Makale Ücretlerinin Arttırılması
MeGusto

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 4
Makale Ücretlerinin Arttırılması
3 yıl önce
Yılbaşında maaşlara zam gelmesiyle makale ücretleri de arttırılırsa çok iyi olur.
DinerMorgan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 9
3 yıl önce
Ben makale ücretlerinin belirli bir kategoriye göre arttırılmasını tercih ediyorum. Misal her SEO istenen içerikler 2 liradan teklife girmeli. Yabancı dil çeviri makaleler 100 kelimesi 2,5 lira olmalı. Onun haricinde ek talep edilmeyen tüm makaleler 100 kelimesi 1.5 liradan yazılabilir. Bence bu sistem herkes tarafından çok iyi olur.
MeGusto

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 4
3 yıl önce
100 kelimesinin 2tl olması görüşündeyim çünkü makale yazmak için ciddi bir vakit gerekiyor. Fiyatlarda serbestlikte getirilebilir. Üst limit konulur isteyen 2 tlden isteyen 1.5 tlden satış yapabilir görüşündeyim.
seherkutluu

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 5
3 yıl önce
Bu konuda benim de fikrim taban fiyat düzenlemesine gidilmesidir. Sipariş ve ilanlar aracılığıyla bir yazar kendi içerik fiyatını belirleyebiliyor. Ancak bahsettiğim bu işler de düzenli bir şekilde gelmiyor. En azından şu anlık benim için durum böyle. Bunu da platformdaki aktiflik süremin kısa bir zamanı kapsamasına bağlıyorum. Ama hazır makalelerde bir düzen söz konusu ve burada da gösterilen emek ile verilen karşılık pek birbirini tutmuyor. Yazar arkadaşlarıma katılıyorum, özellikle SEO uyumlu içeriklerin karşılığı daha farklı olmalı. Yazarlar için bir iyileştirmeye gidilerek, taban fiyat 100 kelime 2.00 TL olarak düzenlenebilir. 
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
3 yıl önce
Merhaba. Benim önerilerim şu şekilde: Hazır makale ve sipariş üzerine yazılan makalelerin fiyatı farklı olmalı. Hazır makale kısmında Türkçe için taban fiyatın 2 TL, İngilizce için 5 TL olması gerektiğini düşünüyorum. Sipariş üzerine yazılan Türkçe makalelerde ise taban fiyat bence en az 2.5 TL olmalı. İngilizce siparişler için de 6 TL olması gerektiğini düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar.
mtaskin90

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 32
3 yıl önce
@Fatih137 sizin dediğinizin olması için gerçekten iyi yazması lazım. sitede iyi yazan yazar sayısı sayılı. herkes SEO uyumlu yazarım diyor ama Türkçe bilmeyenler var, dil bilgisi nedir bilmeyen var, ilk defa makale yazanlar var, orta okulda lisede kompozisyon yazamayıp kendine makale yazarı diyenler var, cümle kurgusu sıfır olanlar var vs. vs. şimdi bunlarla sen kendini bir tutuyorsan ve aynı fiyatı alıyorsan bir daha düşün derim :) taban fiyat 2TL olsa işverenler tamam verir de bu sefer yeni yazarlarla hiç çalışmayacaklar. yeni yazarla çalışıp neden riske girsin? o yüzden yeni yazarlar hiç iş alamaz. ama yazarın aldığı puana, yazdığı kaliteye, seviyesine bağlı olarak fiyat değişikliğine gidilebilir. bu sayede yeni yazarlar daha çok yazmak için değil, daha kaliteli yazmak ve olumlu yorum almak için uğraşacak. aksi halde direk taban fiyatlar artarsa çok suiistimal edilir. emek veren zaten emeğinin karşılığını alacaktır. 
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
3 yıl önce
@mtaskin90 söyledikleriniz doğru. Malesef son 1 yılda çok fazla içerik yazarı piyasaya dahil oldu. Birçok sektörde olduğu gibi sayının artması da kaliteyi düşürdü... Diğer yandan, puan konusunda size katılmıyorum. Puanı iyi olan bir yazar yüksek fiyatlardan da olsa hep kazanırken, yeni yazarlar sipariş almakta zorluk çekebilir. Kaldı ki makale fiyatları çok da yüksel değil:)) Sipariş verenler asıl o zaman hiç riske girmez ve sürekli iyi yazarlara yüksek!!! fiyatlarla sipariş verir. Böylece yeni yazarlar gerçekten zor durumda kalabilir. Bu nedenle yeni yazar prof yazar ayrımından ziyade sipariş makale ve hazır makale farkı gözetilerek taban fiyat düzenlemesi yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu mesaj Fatih137 tarafından 16.12.2020 20:22:44 tarihinde değiştirildi. Sebep:Yazım yanlışı
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
3 yıl önce
Özellikle hazır makale içeriklerinin taban fiyatlandırmasının arttırılacağına dair bir çalışma olduğu söylenmişti. Aradan 6-7 ay filan geçti sanırım ama bir değişiklik yok. Günümüzde her şeyin inanılmaz pahalı olduğu düşünüldüğünde kesinlikle bir değişim olması gerektiği görüşündeyim. Her gün aldığımız ürünlere zam gelirken makalelerin fiyatlandırmalarının değişmemesi üzücü bir durum. 
ban

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 3
3 yıl önce
Ben de hazır makalelerin taban fiyatlarının bir tık daha arttırılması gerektiği görüşündeyim. 
EgitmenYazarSunucu

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 13
3 yıl önce
Gerçekten tüm kalbimle katılıyorum, zamanın çok değerli olduğu günümüzde her bir makale için çok geniş zamanlar ayırmamız gerekiyor. Yüzde 100 özgün olması için inanılmaz bir emek veriliyor. Rakamın daha yüksek olması biz yazarlar için motive edici olacaktır:) Sevgi ve Saygılarımla...
Yanıt Yaz