Önemli Duyuru: Bazı Yazarlarımız Sistemden Uzaklaştırıldı
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Önemli Duyuru: Bazı Yazarlarımız Sistemden Uzaklaştırıldı
9 yıl önce
Merhabalar,

Bir süredir yazarlarımıza ve alıcılarımıza spam mesajlar ile iyimakale.com'un işleyişiyle birebir aynı şekilde işletilmeye yeni başlayan bir siteye davetler gönderilmekteydi. Biz her zaman hür bir platform olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi savunduk ancak bazı kimseler bu durumu suistimal edince bir yaptırım uygulamaya başlamak zorunda kaldık.

Sistemimiz üzerinden birçok alıcımıza ve yazarımızı kopyala / yapıştır yöntemi ile mesaj atarak, kurdukları sisteme davet edip, ardından da site yönetiminin forumlarında iyi makale ailesinin yazarlarını ve alıcılarını "Aslında iyimakale.com'a bir ilan versek, 1 günde 100 tane başvuru gelir. Ancak bize bu sitedeki gibi güvenilir insanlar lazım" gibi söylemlerle karalayan zihniyeti kınıyoruz.

Birkaç haftadır sistemimize bir zarar gelmemesi adına uzaktan inceliyor ve hiçbir müdahalede bulunmuyorduk. Ancak diğer siteye üye olan bazı yazarlar sistemimizden kredilerini çektikten sonra aldıkları siparişleri alıcılara hiçbir bilgi vermeden tamamlamamaya veya yazdıkları makalelere alıcının rakip firmalarını öven bilgiler girmeye başladıklarından ötürü bu tip iş ahlakı oluşmamış kişileri sistemden tamamen uzaklaştırdık. Bu şüpheyi uyandıran ve şüphelerimizi destekleyen davranışlarda bulunan kişiler uzaklaştırılmaya devam edecektir.

Tüm bu açıklamamız farklı bir siteye veya bahsedilen siteye üye olan her kullanıcımızın bunu yaptığı anlamına gelmemektedir. Lütfen bu şekilde düşünülmesin. Burası hür bir platformdur, herkes başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece dilediğini yapabilir.

Tüm caydırma girişimlerine rağmen bizden desteğinizi esirgememiş olduğunuz için sizlere minnettarız.

Koca bir aile olduğumuzu, hep beraber her seferinde ispatlamaya devam ediyoruz.

İyi günler dileriz.
Murtaza

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 23
9 yıl önce
Uygulamanıza kesinlikle katılıyorum. Ben bu site kadar dürüst çalışan ikinci bir site daha görmedim. Sebebi şudur ki, eski mesajlarda rakip firmaların linki verilip yorum istendiğinde bile o mesajı yayınlamışınız. Rakip sitelerin linklerini yayınlayacak kadar dürüst çalışan bu siteye yanlış yapılmaz. Yapan da uzaklaştırılarak cezalandırılır.
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Aslında bu kişileri ifşa da etseniz, farklı şekillerde ulaşarak, insanları zor durumda bırakmalarını da engellemiş olursunuz.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Bahsi mevzu sitenin yönetimi tarafımıza ulaşmış ve konu hakkında bizi bilgilendirmiştir. Kendilerinin niyetlerinin bazı yazarların sorumsuz ve hatta etik olmayan davranışlarıyla aynı olmadığı barizdir. Birkaç şahsın yapmış olduğu sorumsuz davranışlardan ötürü hiçbir site yönetimini bundan sorumlu tutamayız. Görüştüğümüz beyefendi gayet kibar ve nazik bir tutumla bizimle iletişim kurmuştur.
.
Yayınlamış olduğumuz içerik daha önce de belirttiğimiz gibi herhangi bir sisteme üye olan kullanıcılarımıza veya farklı bir yönetime olumsuz gözle bakılması için değildir.

Lütfen bir aile olduğumuzu hiçbir zaman unutmayalım.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar Hilal Hanım,

İfşa etmek, kimseye herhangi bir kazanç sağlamayacaktır aksine konunun sürekli olarak dillendirilmesine sebep olacaktır. Etik olmayan veya şüpheli davranışlardan ötürü sistemden uzaklaştırılan kullanıcıların IP adresleri sürekli olarak kontrol edilecek ve aynı mağduriyeti başka aile bireylerimizin de tecrübe etmemesi için üst düzeyde çaba sarf edilecektir.

Bizim için şüpheli davranış nedir? Bir süredir bazı kullanıcıların hesapları teknik anlamda takipteydi ve bu kullanıcılar çeşitli istenmeyen davranışları sergilediklerinde sistemden uzaklaştırılmıştır. Aynı davranışların birebir aynısını sergileyen ve aynı durumda olan her kullanıcı daha fazla risk alınmadan sistemden uzaklaştırılmıştır. Vaktinde müdahale etmemiz gereken yerde müdahalede bulunmadığımız, daha iyimser düşünmeye çalıştığımız için bugün birkaç aile ferdimiz mağdur oldu.

