Sistem Güncellemeleri Hakkında Öneri & İstek
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Merhabalar (mhmmt )Muhammet Bey,

Önerileriniz için teşekkürler. Siparişler konusunda güncellememiz olacak evet. Sipariş verip bir daha girmeyen kişiler olabilir ilanlar pasife düşebilir belirli bir süreden sonra. Ödül konusuna gelince bu konuda da daha önce farklı platformlarda çalışmalarımız oldu. Bunun içinde öncelikle puanlama sisteminin gelmesi gerekiyor.

Bu süreçten sonra tabi ki bu tür çalışmalarımız da olacak. Son görüşünüzde reklam ile ilgili o konuda da eksiklikler giderildikten sonra mutlaka çalışma yapacağız. 


Tuğhan Hocam'a katılıyorum. Yapacağımız her değişikliği önce test edip yararlı olacağı kanısına vardıktan sonra uygulamaya koyacağız.

Bakiye yükleme konusunda ise aynı hesaplara ödeme yapmaya devam edebilirsiniz. Hesaplar değiştiğinde güncel hesapları göreceksiniz zaten.

SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Hazır Makaleler Menüsünde "Son Eklenen Makaleler" sekmesi olabilir. Ya da tıklandığında son makalelere bizi ulaştırabilir. Şu an tıklandığında "Dizi & Film Sektörü" ile alakalı makaleler gösterilmekte
Bu mesaj SecretPort tarafından 29.11.2017 19:56:26 tarihinde değiştirildi. Sebep:yazım hatası ve ekleme
unutanolma

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 30
6 yıl önce
Merhabalar 

Puanlama sistemi getirilecekse kelimelerle yorum yazmanın gereksiz olduğu kanısındayım. Bazen olumsuz yorumlar öfke kusmak gibi oluyor. Burada yazarın karşı cevap vermesi de mümkün olmuyor. Şayet mümkün olacaksa bu konu karşılıklı polemiğe girebilir ki; bu da ekranda görüntü kirliliği demektir. Bu nedenle yapılan işten memnuniyet hususu puanlama sistemi getirildikten sonra gayet temizdir ve de kafidir diye düşünüyorum. 


Hatta şöyle de olabilir; sistem/yönetim kriterlerini belirler; özgünlük,anlatım,imla,seo gibi bu özellikleri yazar profillerinde çek işareti verilecek şekilde ayarlar. Verilen puanın neye göre verildiği de merak konusu olmaz herşey standartlar üzerine olacağından lafügüzafa da gerek kalmaz. 

Yazarlara rütbe getirilmesi konusu azami hassasiyet gerektiren bir mevzu. 


Profillerdeki özgeçmiş/hobiler/kısaca kendinizden bahsediniz alanının doldurulması zorunlu olmalı.

Ödeme sayfasında yazar hesap ayrıntıları kaydedilirse her seferinde yazar bu ayrıntıları girmek durumunda kalmaz. 


Sipariş alma ekranında da özelden “işi bana verin” gibi işe talip olma izni de olmamalı zaten sipariş butonu açıklama alanıyla çok güzel düşünülüp tasarlanmış özelden teklifin gereksiz olduğu kanısındayım.
Başarılar :)

iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Sayın SecretPort, makalelerin eklenme tarihi ekleneceğinden tıkladığınızda ne güncelleri üste gelecektir. =)

Sayın unutanolma ,Puanlama Sisteminde Genel Puan ve Özgünlük, İmla, Akıcılık gibi farklı bölümlerde eklenebilir o konuda size katılıyoruz.

Profillerde düzenleme yapılacak. Kişisel bilgileriniz özellikle ad soyad banka bilgileri gibi bilgiler kesinlikle olacak. Gizlilik ilkelerimize göre bunu gizli olarak ayarlayabilirsiniz ama bizim mutlaka görmemiz gerekiyor, multi üyelik ve sahte hesapların önüne geçmek adına.

Son söylediğiniz konu da bir şey diyemeyeceğim o konu biraz kişisel, çok fazla kısıt getirmekten yana değiliz. Puanlama sisteminde zaten iyi yazarların ön plana çıkacağı için o tür mesajların bir anlamının kalacağını düşünmüyorum. 

