Makale Onayları Hakkında
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Makale Onayları Hakkında
7 yıl önce
Merhabalar,

Bildiğiniz üzere makale onayları için her bir makaleyi tek tek kontrol ediyor ve bunları da yükleme sırasına göre yapıyorduk. Ancak son fiyat güncellemesinden sonra uzun süredir aktif olmayan yazarların, platforma birden yüklü miktarda makale yüklediğini gözlemledik ve bunu çok da samimi bulmuyoruz. Makale yükleme konusunda hiçbir zaman bir kısıtlamamız olmadı ve böyle bir kısıtlama getirmeyi de düşünmüyoruz (24 saat içerisinde günlük ortalama makale yükleme miktarının 2 katı kadar makale onayı gerçekleşmiştir).

Mevcut makale onay sürecimiz azami 24 saat olarak belirlenmişti. Ancak mevcut iş yükümüz, yeni fiyat politikamızdan ötürü neredeyse ikiye katlanmıştır. Editörlerimize ödediğimiz ücretin ederinden daha fazla bir hizmet talep etmemiz ise hiçbir zaman söz konusu olmamıştır ve olmayacaktır da. Almış olduğumuz komisyonda herhangi bir değişiklik olmamıştır ve yeni fiyat politikası ile sistem 100 kelime başına sadece 3 kuruş fazladan kazanmaktadır. Bu sebepten ötürü yapmış olduğumuz bu değişikliğin etkilerini net bir şekilde görmeden yeni editör alımımız gündemimizde olan bir karar değildir. 

Lakin mevcut çalışma prensiplerimiz ile çalışmaya da devam edersek, uzun süredir platformumuzda sadık bir şekilde yazan ve ticaret yapan yazarlara haksızlık olacağını düşünüyoruz.

Bu yüzden makale onay sürecinde aşağıdaki şu kıstaslara göre hareket ediyor olacağız;
  1. Onay sürecinde öncelik, ilk olarak siparişlere ait makalelerde, daha sonra hazır makalelerde olacaktır.
  2. Siparişlere ait makalelerde makalenin hangi yazar tarafından kaleme alındığının herhangi bir etkisi olmayacaktır ve yüklenme sırasına göre işlem yapılacaktır.
  3. Hazır makalelerde ise makalenin hangi yazar tarafından kaleme alındığı, bir öncelik kıstası olarak kabul edilecektir. Sistemimizde uzun süredir aktif olarak çalışan yazarların makalelerinin onaylarına öncelik tanınacaktır ve eğer bekleyen ve siparişlere ait olan bir makale yok ise, bu yazarların içerikleri için azami 24 saatlik onay süreci geçerli olacaktır.
  4. Sistem yoğunluğuna bağlı olarak eski ancak uzun süredir aktif olarak çalışmayan yazarların ve yeni kayıt olan yazarların içeriklerinin onaylanma süreci 48 saati aşabilir. Bu gibi konular için gönderilecek olan mesajlara ne yazık ki yanıt da göndermiyor olacağız.
İyi çalışmalar, bol kazançlar dileriz.
müzeyyen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 40
7 yıl önce
"Uzun süredir aktif olmayan" yazar denilince üzerime alındım çünkü sitenizin kaba davrandığını düşündüğümden dolayı yazmaya ara vermiştim. Şimdi boş zamanım var, yazayım bari dedim zaten başka bir yere yazmıyorum da. Bu fiyat meselesini de dün makalemi kontrol ederken fark ettim. İş yükünüzü anlayabilirim, ama yazarlar için her şey para değil. Keşke bira daha kibar olsanız.
Gelgi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 26
7 yıl önce
Eski yazardan kastınız nedir? 1 sene, 3 ay? Sistemde hangi sınıfa aitim, bilmek istiyorum.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
7 yıl önce
Merhabalar,

Aktif olarak çalışmayan ancak fiyat güncellemesinden sonra aniden birden fazla içerik yüklemeye başlayan yazarlardır.

Neyi kaba olarak algılamış olduğunuzu bilemiyoruz, kibar olmamız için aksi bir durumu gerçekleştirmemiz gerekiyor ki, yazdıklarımızı herhangi bir ön yargı veya benzeri bir duygu olmaksızın okuduğunuzda aslında oldukça sade ve insani bir tutum içinde olduğumuzu fark edebilirsiniz.

Biz kimsenin parayı ön planda tuttuğunu düşünmedik veya ima da etmedik. Para konusunu niçin açtığınızı da düşünmüyor değiliz ancak bizim fikrimizde böyle bir şey olmadığından ötürü zikrimizde de böyle bir şeye rastlamanız mümkün değildir. Yine de daha açık bir şekilde, böyle bir kararı almamızın sebebini iki farklı açıdan, ikincisinde parayı da dahil ederek açıklayalım.

