Sipariş Açıklamalarının Yetersiz Oluşu
Madam Puddi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 28
Sipariş Açıklamalarının Yetersiz Oluşu
7 yıl önce
Herkese merhaba,
Siparişler için açılan ilanlarda verilen detayların yeterli olmadığını düşünüyorum. Çünkü sipariş aldığım zaman bu belirsizlik yüzünden ilan sahiplerine mesaj atmak zorunda kaldığım durumlar oldu. Site yönetiminin teknik alt yapısı buna uygun mu bilmiyorum ama açılan ilanlar için neyin ne olduğunu yazarın da net bir biçimde anlayabileceği, ilan sahiplerinin de anlatabileceği bir ilan panosu oluşturulamaz mı? 
Mesela; yazılması istenen makalenin hitap dili, içerik dili, anahtar kelime dağılımının yüzdelik dilimi ve detaylı bir ilan açıklaması, hem yazar hem ilan sahibine zaman kazandıracaktır. Atıyorum; bir içerik isteniyor, o içerikte genel bir bilgilendirme mi yapacaksınız, yoksa firma ağzından mı konuşacaksınız kestiremiyorsunuz. İçerik dili profesyonel mi samimi mi olacak bilemiyorsunuz. Bazı ilan sahipleri çok karmaşık anahtar kelimeler veriyor. Mesela "x nedir ve ne demek?" bunu bu şekilde verdiğiniz zaman anahtar kelimelerin bu şekilde kullanılacağı izlenimi oluşuyor. "x nedir", "x ne demek" yazmak başka, "x nedir ve ne demek" yazmak başka. Bu nedenle ben sayın yöneticilerimizden ilan panelinde bu tür geliştirmelerin yapılması beklentisindeyim. Arzederim efendim..
Hepinize iyi geceler...
orhan1992

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
7 yıl önce
Bir yazar olarak 0 size katılıyorum. Siz açmasaydınız bu konuyu ben açacaktım. Makale siparişi veren arkadaşların, teklifini onayladığı yazara mesaj atarak tüm detayları anlatması gerek. Aksi halde yazdığımız makaleler SEO uyumlu olarak yönetici onayından geçse de makale siparişi veren kişinin hiçbir işine yaramayacak ve aynı zamanda da bakiyesinden tarafımıza kredi gelecektir. Bu durumda biz yazarlar, haksız kazanç sağlamış durumda oluyoruz. Yazmanın her türlüsü, bir yazar için aynı standartları taşıdığından makale siparişi veren arkadaşların kesinlikle ne istediği detaylı olarak belirtilmelidir. Yazar için en çok sıkıntı yaratabilecek durumlar ise makalenin genel bir anlatım mı yoksa ayrı ayrı konular mı içereceğinin tama anlamıyla açıklanabilmiş olmamasıdır. Lütfen hem biz yazarlar bu konuda aldığımız paranın hakkını verelim hem de siz makale siparişi veren arkadaşlar emeğimiz sizlerin işini görsün. Emin olun ki makalelerimizin sizlerin kullanabileceğiniz tarz olması bizler için en büyük mutluluk demektir.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
7 yıl önce
(BENCE) Bu  genelde, teknik ve yazımı zor siparişleri 1 TL den onaylatmaya çalışan  uyanık alıcıya ait işlerdir.
Belki istediği başlıkları sipariş detayında verse kimse düşük teklif vermeyecek. Bazı makale alıcıları başka sitelere makale satmaktadırlar. Bu da detayları vermelerine engeldir. Detaylar belli olmadığından
siparişiniz onaylanır ve makale size verilirse, detayları iletmesini bekleyiniz; Peşine düşmeyiniz
Sizi yoracağını düşünüyorsanız desteğe mesaj atıp iptal ettiriniz. Bunu hakkınız var
1-2 gün detaylar size yollanmadığı zaman sizde bitirme sürenize 1-2 gün ekleyiniz.
Buna hakkınız olmalı
Bu mesaj SecretPort tarafından 18.08.2017 10:25:57 tarihinde değiştirildi.
Madam Puddi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 28
7 yıl önce
Arkadaşlar, sizlerin de vurguladığı gibi, bütün bunların bilinmemesi iki taraf için de sıkıntı oluşturuyor. Yazacağımız yazı bir tür 'meta açıklaması mı, ürün açıklaması mı, blog tarzı bir yazı mı, web sitesi için mi yazılacak, hakkımızda türü bir yazı mı olacak, ne tür bir söylem dili olacak?' bunları  bilmemek bizim için sıkıntı oluşturuyor. 350 -400 kelimelik bir yazı için hem seo, hem özgünlük, hem de informative bir dil tutturmaya çalışırken, bir de bu belirsizliklerle uğraşmak insanı yıpratıyor. Bütün bunları peşinen bilmiş olsak bu sıkıntıları yaşamayacağız. Ben işimi nitelikli bir biçimde yapmak istiyorum. Karşı tarafa nitelikli bir iş teslim edebilmek için mesajla tüm ilan sahiplerine istedikleri içeriğin ayrıntılarını tek tek sormak zorunda kalıyorum. Mademki ticaret yapıyoruz, bütün bunları bizim tek tek sipariş sahiplerine sormamız değil, ilan sahiplerince açılan talep içeriğinde açık ve net bir biçimde bu tür detayların belirtilmesi gerekir. En azından ben bu kanaatteyim. 
Bu mesaj Madam Puddi tarafından 18.08.2017 12:03:17 tarihinde değiştirildi.
Şizofrenizma

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 10
7 yıl önce
Siparişin içeriği ve talepler teklifte verilecek süreyi etkiliyor.. Siparişte belirtilen süre, alıcı için ihtiyacı olan süre oluyor genelde. Bu konuda taraflarin süre meselesi aynı noktada bulusamiyor diye düşünüyorum..
bb

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Açıklamanın yetersiz oluşu taşı banaydı sanırım :)
Madam Puddi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 28
7 yıl önce
Taş demeyelim de serzeniş demek daha doğru olur. :) Ben sizin makalenizi yazmak için bin tane kaynak okudum. Anahtar kelimeyle ilgili yeterli bir açıklama olmadığı için size mesaj attım ama siz mesaja cevap verdiginizde çok geç olmuştu ve ben makaleyi yayına vermistim. Yaptığım işte ne anlatım bozukluğu ne imla hatası ne de kopya bulamazsınız, işimin arkasında dururum.Ancak anahtar kelime yüzünden veya eksik verilen talep açıklaması yüzünden işimin mahvolmasini da istemem.Bu yüzden lütfen siparislerinizde en ince detayi bile belirtiniz.
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
7 yıl önce
Arada olur böyle şeyler arkadaşlar, çok fazla canınızı sıkmayın, motivasyonunuzu düşürmeyin. :) 
bb

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Yurtdışında olduğum ve gezdiğim için hemen dönüş yapamadım. Bu yanlışı da oturup 10-15 dakikada kendim düzelttim. Zaten size de olumsuz bir dönüş yapmadım. Ya da neden boyle oldu diye en ufak birşey demedim. Sıkıntı yok yani. Makale için teşekkürler.
Madam Puddi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 28
7 yıl önce
Yok canımı sıkmadım. :) Sadece tek bir ilan sahibini hedef alarak da yazmadim bunları arkadaslar. Sorun benim açımdan tüm ilanlar için genel bir sorun.
Yanıt Yaz