Seo Uyumlu Makale
bb

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
Seo Uyumlu Makale
7 yıl önce
Arkadaşlar bu platformda sürekli seo uyumlu makaleden bahsediliyor. Ancak seo makale dendiğinde yazarların neredeyse tamamının aklına birkaç kelimeyi yazı içine serpiştirmek ve bunların kaç tane olması gerektiği geliyor. Büyük bir yanılgı içindesiniz ve yanlış şeye odaklanıyorsunuz. SEO makalede en önemli şey kullanıcı deneyimidir. Google robotları bir kullanıcının sitede kaç dakika geçirdiğine, tekrar aynı yazıya dönüp dönmediklerine ya da sosyal ağlarında paylaşıp paylaşmadıklarına bakıyor. Ayrıca o yazıdan çıktıktan sonra başka sayfalarda konuyu araştırıp araştırmadıkları da önemli. Yani 800 kelime bir makalede okuyucular ortalama 20-30 saniye geçiriyorsa kelimeleri istediğiniz kadar iyi oranlayın, istediğiniz kadar koyu işaretleyin hiçbir önemi yok. Yazı ancak çok kısa süreli bir başarı elde edebilir.

Bu noktda yazarlardan beklenti yazdıkları yazının daha başlangıçtan kullanıcıda ilgi uyandırması ve devamını okumaya itmesi. Okuduktan sonra da okuyucuya yeterli bilgiyi vermesi, bilginin doğruluğu konusunda güven vermesidir. Kullanılan kelimelerden çok başarının gerçek anahtarı budur.

Peki kelimelerin kullanımı hiç mi önemli değil?

Kelime analizi konusuna gelince; o konuda da yazar arkadaşların büyük çoğunluğu yanlış bilgiye sahip. İstenen başlığın yazı içinde yüzde bilmem kaç defa kullanılması olarak bu işe bakıyor. Halbu ki olay çok farklı. Bu anlamda aşağıdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim. Özellikle de ilk linkte bahsedilenleri çoğu yazar arkadaşın ilk defa duyacağını düşünüyorum.

https://www.seohocasi.com/lsi-latent-semantic-indexing-ile-alakali-trafiginizi-arttirin/

https://www.seohocasi.com/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir/

Bu arada yazdıklarım da yanlış anlaşılmasın lütfen. Niyetim kesinlikle buradaki yazarların kötü olduğunu, işi bilmediklerini dillendirmek değildir. Aksine çok kaliteli yazılara ulaşabildiğim tek platform. Niyetim yazar arkadaşlarla seo konusundaki edindiğim tecrübe-bilgi ve düşüncelerimi paylaşmak.
tnckir

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Çok haklısınız. Ancak bir makalenin Seo uyumlu bir makale olabilmesi için, makalelerin dilbilgisi ve anlatım açısından mümkün olduğunca kusursuz olması gerekiyor. Yazılan makale ne kadar ilgi çekici olursa olsun, yazının içinde yazım yanlışları veya anlatım bozukluğu varsa, o sayfa arama sonuçlarında elenir. Hatta yanlış kullanılan noktalama işaretleri bile yazıların arama sonuçlarında elenmesine yol açar. Bu yüzden bu sektörde, yazılan makalelerin düzeltilmesine yönelik bir alan oluşturulsa çok iyi olur. Aynı kitap editörlerinin yaptığı gibi, yazılan makaleleri düzenleyecek insanlara ihtiyaç var.
bb

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Kullanılan akıcı bir dil yazının kolay okunmasını sağlar, dolayısıyla da okuyucunun makalede daha uzun süre geçirmesine etki eder. Bu nedenle dolaylı olarak SEO konusunda olumlu etki gösterir. Ancak noktalama işaretlerinin yanlış kullanımı makalenin okunmasını zorlaştırmıyorsa makalenin arama motorlarında pozisyon almasına etki etmez. Bu yanlış bir bilgi.
tnckir

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Noktalama işaretlerinin de sıralamaya etki ettiğini, hatta arama sıralamalarında sayfaların elenmesine yol açtığını okumuştum, şu an kaynakları bulamadım, ama daha sonra bulduğumda size gönderebilirim. Google'da 2000 yılından beri çalışan Matt Cutts, dilbilgisi ve anlatımın önemli olduğunu söylüyor zaten. Noktalama işaretlerinin kullanımı da algoritmalarına dahil.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
7 yıl önce
Site size mi ait. Adınız nedir? Neden reklam yapıyorsunuz? Seo konusunda yazılmayan bir şey kalmadı dostum
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
7 yıl önce
Seo arama motorlarının içeriğinize kolayca ulaşmasını sağlayan her şeye denir. 
bb

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Site bana ait değil. SEO konusuyla ilgilenen birçok kişi zaten bu siteyi biliyordur. Bu konudaki  öncü firmalardan biri. Bu şuna benzedi aslında; Ben hürriyet gazetesi ya da milliyet gazetesi haberini burada paylaşsam ve siz de bana bu site senin mi neden reklam yapıyorsun desen aynı şey. 

Ayrıca bütün dünyada çok fazla zaman harcanan, çok fazla kafa yorulan ve her gün yeni yorumlar getirilen, yeni analizler yapılan, milyon dalarlık bütçeler ayrılan SEO konusunda ''Seo konusunda yazılmayan bir şey kalmadı dostum'' ve ''Seo arama motorlarının içeriğinize kolayca ulaşmasını sağlayan her şeye denir. '' deyip kestirip atmanız güzel bir espiri :)

Son olarak SEO ya da seo olarak yazılır. Bir kısaltma olduğu için Seo şeklinde yazılmaz.
tnckir

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
7 yıl önce
Linklere bugün bakabildim, gerçekten çok faydalı, teşekkürler. 
aekavraz

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
7 yıl önce
Yorumları okuyunca gülmemek için kendimi zor tuttum. Her iyilikte bir kötülük aramak Türk insanına çocukluk yaşlarda aşılanıyor. Arkadaş yazarlara faydalı olması için SEO konularına dikkat ederek nasıl bir içerik üretilmesi gerektiğini açıklayan bir sayfa paylaşmış. Unutmamak gerekir ki SEO işi bu kadar popüler olduğu için "iyi makale" gibi bir web sitesi ve "iyi makale" üyeleri gibi yazarlar var. Aslında SEO konularına dikkat çekerek, sektörün daha iyi işler çıkarması bu noktada önemli. SEO ve içerik konusu hep kafa karıştıran bir konu. İçerikleri SEO uzmanı mı? Yoksa editör mü? Hazırlamalı. Tabi ki herkes işini yapacak! Bu konu hakkında da bir paylaşım mevcut https://blog.seocu.com/icerikleri-seo-uzmani-mi-hazirlamali-yoksa-editor-mu herkese iyi forumlar.
users3547

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 7
6 yıl önce
SEO uyumlu yazı yazmanın bence temeli; özgün içeriktir. Sonrasında teknik anlamda ; H1- H2 Tagları , yaz içerisindeki link yapısı, resim düzenleme ve resim title ayarları sonradan gelir. Şu bir gerçek; özgün içerik yeni nesil internet'in en değerli kaynağıdır.
Yanıt Yaz