Ancak herhangi bir yargıya varmadan önce lütfen şunu biliniz; biz bu sistemden kazandığımız tüm bakiyeyi (giderler düşüldükten sonra), kimi zaman kendimiz de üzerine koyarak hayırlı olduğunu düşündüğümüz ve gerçekleştirmekten keyif aldığımız bir iş için kullanıyoruz. Burada, bizim payımıza düşen bakiyeden kendimize bir kuruş bile ayırmadığımız gibi, bizim etrafımızda olan herhangi bir kimsenin de bu parada gözü yoktur, aksine bahsettiğimiz "hayırlı iş" için etrafımızdaki çoğu kişide bu bakiyeye katkıda bulunarak, bu işi gerçekleştirmemize yardımcı olmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekirse, bu platform aracılığıyla kazanılan bakiyelerin hiçbiri aslında bize şahsen bir fayda sağlamadığı gibi, bu paranın elde edilmesi için kendimiz de mesai harcıyor ve çok çeşitli insanlar ile uğraşmak zorunda kalabiliyoruz.

İlk ve bizim gönlümüzde olan neden şudur;

Bu platformun sektörde bu kadar kaliteli olarak bilinmesine katkıda bulunan ve bu platformu, "iyimakale ailesi" yapan yazar kitlesinin haklarını her zaman koruyor olacağız. Bu kişiler, iyimakale ailesine güvenerek, tüm işlemlerini buradan gerçekleştirmiş ve çoğu yazar, genelde dolandırılmak pahasına bile olsa, farklı sebeplerden ötürü farklı platformlarda çalışırken ve çoğu zamanda bu platform üzerinde çalışmayı bıraktıktan hemen sonra bu platformu ve içinde bulunan yazarları karalarken, haklarını korumaya çalıştığımız yazarlar kazançlarından da belirli bir komisyon ödeyerek, bu sistem üzerinden çalışmaya ve faaliyet göstermeye devam etmiştir. Son yapmış olduğumuz iyileştirme de, bu platforma varlığı ile katkısı olduğuna inandığımız yazarların önerileri üzerine tekrar düşünülmüş ve tamamen onların istekleri üzerine hayata geçirilmiştir. Birkaç ay önceki forum konularına tanık olduysanız, söylemlerimizde, "sektörde böyle bir fiyat artışının çok riskli olduğundan ve böyle bir şeyde öncü olmayacağımızdan" bahsettiğimizi görmüşsünüzdür. Şimdi böyle bir şeyi hayata geçirmişken ve "iyimakale ailesi" diye bir olgudan bahsediyorken, elbette insanoğlu olarak bazı "vefa" gibi duygularımızı ağır bastıracak ve bize karşı her zaman vefalı olan yazarlara öncelik tanıyor olacağız. Bu yazarlar için konu "para" değildir, bizim için de konu "para" değildir. Ve sanıyoruz ki, karşılıklı olarak, konunun asla "para" olmadığını da biliyoruz. Bizim için konu, "vefa"dır.

Öte yandan duygusal kararları bir kenara koyup, kendi mesleki hayatımızdaki profesyonelliğimiz ile karar almak ve söz konusu işletmenin uzun vadede karlılık oranını düşünmemiz gerekirse, bizim "aile" diye bahsetmiş olduğumuz "yazarlar ve alıcılar", sıfatlarını "müşteri"ye bırakacaktırlar. Daha somutlaştırmak için bu platformu elinde sınırlı arz ve sınırsız talep olan bir işletme olarak düşünebilirsiniz. Sınırlı arzınızı tek tip fiyat üzerinden sunabiliyorsunuz ancak karşılaştığınız sınırsız talebi oluşturan müşterilerden bazıları sizden sürekli olarak talepte bulunurken, bazıları keyfine göre ve hatta kimi zaman işletmenizi karalayarak sizden talepte bulunmaktadır. Siz bir işletme olsanız, "kendi müşterilerinize" mi sınırlı hizmetinizi sunarsınız, yoksa mevcut sınırlı hizmetinizi önünüze gelene, kar elde etme hırsı ile sunar mısınız? Bizim, hangi işletmenin markalaşacağı ve daha uzun soluklu olacağı konusunda kesin tespitlerimiz ve tecrübelerimiz vardır. Bu tecrübeler doğrultusunda da kararlarımızı almaya devam ediyoruz.

