Mnemosynes Şikayetim Var ve Hâlen Yaptığı Yanlışı Çekiyorum!
tevfik

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 19
Mnemosynes Şikayetim Var ve Hâlen Yaptığı Yanlışı Çekiyorum!
4 yıl önce
Kübra hanım ile iyi makale üzerinden tanıştık fakat daha sonra çalışmalarını bana mail yolu ile iletmeye başladı. Kendisinin yüzü buradadır, hiçbir zaman para konusunda sıkıntı çıkartmadım. Sağ olsun kendisi de çıkartmadı. Zaten makaleler spin (çeviri makale) olduğundan dolayı!

Mail aracılığı ile aldığım tüm makaleler yabancı sitelerden çevirilmiş vaziyette bana gönderildi. Bir de böyle birşeyin daha yararlı olacağını düşünerek göndermiş, burada bir yazar Google algoritmalarını ve Seo olayını bilmiyorsa zaten bir bloğa makale göndermesin. Ben hiç zannetmiyorum! Kasti olarak çeviri makaleleri gönderdi kendisi.

Bunun sonucunda neler oldu sitemde hemen sizlere anlatayım:

• Spam score puanım tavan yaptı (zararını biliyorsunuzdur)
• Da - pa değerlerim düştü!
• Günlük 6.000 tekil ziyaretçim olan siteme 1.500 kişi dahi girmez oldu!
• Google girdiğim tüm makaleleri spin (çeviri) diğer anlamda kopya olarak gördü.

Ben bu sitemden gelen tüm gelirin yarısını yazarlara, diğer yarısınıda sokak hayvanlarına bağışlıyordum. Ne kadar ince düşündüğümü, ne kadar sık çalıştığımı biliyordu kendisi. Çalışacak kişi veya kişilerin (iyi makale üzerinden alınmadıysa eğer) tüm makalelerini kontrol etsinler derim.

O kadar emeğimi çöpe atan bir yazarla kesinlikle çalışmanızı istemem. Kanıtlı bir şekilde sunarım. Ayrıca şunlarıda söylemek istiyorum, forum kısmına girerim makale hiç sorun değil ödeme önemli değil dediği makalelerde çeviri (spin) makaleler... ve son eklemek istediğim: madem ki çeviri makalelerin iyi olduğunu düşündü kendisi, neden iyi makale üzerinden 100'ün üzerinde aldığım makalelerden tek bir tane dahi çeviri göndermedi?

Site hâlen kendine gelmedi ve aşırı derece canım sıkılıyor. Forum kısmına xenforo yazılımı alıyoruz lisanslı, 500 lira temasına, bir o kadar eklentilerine... blog kısmına lisanslı tema satın alıyoruz, logosuydu, tanıtımıydı, tanıtım yazısıydı derken harcadığım paranın haddi hesabı yoktu. Defalarca söyledim, para mühim değil bana temiz ve özgün içerik lazım diye sürekli söyledim.

Bu tarz insanlarla çalışmanızı kesinlikle tavsiye etmem, etmiyorumda!
Dijievim

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
4 yıl önce
Site sahiplerinin korkulu rüyası olan bir duruma para vererek ve güvenerek düşmüş olmanız bir yana yapılmış olan bu hatanın verdiği zararları geri almak çok daha zordur. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa samimi olarak her zaman yardıma hazırım. Çok geçmiş olsun. :( 
BaykaE

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
4 yıl önce
Sizin adınıza çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Ancak, mail yolu ile makale almamanız gerekirdi. Üzücü bir tablo.
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
4 yıl önce
@tevfikaktunc Burada bir şey eklemek gerek. İngilizce'den Türkçe'ye yazarın kendi kelime ve cümleleriyle çevrilmiş olan bir makale spin değildir. Spin makale, Türkçe veya başka bir dildeki yazının eş anlamlı kelimeler ve cümle içerisindeki yer değiştirmeleriyle oluşturulmuş yazılara denmektedir. Bunu yapanlar genelde spin programlarını kullanırlar. Çeviri ve spin kavramlarını birbirinden ayırmak gerekir. Yanlış anlaşılmasın diye eklemek istedim. 
tevfik

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 19
4 yıl önce
@Dijievim çok teşekkür ederim gerçekten çok sağ olun. Kuzenimin arkadaşı var onunla iletişime geçtim tüm yazıları düzenleyeceğim. Bana kendisi düzenleyeceğini söyledi ama bir daha kesinlikle kendisine güvenemezdim. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü zaten.

