıl bir sayfa yapabiliriz. Müşteriler yazarları neye göre bulur?
  • Arama sistemi ekleyeceğiz. Ancak sadece başlıkları baz alan bir sistem olacak. Mesela siz böyle bir sistemi kullansanız, ne ararsınız?
  • Hazır makale kotası önerisi yapıldı forumda. Her üyenin maksimum x adet makalesi satışta olabilsin gibi bir öneri. Bu konuda da tartışalım.
Bu konularla ilgili görüşlerinizi bekliyoruz. Tüm önerilerinizi değerlendirip uygulamaya geçirmeye çalışacağız. Herkese bol kazançlar
Bu mesaj iyimakale tarafından 31.03.2019 04:03:40 tarihinde değiştirildi.
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
10 yıl önce
Haftalık istatistikler bölümünü özellikle çok beğendim. Kota konusu nasıl yapılır bilmiyorum ama sorun şu ki a kişisi 5 makale b kişisi 15 makale yazıyor, a kişisinin makalesinin görülmeme olasılığı artıyor. Herkes çok yazacak diye birşey yok. O yüzden bir çözüm yolu gerekli bence
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
10 yıl önce
Öncelikle çabalarınız için kutluyorum. Her geçen gün site daha iyiye gidiyor. Görüşlerime gelince:
  1. Yazar tavsiye sistemi için "Tavsiye et" butonu iyi çalışır mı emin değilim. Yapılan yorumlar, yazarın durumunu yeterince gösteriyor bence.
  2. Mesaj sisteminden rahatsız olmayı da anlamadım. Burada en çok vakit geçirenlerden biriyim ama böyle bir sıkıntım olmadı. Ama olacaksa bir parametre ile bu yapılsın. Mesaj almak istemeyenler burayı işaretlemişse o kişiye mesaj gönderilemesin.
  3. Yapılan yorumlara cevap verme olanağı tanınması bence güzel bir düşünce. Yanlış anlaşmalarda yorum orada kalıyor, mesaj sistemi üzerinden bilgi alış verişi yapılıyor.
  4. Son giriş yapılan üyeler yerine online olan üyelerin gösterilmesi de güzel bir düşünce.
  5. Mesajlajma sistemi bence yeterli. Burası sohbet sistemi değil ki. Gerekli durumlarda zaten haberleşiliyor. Bu haberleşmeyi herkesin görmesi de gerekli değil.
  6. Sisteme konulmuş makalelere bence dokunmayalım. Satılıncaya kadar kalsın. Makale sahibi kalmasını istemiyorsa zaten geri çekebiliyor. Makalenin beklemesinin kimseye zararı yok. Tabi site yönetimi açısında yer problemi yoksa.
  7. Yazarlar konusunda, bence kriter vererek  arama imkanı olması düşünülebilir. Örneğin belli konularda yazanlar, en çok yazanlar, en çok sipariş alanlar vb kriterler konabilir.
  8. Hazır makale kotası önerisine katılmıyorum. Bu bence bir yarar sağlamaz.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce

ALINTI "sorun şu ki a kişisi 5 makale b kişisi 15 makale yazıyor, a kişisinin makalesinin görülmeme olasılığı artıyor. Herkes çok yazacak diye birşey yok. O yüzden bir çözüm yolu gerekli bence"
Bence bu konuda çözüm yolu gerekli değil, doğal bir mantık var, çok yazma hakkı herkese tanındığı sürece bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta 5 tane yazan a kişisi ile 15 tane yazan b kişisi'de 2'şer makale satarsa asıl o zaman adaletli olmaz, birisi 3 katı fazla vakit ayırıp 3 katı fazla makale yazacak/yazabilecek ama 3 katı daha az yazan kadar az makale ekleme hakkı olacak. Az yazan az satmaya razı olmalı, çok yazanda çok yazdığının hakkını almalı bence bu konuya dokunmamak gerekiyor. Saygılarımla.

Ekli makalelere süre sınırı koyulmasına da şöyle katılmıyorum, Şubatta yazdığım Nisanda yazdığım ve yeni satılan makalelerim mevcut. Ancak bu site geçici bir proje olmadığı için yani 1-2 ya da 3 yıllık olmadığı için, 3-5 yıl sonrası için şimdiden önlem almakta mantıklı. Bu yüzden hazır makalelere süre sınırı konulsa bile 12 ay yani 1 yıl gibi bir süre konulmalı diye düşünüyorum. Ama böyle geniş süreli de olsa bu tarz kuralların hazır makale yazım isteğini azaltacağını bilmemiz gerek. Şahsım adına: tekil anlaşmalar hariç yalnızca bu sitede yazıyorum, makalem buradan kalkarsa çöpe gitmiş demektir, yazarlar açısından böyle bir sıkıntı varken alıcılar açısından da seçenekler azalmış olacaktır. 10 Metnin kapladığı alanı 1 görsel kaplayabilir. Alan sıkıntısı varsa bence görsellerin siteye yüklenmesi kapatılabilir, diğer sağlayıcılardan kullanırız görsellerimizi, görselimizin linki ölse bile kendi makalemizin sorumluluğu kendimizde olur en azından.

