Makale Vergisi ?
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
Makale Vergisi ?
5 yıl önce
Arkadaşlar sizlere şöyle bir soru sormak istiyorum, gerçekten "vergi" kirli bilgiye çok müsait bir konu olduğundan lütfen konuda bilgisi olmayan arkadaşların yazmamasını rica ediyorum.

Örnek veriyorum aylık ortalama 1500 TL makale satışından para kazanıyoruz, bu paranın vergisini vermemiz gerekiyor mu? ne kadarlık bir limit var vergi sorumlusu olmak için? Şahıs şirketi kurup sattığımız makaleler için fatura mı kesmemiz gerekiyor?

İyimakale com bu vergi işini nasıl hallediyor?
(Yanlış anlaşılmasın merakımın sebebi, yarın öbür gün maliye tepemize binmesin diye)
Bu mesaj MjBolubeyi tarafından 05.12.2018 13:58:02 tarihinde değiştirildi. Sebep:eklenti
aylakmumya

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 7
5 yıl önce
Yıllık 28 Bin lira üzerinde kazanıyorsanız şahıs şirketi açarak faturalandırabilirsiniz. Aksi takdirde bir freelancer olarak vergi sorumluluğunuz bulunmuyor. 
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
5 yıl önce
aylakmumya hocam çok teşekkürler, peki bu rakamı herhangi bir resmi link üzerinden bulmam mümkün müdür? Okulda da Türk Vergi Sistemi dersinden zorla geçtim zaten, bu konularda biraz beynim duruyor.
aylakmumya

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 7
5 yıl önce
Arızi serbest meslek kazançları için istisna haddi altında kalan ( 2017 yılı için 24.000 TL) kazançlardan yapılan gelir vergisi tevkifatı ile serbest meslek kazanç istisnası kapsamına giren kazançlardan yapılan gelir vergisi tevkifatı nihai bir vergilendirmedir.

http://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/2018_serbestmeslek.pdf
Yanıt Yaz