Görüş ve önerileriniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımızla,

Arşivci

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 29
6 yıl önce
Şu ana kadarki teklifler siteyi daha da iyileştirmek adına gördüğüm kadarıyla. Hareketliliği artırmak adına ne yapabiliriz, bu konuda da önerilerde bulunabilir miyiz? Makale alıcılarının sayısını artırmak için sitenin reklamını yapmak bana göre gereksiz. Çünkü makale satın alacak birinin yolu mutlaka buraya düşer sanıyorum. Ben daha dolaylı yoldan bir çözüm öneriyorum: Belli aralıklarla 'Bir internet sitesi açmanın maddi getirileri olduğu, ancak siteye düzenli yazı eklemenin gerektiği' vurgulanan makaleler yazılabilir. Yazarlar bu tarz yazıları ücretsiz yazabilir, yazılanları sosyal platformlarda paylaşabilirler ve/veya bu konuda bir e-dergi oluşturulabilir. Bu tarz siteye rağbeti artıracak yazılar için site yönetimi makale yarışması yapabilir. Aklıma gelenler bunlar...
boraland

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 15
6 yıl önce
Makale siteleri içerisinde pastanın büyük payını kurumsal firmalara iş yapanlar yiyor. Bu tarz siteler, içinde yalnızca 10-15 tanesinin iyi olduğu 100 yazarla çalışmak yerine, direk 10-15 iyi yazarla çalışmayı tercih ediyorlar. Numune olarak yapılan işleri yüzlerce kurumsal firmaya sunum yapıyorlar ve böylece 100 kelimesi 10-50 lira arasında olacak şekilde siparişler alabiliyorlar. Hem site hem de site yazarları ciddi derecede kazançlar sağlayabiliyorlar. Tabii, bu belki iyimakale.com platformu için oldukça radikal bir öneri gibi görünebilir ancak günün sonunda böyle bir strateji izlemeye karar verirlerse pazarlama adına elimden geleni yapabilirim.

Puanlama sistemine gelince, puanlamayı makale alıcıları ya da sipariş sahipleri yapacaksa, bu, vahim sonuçlar doğurabilir. Editörlerin veya yeni oluşturulacak bağımsız bir kurulun oylama yapması hem daha doğru hem de daha hakkaniyetli olacaktır.

Bu arada, mazimdekiler'in verdiği tüm önerilere ben de katılıyorum.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Artık 5 TL altında makale satışı olmamalı. Bir yemek parası bile değil.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Sayın Arşivci yorumunuz için Teşekkürler. Makale sektörü de diğer sektörler gibi rekabetli bir sektördür. Bu aşamada yapılacak olan en önemli şey yazarlarımızın daha kaliteli içerikler üretmesidir. Gördüğüm kadarıyla gelen makalelerin yaklaşık %50 si düzen ve yazım hataları ile geliyor. Her ne kadar bu durumda yazar hatası olduğu gibi bir o kadar da sistem sıkıntısı olduğununda farkındayız. Bunun içinde çalışmalarımızı başlattık. Özellikle yeni başlayan yazarların bu konuda bilgilenmesi şart. 

Sayın boraland yorumunuz için teşekkürler. Dediğiniz doğru büyük firmalar bu şekilde yapmakta ve kaliteli yazarlar ile çalışmaktadır. İyimakale olarak kısıtlı bir alana değilde daha geniş herkesin rahatlıkla içerik alabileceği ve içerik hazırlayabileceği bir platform düşünüldü. İyi yazarlarımızın hak ettiği kazançları sağlaması adına zaten çalışmalarımız olacak. Puanlama sisteminin bir artısı da kaliteli yazarları ön plana çıkarmak ve uzman makale siparişlerinin sadece bu yazarlar tarafından yazılmasını sağlamak olacak. 

Sayın 
SecretPort  gönül isterdi ki 10 TL olsun ama inanın bizlerde bu sektörün içinde olduğumuzdan az çok müşterilerimizin kazançlarını da biliyoruz. Son yıllarda Türkçe sektörde TBM oldukça kötü ve daha az kazanç sağlanıyor. 
Bu mesaj iyimakale tarafından 02.12.2017 01:58:38 tarihinde değiştirildi.
boraland

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 15
6 yıl önce
Anladım. Teşekkür ederim.
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
6 yıl önce
Genel bilgilendirme kısmının yan tarafında gizlemek için ok işareti olabilir mi acaba? 
Yanıt Yaz