Fiyat güncellemesinden 12 gün önce makale yüklemiş bir yazar olarak, kendinizi niçin "uzun süredir aktif olmayan yazar" kategorinize yerleştirdiğinizden veya bunu bu şekilde forumda alalen dile getirdiğinizden emin değiliz. Kibar olduğumuzu düşünüyoruz ancak karşımızdaki kişinin duygudurumunu düşünerek hareket etmeyecek kadar da kendimize saygı duyuyoruz. Unutmayınız ki, bizler de makine değil, birer bireyiz ve bizlerin de hisleri var. Kendi düşüncemizi, "hiçbir şeyin ardına saklamayarak", yani, bazı yazarları samimi bulmadığımızı dile getirdik ve bunun gerekçelerini de sıraladık.

Ek olarak diğer üyemizin kendisini niçin illa bir kalıba sokmaya çalıştığından da emin değiliz. Biz her zaman şeffaf olduk ve şeffaf da olmaya devam edeceğiz ancak lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın, bizim dünyamız "para", "hırs" ve benzeri duygular üzerine kurulu değildir. Biz her zaman doğru inandığımız şey uğruna mücadele verdik ve mücadele vermeye de devam ediyor olacağız.

Yukarıda gördüğünüz üzere, aslında bizler de demogoji konusunda pek başarısız sayılmayız. Sanıyoruz ki, bu konudaki tek ve en büyük avantajımız, bu alan ile sinirbilimden, sesbilime, anlambilimden, sözdizime kadar bilimsel açıdan ilgileniyor olmamız ve mesleğimiz gereği bize ödenen ücretlerin hakkını verebilmek için çok uzun yıllardır pratik yapıyor olmamızdır.

Umuyoruz ki, demek istediğimizi bir nebze olsun daha detaylı bir şekilde açıklayabilmişizdir. Konunun başlığından ve içeriğinden de anlaşılacağı üzere, odağımız "
Makale Onayları" ve makale onay sürecidir. Yine de eğer ilgileniyorsanız, demogoji yaparak, tek bir konunun kaç ayrı konuya saptırabileceğinin teknik bilgilerini de paylaşabilir veya yöntemler hakkında, "yeri olan bir yerde" tartışabiliriz.
Şizofrenizma

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 10
7 yıl önce
Çok özgün bir yazı olmuş.. İyi ki varsın "iyi makale" ;)
Gelgi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 26
7 yıl önce
Herhangi bir kavrama ait değiliz ve özgür olduğumuzu düşündüğümüz platformda yazıyoruz. En azından kendi adıma bu böyle. Bu işi maddi kazançtan ziyade, stresli hayatın terapisi olarak görüyorum.
Rmys_Sn

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 29
7 yıl önce
Tecrübelerimin ziyan olmaması için bireysel çalışmayı yani tam tersine daha fazla kazanmayı bu platformda çalışmak için feda etmiş bir insanım. Aylarca forumda 100 kelime 1 TL diye kimi zaman yönetime laf eden kimi zaman bu platformu terk eden insanları izledik. Bireysel çalışmamı veya diğer güvenilir sandığım ellerde çalışmayı sürdürseydim haksız yorumlarla karşılaştığımda benim hakkımı savunacak bir yönetim arkamda olmayacaktı. Özelden şahsıma hakaret edildiğinde beni koruyacak bir yönetimde olmayacaktı. Hiç bir zaman kopya içerik yazmadım alıcılar makalelerini aldıktan sonra kopya olmuş diyerek bizi karalayıp sitelerinde makalelerimizi yayınladığında benim arkamda duran bir yönetim olmayacaktı. Aylarca ben beni ve bizi koruyan savunan adaletli bir yönetimle bu platformda çalıştım. Bu saydıklarımın hepsini de yaşadım. Ancak bu haksızlıkların arkasında kılıçtan keskin duran bir yönetim oldu. Bizim huzurumuz için ellerinden geleni yaptılar.