Mesajlaşma sisteminde size katılıyorum, şuan ki mesajlaşma sistemimiz gayet yeterli. Site nasıl daha stabil, daha hafif oluyorsa o şekil kullanabilirsiniz, şahsım adına mesajlaşma sisteminin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Yazar tavsiye sistemi olarak da yine bazı arkadaşların ekstra bir arayışa girdiğini düşünüyorum, yani siz şuan ki a sistemini b sistemine çevirseniz yine farklı olsun diye konuşacak insanlar sürekli çıkacaktır. Ben makale satın almıyorum fakat alıyor olsam satın alacağım kişinin profiline girer bakarım, "aldığıma pişman oldum" tarzı mesajları çok görüyorsam o adamın makalesini alıp almama konusundaki tereddüdüm haklı çıkar ve almam, yorumlar genelde güzelse makalede içime sindi ise alırım. Şuan ki yorum sisteminin bile yeterli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu site ne kadar detaylı, parçacıklı ve karmaşık olursa değil ne kadar stabil ve hafif olursa herkesin iyiliğine. İşlevleri sorunsuz halledebiliyor muyuz? Evet. Yazarların niteliklerini anlamaya yarayan sistem biraz gelişebilir ama ekstra modüller özellikler karmaşaya yol açabilir her öneriyi dikkate almamanız gerektiğini düşünmekteyim. Bu yorum sisteminde eksiklik olarak sadece alıcılar yetkiye sahip, yani benden makale almış birisi benim makalemde aslında olan bir özellik olmadığı için yakınabiliyor. Elim kolum bağlı. Ürün satış sitelerinde bile satıcılar bu kadar kısıtlı değil, sorun varsa sorunu gidermeye yönelik davranılıyor sorun yoksa örneğin beğenilmediyse de karşı yorum hakkına sahipler. Bu tarzda biraz geliştirilebilir. Karşı yorum açılabilir, kavga alanına dönüşse bile muhtemel kritik bir anda yazarın nasıl davrandığını diğer alıcılar görür buda yazar için bir nitelik sonuçta.
Cevaplarım aynı sırayla olmadığı için üzgünüm aklıma geldikçe yazdım. Şahsen geliştirmelerin hepsinden memnunum şuan. Saygılarımla

bsahiner ağabeyime aynen katılıyorum özellikle;
-Mesaj sisteminin değiştirilmemesi.
-Yapılan satış yorumlarına cevap verme olanağının mantıklı olması.
-Hazır makalelerin satılana kadar kalması gerektiği.
-Hazır makale kotasının mantıksız olması.
Konularında aynen katılmakla beraber, nedenlerini açıklamaya çalıştım. Saygılarımla.

Bu mesaj MjBolubeyi tarafından 02.08.2014 15:03:37 tarihinde değiştirildi.
miniperi

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 28
10 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun sistem daha narin göründü gözüme bugün :)
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
1) Yazar tavsiye yerine 10 üzerinde bir puanlama yapma olanağı verilsin alıcıya. Ve bu puanlar yazarlar sayfasında sıralama olarak en yüksek puanlılardan en düşüğe doğru gitsin. Aynı puanlı olanları alfabetik sistemle sıralayın.
2)Alıcıların mesaj kutusu asla kapatılmasın. Zaten birçok alıcı (cevap verenleri tenzih ederim) cevap vermiyor. Cevap vermek istemeyen zaten okumuyordur mesajlarını.. O zaman mesajların kalkmasına da gerek yok ama yine de size kalmış tabi. Bence kapatılmasın. 
3) Yapılan yoruma yorum konusu ise gereksiz bence. Tartışma çıkabilir. 
4) Online üyelerin gösterilmesi kesinlikle daha mantıklı. 
5)Facebook benzeri sisteme ben karşıyım. Site amacına hizmet etmez. Burası makale alım-satımının yapıldığı bir mecra.
6)Hazır makalenin görüntülenme süresi x ay demişsiniz. Bu 1 ay gibi bir şey ise kötü olur. Çünkü ben hazır makale yazarıyım. Beni kötü etkileyebilir. Eğer bekleyen uzun süre satılmayan makalelerin siteye ek bir yükü yoksa bence kalmalı diyorum.
6)Yazarlar sayfasının yanıtını 1. maddede verdim. 
7) Arama sistemi minimum 2 maksimum 4 kelimelik aramaların yapıldığı bir düzenek sunsun bence. Tek kelime bazında arama çok fazla sonuç sunar. Bilmiyorum mümkün mü?
8)Hazır makale kotasından kastı tam anlayamadım açıkçası. Yani sistemde atıyorum x yazarının 100 adetten fazla hazır makalesi olmasın gibi mi? Bu şekildeyse ben böyle bir uygulamaya katılmıyorum. Eğer böyle bir uygulama gelecekse şayet, o zaman bir yazarın siparişlere başvurma sayısı da kısıtlanmalı. Ancak birçok yazar arkadaş buna "olur mu öyle şey" diyeceğinden, bence bu madde tamamen rafa kalkmalı. Özgürce alım-satım olsun...
@MJBolubeyi arkadaşıma ve @bsahiner hocama "Yapılan satış yorumlarına cevap verme olanağının mantıklı olması" noktası dışında tamamen katılıyorum. Yukarıdaki değişiklikleri büyük çoğunluğu nicel değişikliklerdir. Bu yüzden sitenin iskelet sistemine katkısı olmaz. (Yapılması planlananlar değişiklikler için)  Herkese iyi çalışmalar, bol kazançlar dilerim.

