Önemli Duyuru
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Önemli Duyuru
9 yıl önce
Merhabalar,

Hem yazarlar, hem alıcılar hem de sistem çalışanları olarak daima aile olduğumuzu vurgulayıp, huzur ve güven dolu bir çalışma ortamı yaratmaya çalıştık. Bunu büyük ölçüde de başardık. Bu yüzden de uzun bir süredir, herhangi bir denetleme gerçekleştirmiyorduk.

Dün gece saatlerinde aldığımız bir şikayet üzerine bir hesapta denetleme yapmak zorunda kaldık ve sonrasında sistem içerisinde kendi sistemlerini/örgütlerini kurmaya çalışan bazı kullanıcılara ulaştık.

Bu kullanıcılardan bazılarının yazarlığı geçici bir süreliğine durdurulmasına rağmen, sahte hesaplarla sistem içerisinde çalışmaya devam ediyor, bazı yazarlar ise sisteme yeni dahil olan yazarları kandırarak, aldıkları siparişleri onlara yazdırıyorlarmış.

Bu duyuru bir çalışan olarak yapmıyor, tamamen kendi inisiyatifimle yapıyorum. Sistem kurallarına uymayan kullanıcılar için sistemden uzaklaştırmak haricinde başka hukuksal bir cezai yaptırım uygulamamız mümkün değildir ve sistemden uzaklaştırılmanın yeterli bir ceza olduğunu düşünüyorum. 

Ancak aynı kişinin bu cezayı yok sayarak, farklı bir isim ve mail adresi ile kayıt olarak sistem içerisinde aynı biçimde davranmasının yeterince adil olmadığını düşünüyorum ve bu yüzden gerekli bürolar ile iletişime geçerek, yeterli bilgiyi aldım. An itibari ile sahte hesap açan herhangi bir kullanıcı hakkında haftalık olarak şahsen Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliğine giderek, sahtecilik/dolandırıcılık suçlarından ötürü hem birey olarak hem de sistem adına 2 farklı ihbarda bulunacağım.

Sistemden uzaklaştırılan kullanıcıların bakiyeleri normalde ödenmiyordu. Sistemi yaklaşık 6 ay önce devraldıktan sonra uzaklaştırılan kullanıcıların da bakiyelerini kendilerine aktarmaya başladık ama aldığımız yeni bir karar ile bundan sonra kişinin sistemden uzaklaştırılma nedenine bağlı olarak bakiyelerin ödenip, ödenmemesine karar verilecektir.

Elimizden geldiğince yapıcı olmaya çalıştık ancak bunun suistimal edildiği de çok açıktır.

6 ay önce sistem kapanıyor iken, sistemin kapanmaması için iyimakaleyi devraldık. Bu sistem bir şahsın değildir, bu sistem burada faaliyet gösteren her bir bireyindir. Sistemin mimarı ve bugünlere getiren, bizden önceki yönetim gibi iyimakale bizim için bir ticarethane değildir. Sistem içerisinde kendi emekleri ile çalışan kimsenin hakkını, para tapan birkaç şahsa yedirtmeyiz!

Sistemden uzaklaştırılan kullanıcıları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;
http://www.iyimakale.com/panel/forum/topic/duyuru-sistemden-uzaklastirilan-kullanicilar/5259
Bu mesaj iyimakale tarafından 05.06.2015 11:10:40 tarihinde değiştirildi.
müzeyyen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 40
9 yıl önce
Sitenin böyle dikkatli bir şekilde yönetilmesi bütün yazarlar için büyük bir avantaj. Teşekkürler İyi Makale.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Uyarılarımıza kulak asmayarak hala sisteme yeniden üye olan ve bir yazarmış gibi hareket eden kişileri saptadık.

Hafta sonu gerekli dosyalama işlemlerini yaptıktan sonra tüm bu deliller ile birlikte saptadığımız bu kişiler hakkında Pazartesi günü bizzat suç duyurusu başvurusunda bulunacağım.

Bu sahtecilik/dolandırıcılık suçu işleyenler ile aynı IP üzerinden girmiş olan kullancıların hesapları da davalar sonuçlanana kadar durdurulmuştur. 
pelinsu

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 61
9 yıl önce
Sistemin bu şekilde denetlenip ,caydırıcı kararlar alması gerçekten çok güzel.Fakat ,biz üniversite öğrencileri olarak ,bazen birbirimizin evinde kalıp ,arkadaşımızın pc sinden iyimakale hesabımıza girebiliyoruz:) Haklı ile haksızın ayırt edilme noktasında sanırım ,bazı özgürlüklerde askıya alınabiliniyor:) 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar Pelinsu Hanım,

Bu konuda haklısınız ancak ticari işlem yapılan tüm sistemlerde bir IP üzerinden birden fazla giriş bulunursa tüm hesapları durdurulur ve açılması genelde imkansızdır.

Biz bu gibi durumlara sizin de bahsettiğiniz ve başka diğer sebeplerden ötürü göz yumuyoruz. Aynı IP üzerinden giriş yapmalara izin veriyoruz sadece sistem kurallarına uymayan şahıslar ile aynı IP üzerinden girmiş hesapları durduruyoruz.

Yani siz ve varsa ev arkadaşınız sistem içerisinde belirlenmiş kurallara uyduğunuz sürece hiçbir şekilde uzaklaştırma ile karşılaşmayacaksınızdır.
pelinsu

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 61
9 yıl önce
aynı IP üzerinden giren bütün hesapların durdurulduğunu düşünmüştüm ,kurallara uysun yada uymasın:)  Açıklamanız için teşekkürle İyiMakale
Yanıt Yaz