@BaykaE kesinlikle doğru söylüyorsunuz, orada benim hatam vardı. Benim en büyük hatam ise kendisine güvenmem oldu. Hatta araba haber sitesi olan bir arkadaşımada tavsiye ettim, övdüm, yere göğe sığdıramadım. Onada 300 kelimelik makaleleri BMW - AUDİ - MERCEDES vb. birçok resmi araba sitesinden çeviri yaparak yollamış (onlarıda kontrol ettik ve onlarda belgeli olarak kanıtlayabiliriz).

@Hayalci doğrudur hocam, bizler genelde spin makale diyoruz çeviri olan makalelere. Bilgilendirmeden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Program ile bir makale çevirilmiş olsa yine emek var derim, ama Google Chrome'da sadece çevir diyerek kopyalayıp göndermesinde emek dahi yok. Bilgisayardan anlamayan anneme yaptırdım 10 saniyesini almadı.
KurşunKalem

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 103
4 yıl önce
Sitenizin gidişatı ve başarısı adına gerçekten üzücü olmuş. Çok geçmiş olsun.
tevfik

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 19
4 yıl önce
@KurşunKalem çok teşekkür ederim.

Ciddi anlamda canım sıkıldı, az çok anlıyorsunuzdur beni. Çeviri yapıp direkt kopyalamayı ben de yaparım bunun için makale başı 10-15 lira neden para vereyim? 
Paratoner33

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
4 yıl önce
Siteniz için geçmiş olsun kural gereği bildiğim kadarıyla site dışı sipariş almak satmak  yasak yazar arkadaş mutlaka yönetici tarafından işleme alınır sizde inşallah toparlayabilirsiniz
asli27

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 40
4 yıl önce
bahsedilen yazar arkadaş kopya içeriği onaylanmadı diye ortalığı ayağa kaldıran, top 10 da birinci sıraya yerleşmek için ve daha fazla sipariş alabilmek için fazla fazla yazan bir kişiydi. 300 kelimelik siparişe 700 - 800 kelime yazar ve bedava içerik eklerdi. çoğu insan nasıl olsa fazla yazıyor diye 1000 kelimelik işi 500 kelime sipariş girip kendisinden 1000 kelime olarak almıştır. fazla yazıyor diye de diğer yazarların özel müşterilerinin çoğunun kendisine gitmişliği vardır. bu yol ile müşteri çalar kendisi. bu kopya içerik, translate içerik olayı kendisinin ilk şikayeti değildir. onunla iş yapmış olan çoğu kişi zaten bu durumu bilir.
 kendisi ile çok mücadele ettiğim için bu konu hakkında zorluk çıkardığıma dair zamanında sağda solda beni diğer yazarlara da çekiştirmiş biridir. sitenin kurallarına karşı gelerek bir de müşteriyi burdan bulup mail yolu ile dışardan iş mi bağlamış :) beklenir kendisinden. Kopya içerik eklediğini, translate içerik eklediğini ben biliyordum zaten benim için gram sürpriz olmadı bu son 6 aydır çok fazla isim olarak şişirildiğini düşünüyorum. @paratoner33 ün bahsettiği konuyu da çok merak ediyorum. mutlaka yönetici tarafından işleme alınır mı? yoksa hala korunmaya devam edilir mi merakla izliyorum. 
Serifetanc

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 3
4 yıl önce
Şikayet edilen yazardan bende hazır bir makale almıştım. Yazı tamamen translate ile yazılmış gibiydi. Hatta aldığım yazı için olumsuz yorum yaptım. Sürekli istatistiklerde ve yapılan yorumlarda harika bir yazar olarak anlatılan arkadaşın böyle çeviri bir makale yazacağı aklıma gelmemişti. Umarım zararınızı en kısa sürede giderebilirsiniz. @tevfikaktuc 
Yanıt Yaz