Üç kullanıcımız da böyle bir durumda "biz bir aileyiz" diyerek ailemize destek olmalarından ötürü çok teşekkür ederiz. Birbirimize olan desteğimiz bizlere daha da fazla çalışma aşkı ve azmi aşılamaktadır.

İyi makale ailesine her zaman minnettarız.
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Sitede yer alan herhangi bir yazarın yanlış bir hareketinin siteye mal edildiğini daha önce farklı bir sitede okumuştum. O yüzden, yönetim olarak site ve iyi makale ailesi için en iyisini yaptığınıza inanıyorum. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
İyimakale en iyisini yapmış...
Ayrıca ben açık konuşmayı seven bir insanım; net dünyasında en özgün ve kaliteli içerikler hazırlayan yazarlar hala bizde, demek ki sağlam kadroyu  yerinden kıpırdatamamışlar:)) Her neyse etik ve profesyonelce olamayan herkese inat; çalışan ve iyi olan, kazancını helalinden elde eden, dürüst platformlar her şeye rağmen varlığını sürdürsün diyorum.
ruzgar12

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 7
9 yıl önce
Sayın şafak vakti, ben sizinle aynı şekilde düşünmüyorum. birinci sebebim ben yeni olduğumdan dolayı fazla referansım yok burada. burada hiçbir siparişe yaptığım teklif kabul edilmiyor. bugün biri kabul edilmiş şaşırdım doğrusu, tabi ki başka kaynaklara yönelinebilir. İkincisi de, ben de sistemden kısa bir süreliğine atıldım hiçbir sebep yokken. sonra yazdığım mesajlardan sonra benden bıkmış olacaklar ki beni tekrar sisteme geri aldılar. ben ne başka platformda iyimakale hakkında bir söz söylendiğini duydum, ne de gördüm. kaliteli birçok yazar başka platformda da yazıyor, amaç ekmek parası kazanmak başka birşey değil. yazarların sistemden atılmasını ben kesinlikle doğru bulmuyorum, görevlerini hakkıyla yerine getirmedikleri sürece. 

İlk paramı burada kazanmadım, ama burası sayesinde gerçek yazarlık deneyimi kazandım. şimdi farklı forumlarda kazanıyorum. burada olmamın en büyük sebebi ise, buradaki yazarların fevzibuyuktas gibi, bilgi birikimlerinden faydalanmak. yazdığım ilk yazı, iyimakale.comun ana sayfasında yayınlandı. böyle kaliteli bir platformda, bu deneyimi yaşamak nasıl birşey anlatamam. gerçi hakkımda yapılan yorumun da silindiğini gördüm, yönetim değişikliğinden kaynaklanıyor sanırım. Öyle değilse de ben öyle olduğunu düşünmek istiyorum. Yani demem o ki, herkes işini hakkıyla yapsın, kimsenin ekmeğiyle oynanmasın, iyimakale hiçbir şekilde karalanmasın. Herkese bol kazançlar.

SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Tabi ki katılmayabilirsiniz ama bu gerçekleri değiştirmez :) Temennilerinize katılıyorum, herkes kendi  ekmeğinin peşinden koşsun.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Sistemden uzaklaştırılan kişiler şüpheli davranışlar sergileyen şahıslardır. Hiçbir zaman başka bir sisteme üye olduğu veya başka bir sistemde görev aldığı için kimseyi uzaklaştırmayız, aramızda öğrencilerden ev hanımına, memurlardan özel şirketlerde çalışanlara kadar bir çok aile bireyimiz bulunuyor. Kimi bu işi çok sevdiği için yapıyor kimi bütçesine bir ek gelir katabilmek adına kimi de bunların her ikisinden ötürü bu işi yapıyor. Durum ne olursa olsun kimsenin yoluna taş koyma gibi bir niyetimiz yoktur, bundan dolayı da kimseyi sadece farklı bir sisteme üye olduğu için uzaklaştırmak bizim haddimize değildir.

Sistemden uzaklaştırılan kullanıcıların bazıları, aile fertlerimizi mağdur duruma düşürmeye yeltenen ve sistemden uzaklaştırılan kullanıcılar ile çeşitli kriterlerde eşleştiği için şüpheli duruma düşmüşlerdir. Elbette şüphe duymamız için birden çok kriter de mevcuttur ancak bunların sadece doğrudan başka bir sisteme üye olmuş olmaları veya yazılarının kalitesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
Yanıt Yaz