manibo45

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 20
10 yıl önce
Öncelikle talepleri dikkate alıp değişiklik yaptığınız için çok teşekkür ederim. Bu tutumunuz çalışma arkadaşlarınıza (siz ne dersiniz bilmiyorum ama ben yazar ve alıcı arkadaşları bu şekilde tanımlıyorum sizin için sakıncası yoksa) verdiğiniz değeri gösteriyor. Zaten iyi ve güzel farklılıklarımızın ortalaması değil midir? Arkadaşların değişik konulardaki değişik önerileri ile her geçen gün daha da kullanışlı hale geliyor site.

Yapılan değişikliklerin hepsi olumlu ve güzel değişiklikler, gelelim planlananlara;

- Yazar tavsiye butonundan ziyade puanlama bence daha sağlıklı olur. Örneğin bir yazı hakkında 100 üzerinden 100 versem de başarılı 90 versem de. Bu durumda tavsiye et butonuna basarsam o yazar 100 de 100 lük yazı yazıyor anlamına mı gelecek? Belki evet, belki hayır. Bu yüzden puan olursa beğenimizi tam anlamıyla yansıtmış oluruz, ne kadar beğeniyorsak o kadar puan. Ve yazarın profilinde puanların toplamı değil, aldığı puanların ortalaması olursa daha uygun olur. Belki ekstradan aldığı en yüksek ve en düşük puan gibi bilgi olabilir, tıpkı sipariş istatistiğindeki mantık yani.
- Mesaj kutusunu isteyen tamamen kapatabilsin. Umarım burada olmuyordur ama bazen bayan arkadaşlar bu konuda rahatsızlık duyabiliyor. Mesela bir kişiden çok sayıda mesaj alınıyorsa o kişiyi engelleme gibi bir seçenek olabilir. 
- Yoruma yorum yapma çok da şart değil ama talep çok ise olabilir. Hatta teşekkür et, beğen gibi bir buton bile yeter bence.
- Online üye daha iyi olur.
- Şu an kullanılan mesaj sistemi yeterli, Facebook'a falan gerek yok bence. Amaca hizmet etmez hatta uzaklaştırır.
- Hazır makaleler bence kalsın. Çünkü bazı yazılar sürekli güncelliğini koruyan yazılar ve alıcıların ne zaman hangi yazıyı alacağını bilemeyiz. Bu konuda yazar arkadaşlar duyarlı olup güncelliğini yitiren yazısı varsa kendisi kaldırmalı. Örneğin ben Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenme sürecinde muhtemel adaylar ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bir makale eklemiştim adayların tamamı belli olunca ben makaleyi kendim kaldırdım. 
- Yazarlar sayfasında alış-veriş sitelerindeki belli kriterlere göre sıralama özelliği kullanılabilir. Mesela ben alıcı veya sipariş verecek olsam yazarları en çok yazdığı tür (bilgisayar, yemek tarifi vs) tamamladığı sipariş sayısı, sattığı hazır makale sayısı, puanı gibi kriterlere göre sıralayıp incelemek isterim. 
- Arama sisteminde 2 tür olsa iyi olur; makaleler içinde arama ve/veya forum içinde arama. Çünkü alıcıları makaleler ilgilendiriyor, onlar orada yapar, yazarları ise daha çok forum ilgilendiriyor (hem yazan hem alan arkadaşları her yer :) ) Şu an için forumda konular az, aradığımız manuel bulunur belki ama ileride zorlaşabilir. 2 farklı arama sıkıntılı olacaksa daha çok talep edilen biri de yeterli olur.
-  Hazır makaleye kota konusunda bir an için kararsız kaldım ama kota koymak herhalde çok yazan arkadaşların emeğine haksızlık olur, nasibini engeller. Bir yandan da şu ihtimal var; kota koyulmazsa az yazan arkadaşların satış yapma ihtimali azalacak. O yüzden ilk öneriye tekrar dönecek olursak puanlama sistemi ile bir nebze eşitlik sağlanmış olur. Yani hazır makaleye kota konulmasın ama alıcıların puanlama yapması bir anlamda zorunlu gibi bir şey olsun, nasıl olur bilmiyorum ama :) 
Bu mesaj manibo45 tarafından 02.08.2014 18:29:35 tarihinde değiştirildi.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
10 yıl önce
Bizi düşünüp sistemde yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz tüm değişiklikler için kendi adıma teşekkür ederim... 
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
@manibo arkadaşın dediği doğru eğer alıcıların puanlama yapması zorunlu olursa ve bu puana göre yazarlar sayfası sıralanırsa, alıcılar istedikleri iyi yazarları hemen bulabileceklerdir.
Yanıt Yaz