Az kazanalım ama temiz kazanalım diye düşünülmesi gerekir. Az kazanılsın ama güvenli bir ortamda kazanılsın denilmesi gerekir. Elbetteki kazanç önemli ama güven ve tecrübeden önemli değil. Yönetim komisyonu bile artırmayarak stabil bırakarak zaten bizleri düşündüğünü fazlasıyla belli etmekte. Biz işimizi hakkıyla yapmaya devam ettikten sonra kazanç göl gibi damlaya damlaya cebimizi zaten doldurur. Ama burada önemli olan şu platformun ve yönetimin biraz olsun hakkını vermek. Kabalıktan bahsediliyor ancak. Destek kısmından biz teşekkür ettikten sonra dahi kendilerinden yardım istediğimiz için bize teşekkür edecek kadar kibar bir yönetime sahibiz. Çoğu zaman günlük hayatın temposuna yenik düşüp sinir sistemimiz bozulduğunda onaylanmayan makaleler için onca laf edildi yöneticilere o zaman bile kibarlığını bozmadan seviyeli cevap veren insanlar oldular. Hiç unutmuyorum ramazan ayında normalde hemen onaylanan makalelerim gecikmişti ve sebebini sorduğumda çalışanlarımızın ramazan ayında niyetli olması sebebiyle onlara biraz esnek davranıyoruz lütfen anlayış gösterin diyerek üstüne birde özür dilemiş bir yönetici vardı karşımda. Siparişlerin öne alınması ve hazır makalelerin biraz geç onaylanması ise normal bir durumdur çünkü yüklü siparişler alıyoruz ancak hazır makalelerin satılması zaten bazı durumlarda günleri alabiliyor. İsterse hazır makaleler 2 dakika içinde onaylansın o makale satılmayacaksa nasip değilse zaten satılmaz. 
müzeyyen

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 40
7 yıl önce
 Kimse yazılmış bir mesajı durup dururken üzerine alınmaz ki benim de ara vermeme neden olan durumdan dolayı alınmam kaçınılmaz oldu. Ayrıca mesajınızda uzun süredir aktif olmayan bazı yazarların deseydiniz de yine üzerime alınmamaya çalışırdım.  Aslında makalelerimi uzun süre onaylamanız veya onaylamamanız da sorun değil sadece çıkarları herşeyin üzerinde tutan biriymişim algısı beni cevap vermeye zorladı. (Yani böyle hissettim ki iyi ki de hissetmişim ben değilmişim, 12 gün önce makale yüklediğimi unutmuştum çünkü)Bu arada ben demogoji de iyi değilim. Sadece zorunlu hallerde cevap verme hissime karşı koyamadığımda konuşurum.
Rmys_Sn

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 29
7 yıl önce
Bu platformda yönetimden memnun olan ve yönetimden yana olan kimse demogoji yapmıyor. Çünkü kimsenin demogoji yapmaya ihtiyacı yok! Kimsenin demogoji yaparak elde edeceği bir şeyde yok! Yönetimin tarafını zaten tutmakta söz konusu değil. Herkes memnuniyetini belli ediyor. Ayrıca ortada haksızlık varsa bu yönetime karşı dahi yapılıyorsa haksızlığa gelemeyen birçok insan zaten yönetime laf edildiğinde fikirlerini beyan ediyor. Fikir beyan edilirken bundan rahatsızlık duyarak demogoji yapılıyora işi getirerek aslında sizin ne kadar kaba biri olduğunuz meydana çıkmış oluyor. Çünkü kalkıp size ''kapatın çenenizi'' denmemiş olmasına rağmen ki yönetim bile mesajınızı isterse silebilme yetkisine rağmen sizi kale alıp cevap verecek kadar kibarken siz buradaki yönetimden memnuniyetini belirten insanlara demogoji yaptıklarını ve yaptığımızı ima ederek kabalığınızı sergiliyorsunuz. Burada yönetime destek olan memnuniyetini belirten kimseye özel muamele yönetim tarafından yapılmıyor. O yüzden kimsenin yönetimi öveyim de yönetimi yanıma çekeyim kafası yapacağı bir durum söz konusu değil! Sadece kendi adınıza konuşunuz. Forumdaki fikir beyanlarını kaldıramıyorsanız kimsenin demogoji yaptığını ima ederek laf atmayınız. Ben genel bir konuşma yaptım ve olan şeyleri söyledim. Olmayan şeylerin konuşulmasının hiç bir platformda gereği yok. Bende demogoji imanız üzerine kendimde cevap verme zorunluluğu hissettim.
Bu mesaj Rmys_Sn tarafından 16.08.2017 00:30:00 tarihinde değiştirildi. Sebep:Eksik
Rmys_Sn

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 29
7 yıl önce
Benim o mesajımın üstüne demogoji iması yapıyorsanız ben ve benim gibi onca insan yönetimden yana memnuniyetini belirtiyorken onlara da aynı imayı bulunmuş oluyorsunuz. Onca insan bu forumda demogoji mi yapacak? Kimseye hak etmediği şeyleri söylemeye hakkınız yok. Yönetime laf ederken haksızca kendiniz herkese haksızlık ederek konuşuyorsunuz. Bunun bilincine varmanızı temenni ederim.
Yanıt Yaz