Öneriye İhtiyacımız Bulunuyor
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Öneriye İhtiyacımız Bulunuyor
9 yıl önce
Merhabalar,

Son zamanlarda çeşitli platformlarda verdiğimiz reklamlar ile işlem hacmimiz olduğundan daha fazla arttı ve bunun sonucunda da öngöremediğimiz bir şekilde hazır makale miktarımızda büyük bir düşüş yaşandı. Bundaki en büyük etkenlerden biri de aramıza yeni katılan aile bireylerimizin çoğunluğunun sipariş usulü ile çalışmayı yeğlemesi ve dolaylı olarak aktif yazarlarımızın büyük bir bölümünün siparişleri üzerinde çalışıyor olmasıdır.

Bu açığımızı kapatmak adına facebook'a reklam vermeyi düşünüyoruz ancak çok aktif olarak bu platformu kullanan biri olmadığımdan sizlerin önerilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır.
  • Facebook'taki reklamları önemsiyor musunuz?
  • Reklam versek genel kitlenin tepkisi nasıl olur? Reklamlarla ilgilenilir, aramıza yeni aile bireyleri katmamıza yardımcı olur mu?
  • Facebook'ta görüntülediğiniz reklamlar arasında size güvenilir görünen içeriklerin biçemleri genellikle nasıl? (Sadece resim mi yoksa yazı da görmeyi bekliyor musunuz?)
  • Ara ara facebook kullandıkça birçok saçma reklam görüyorum, kullanıcıların gözünde böyle bir genelleme var mı? (Facebook'taki reklamlar gereksiz gibi)
Aklımıza gelmeyen birçok soru ve konu olabilir. Lütfen tecrübelerinizi vakit bulabilirseniz bizimle paylaşabilir misiniz?

İyi çalışmalar, bol kazançlar dileriz.
dogukan34

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 27
9 yıl önce
Merhabalar,
Bir nevi sosyal medya uzmanı olduğumdan konuya hakim bulunmaktayım. Facebooktaki reklamların önemsenmesi tamamen reklama bağlı. Reklam verilecek gönderide kesinlikle konuyla alakalı yazı içerikli resmi ve sade bir görsel olmalı. Güvenilir gözükmesi açısından gönderilerinizde satış istatistiklerini verebilir, haftanın en çok satış yapanlarından iyimakale memnuniyeti hakkında yazılar alıp bunları görselle durum halinde paylaşabilirsiniz. Türkiye'de kesinlikle reklam konusunda genelleme yok. Önemli olan resmiyet ve düzgün reklam ve düzgün içerik.
Ayrıca facebook, twitter hesaplarınıza kapak ve profil fotoğrafı ayarlanmalı. Profesyonel bir şekilde sizlere en iyi hizmeti sunabilirim. 3 Ağustostan itibaren ilgilenirseniz ücret detayları konuşabiliriz. Genel grafikerlere oranla düşük fiyat garantisi verebilirim.
Saygılar..
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
9 yıl önce
Merhabalar,
Facebook reklamları verirken ciddiyet önemli gerçekten. Ancak reklamlar doğru yerde kullanılırsa etkili olur. Eğer banner şeklinde reklam verilecekse reklam, sağlam bir site olduğunu anlatabilecek türde bir yazı ve resimden oluşmalı. Reklamın yazı kısmı bir davet niteliği taşırken, aynı zamanda sloganvari bir anlam da taşımalı. Ancak bu slogan klasik sloganların dışında olmalı. Çünkü makale siteleri genelde hep aynı sloganları kullanıyorlar. Aynı zamanda reklamı tıklayan kişinin direkt iyimakale panele yönlendirilmesi de bence daha uygun olur.
Bunun dışında eklemek istediğim nokta ise şu: Facebook'a direk reklam vermek yerine bazı çok izlenen ve genç kitleye hitap eden Youtuberların facebook hesapları üzerinden veya kanallarında sizi tanıtmaları üzerinden  reklam vererek nokta atışı yapmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü reklamı özellikle genç kitle görmeli. Abone sayısı 250.000 ile 500.000 arasında değişen Youtuberlar var. Bu kişilerle de iletişime geçerek reklam verilebilir. Kısaca şahıslarla görüşüp reklam verin derim. Yoksa hedef kitleye ulaşamama riski olabilir.    
hscel

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 5
9 yıl önce
Merhaba, facebookta iyi makaleye rastlayamadım. Bence bu dünyanın en büyük ve ünlü sosyal paylaşım sitesinden faydalanamamak büyük bir eksik.İnterretten ve telefondan ilk baktığım yer facebook ve reklamlarını çok önemsiyorum. İyi makale benzerleri arasında çok farklı ve düzeyli bir site. Umarım dahada iyi olur.
kardelen197724

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 4
9 yıl önce
Facebook'a insanlar sosyal bir paylaşım yapmaya veya yapılan sosyal paylaşımları görmeye girdiği için ve kafasında da kendini böyle şartlandırdığı için reklamları fazla önemsememektedir. Bu nedenle buradan fazla bir verim elde edeceğinizi düşünmüyorum.    
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
https://www.facebook.com/pages/%C4%B0yi-Makale/672359509473345?fref=ts
Linkinden facebook sayfasına ulaşılabilinmektedir.

missaydemir

Konu Sayısı: 31
Mesaj Sayısı: 116
9 yıl önce
Facebook'ta reklam verecekseniz hedef kitle ve reklam konumu ayarlarını yapmanız gerekir ki bu da tıklama başı maliyeti arttırır. Alternatif olarak google adwords ile site hedeflemesi yaparsanız özellikle eğitim forumlarında, hikaye-deneme yayınlanan sitelerde iyi dönüşüm alınabilir. https://www.wattpad.com gibi sitelerde kalemi kuvvetli birçok yazar var.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Yaklaşık 3 ay gibi bir süre Adwords kullandık ama çok verim alamamıştık. Gerçi sanırım bundaki en büyük hatalarımızdan biri bahsettiğiniz hedeflemeyi çok iyi yapamamış olmamız. 

Başka platformlarda ve bilgisine güvendiğim başka insanlarla da görüştükten sonra sanıyorum en doğrusu Facebook yerine bütçeyi Google'da kullanmak.

Herkese değerli fikirleri için çok teşekkür ederiz.
nilda

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 9
9 yıl önce
Sosyal medyanın etkili olduğu bir gerçek. bugün herkes sosyal paylaşım sitelerinde aktif olarak zaman geçiriyor. Özellikle facebook ta reklamlar ilgi çekiyor. Bu konudaki reklamların işe yarayacağına hiç şüphem yok. Bunun yanında google reklamları da aynı etkiyi gösterir. Sosyal medya uzmanı olarak sürekli olarak bu konuda araştırma yapıyorum. Hedef kitleye göre reklam yapılırsa işe yarayacaktır. Özellikle de resimli reklamlar ilgi görüyor. İlgi çekici slogan seçilmeli ve aynı zamanda resmi bir etki oluşturmalı. Ek olarak makale yazarlığının da çıtayı yükselttiğini söyleyebilirim. Dolayısı ile reklam işe yarayacaktır.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
9 yıl önce
Facebook yada google adwords reklamı vermek yerine wmaraci.com veya r10.net ile anlaşarak özel reklam almanız daha fazla geri dönüşüm elde etmenizi sağlar. 
Makale alım-satım işlerinin çok büyük çoğunluğu webmaster forumları üzerinden yapılıyor. Bu sebeple webmaster forumlarında reklam yayınlamanız daha fazla olumlu geri dönüşüm sağlar. 

Yanıt Yaz