Önemli Uyarı: Forum Üzerinden Anlaşma Sağlamak
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Önemli Uyarı: Forum Üzerinden Anlaşma Sağlamak
9 yıl önce
Bugüne kadar hem alıcılarımızın hem de yazarlarımızın yanında olmaya, bunun için elimizden geldiğini yapmaya çalıştık. Bu sebepten forumumuz üzerinden yazarlarımızın ve alıcılarımızın anlaşma yapabilmelerinde herhangi bir kısıtlama getirmedik ve getirmemeye devam da edeceğiz.

Ancak bazı makale arayan üyelerimiz bu durumu biraz(!) suistimal ettiğinden dolayı forumumuz üzerindeki bu serbestiyede bazı değişiklikler yapmak bir ihtiyaç halini almıştır.

Bundan önceki zamanlarda olduğu gibi forum üzerinden yine yazar veya alıcı araması yapabileceksinizdir ancak makale yazmak bir şey üretmek, bir fikir ortaya koymak demektir, bu da doğrudan emektir. Alınacak bir hizmet iki taraf arasında anlaşma sağlanarak fiyatlandırılabilinir ancak bazı durumlarda ederinin çok altındaki teklifler, emek sömürüsü olarak kategorilendirilebilinmektedir.

Emek sömürüsünün önüne geçmek için, anlaşma fiyatlarını alenen mevcut fiyatlandırma politikamızın altında bildiremiyor olacaksınız.

Yani “A” kişisi forum üzerinden konu oluşturarak 100 kelimelik bir makale için 1 krediden daha az bir fiyat ile çalışacak yazar arayamayacaktır.

Bu gibi durumlarda eğer üye şikayet edilirse, inceleme yapılacak ve gerektiğinde sistemden uzaklaştırılacaktır.

Üye, bireysel değil bir topluluk, oluşum adına daha uygun fiyatlar vaat ederek propoganda yaparsa sistemden uzaklaştırılacaktır.

Bu tip mesajlara bu günden itibaren rastlandığında üyeye uyarı verilecek ve mesajı forum üzerinden silinecektir.

Bol kazançlar dileriz.
Bu mesaj iyimakale tarafından 06.03.2015 11:38:21 tarihinde değiştirildi.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Bu karara sonuna kadar katılıyorum. 100 kelime 1 krediye hepimiz bağlı kalırsak, bir süre sonra bu tür suiistimallerde bulunmaya kimse cesaret edemez.  Makale yazmak değil belki ama kaliteli makale yazmak ve bu işin hakkını vermek emekle, zamanla, uğraşla ve hatta çoğu zaman fedakarlıkla,  özveriyle oluyor. İyi Makale ailesi bu çabanın hakkına saygılı bir site olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Teşekkür ederim kendi adıma.
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
bende böyle teklifleri kabul etmeyen biri olarak iyi makalenin bu kararını haklı buluyorum.
kbra

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 10
9 yıl önce
Bu gerçekten emek sömürüsüdür ve bu sömürüye göz yumulmamalıdır. Eğer bir iş yapılıyorsa emek neyse karşılıkta o olmalıdır. Keşke herkes bunun bilincinde olarak çalışsa ve çalıştırsa. Uygulama bu anlamda inşallah yarar sağlayacaktır, çok yerinde ve zamanında bir karar oldu.
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Çok yerinde bir düşünce. Zaman zaman rastlıyoruz bu yöndeki taleplere. Herşeyden önce emeğe saygı gerekiyor. Yeni yönetimin bu kararını destekliyorum.
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Yönetim mi değişti?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar, yönetim henüz tam anlamıyla değişmedi. Son bir haftadır ortaklaşa devam ediyoruz, bu süre zarfında eski yönetim, yeni yönetime destek vermeye de devam ediyor. Yeni yönetim tam anlamıyla teknik detaylara vakıf olana kadar bu süreç böyle devam edecek (Planlanan süre 3 ay gibi bir süredir).

Yeni yönetim diye adlandırdığımız kişiler (ki buna şu an yazan ben de dahil oluyorum) eski yönetim zamanında site yazarlarındandır. Sitemiz ve ailemiz, eski yönetimin oturtmuş olduğu sistemde değişiklikler yapmadan devam edecektir.

Aslında bizce yeni yönetim, eski yönetim veya yönetim teriminin kendisini kullanmak yersizdir. Sitenin ilk günlerinden bu yana hepimiz "iyimakale ailesi"ydik ve böylede devam edecektir, bu yüzden farklı kavramlar kullanmak yerine "aile" kavramını kullanmayı yeğliyoruz.

Ekleme: İlerleyen günlerde resmi bir açıklama yapmayı planlıyorduk ancak teknik detaylara tam olarak vakıf olduğumuzda bunu gerçekleştirecektik. Şu an için yönetim hesabını birden fazla kişi kullanarak ailemize hizmet vermeye devam etmektedir. Detaylar hakkında resmi bir duyuru ilerleyen haftalarda (veya aylarda) yapılacaktır.


Bu mesaj iyimakale tarafından 30.01.2015 15:29:41 tarihinde değiştirildi.
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
valla kendi adıma kafamda bir sürü soru işareti.nediyim inşallah her şey iyi olur
kont

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
iyi makaleye sonuna kadar destek veriyorum
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Forum üzerinden anlaşmalardaki fiyat uygulaması güncellenmiştir.
Yanıt Yaz