Koronavirüs
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
Koronavirüs
4 yıl önce
Merhaba arkadaşlar.
öncelikle güzel vatanıma çok geçmiş olsun. Büyük bir salgınla, tüm dünya ile birlikte mücadele içindeyiz. Sağlık Bakanımızın bugün açıkladığı verilere göre hasta sayımız 359 kişi, koronadan ölen kişi sayısı ise 4. Tedbirleri almazsak korkarım bu sayı büyüyecek. 
Biliyorum hepimiz çalışmak zorundayız ama sağlığımız elden giderse hiçbir şey yapamayız. En azından kişisel tedbirlerimizi almalıyız. Korona en çok 65 yaş ve üstü kişileri etkilediğinden, ailemizde bu yaş grubundaki kişilerin evden çıkmasına bir süre izin vermeyelim. Sürekli olarak ellerimizi yıkayalım. Evimizi dezenfekte edelim. Çocuklarımızı koruyalım. 
Bu arada korona virüsün kedi köpek gibi hayvanlara bulaşma durumunun olmadığını söylüyor uzmanlar, bu sebeple evde bu canlarla rahatça yaşayabilirsiniz. 
Bu kötü durum havalar ısınınca bitecek çünkü bu virüs, sıcağı gördüğü an ölüyor. Bu yüzden biraz daha sabır diyorum. Lütfen kendinize ve sevdiklerinize çok iyi bakın. 
asli27

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 40
4 yıl önce
bizi düşündüğünüz için çok teşekkür ederiz Fulya Hanım :) gerçekten bir aile olduk. temennileriniz için sağolun :)
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
 Her zaman sevgili asli27
Biz büyük güzel bir aileyiz ve birbirimizi korumak görevimiz. :) 
Bu mesaj fulya75 tarafından 20.03.2020 00:37:53 tarihinde değiştirildi. Sebep:Eksiklik tamamlama
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 44
4 yıl önce
Fulya hanım bir konuyu düzeltmek istiyorum. Havalar ısınınca ölecek şuan yayılan bir hurafe. Zaten ona bakarsanız bu koronavirüs çıktığından beri gazetelerin İnternet sitelerinde 8-10 defa aşısı bulundu. Virüsler canlı dokuya ihtiyaç duyar. Cansız dokuda uzun süre yaşayamazlar. Virüs güneş ışınlarından etkilenir. Virüsler kuru ortamları sevmez ve çok uzun yaşayamazlar. Havalar sıcak olsun ya da olmasın güneşli ortamlar virüsün canlılığını normalden fazla düşürür demek doğru olur sanırım. Bu da bulaşma riskini bir nebze olsun azaltır. Ancak yazın geçecek gibi bir algı oluşması kimsede. İzolasyon tedbirleri alınmazsa hastalığın taşıyıcısı ve geçirenlerin sayısı çoğalacağından bu durum pek bir anlam ifade etmeyebilir. Ayrıca maske takın. Yaşlılarınuzdan ziyade siz takın. Maske sizi korumaz ama onlara bulaştırmanızı önler. Taşıyıcı olabilirsiniz. Hastalık belirtileri göstermiyor olabilirsiniz. Bu hasta değilsiniz anlamı taşımaz. O yüzden özellikle risk gruplarına taşımamaya özen gösterin. Dediğim gibi maske kullanın 2-3 saatte bir o maskeyi değiştirin. Bazen yanlış bir kanı oluşuyor 1 gün takıyor insanlar. Nemlendikten sonra tehlikelidir maske. Sizin sekresyonlarınızı barındırır. Daha fazla kullanmayın. Biraz karmaşık yazmış olabilirim kusura bakmayın 48 saattir ayaktayım. Son olarak evinizden gerekmedikçe çıkmayın ve bu hastalık riskinin en fazla olduğu yerlerden birinin sağlık kuruluşları olduğunu unutmayın. Mümkünse basit nedenlerle sağlık kuruluşlarına başvurmayın. Biz sizin için çalışıyoruz. Sizde bizim için evde kalın lütfen....
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Vonzarovich Bilgiler için çok teşekkür ederim. Zorunlu haller dışında evden çıkmıyorum. Annemin de çıkmasına izin vermiyorum. Belediye anons veriyor burada zorunlu ihtiyaçlar haricinde dışarı çıkmayın ama insanlar dışarıda. Özellikle yaşı büyük olanlar geziyor. Sadece acil ihtiyaçları alıp eve dönüyorum. hastanelerin sıkıntılı olduğunu bildiğim için gitmiyorum. Allah kolaylıklar versin size ve tüm sağlık çalışanlarına selamlar. 
kadir

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 69
4 yıl önce
Doğal olmayan her şey, doğanın dengesini bozuyor. Doğa da dengesini korumak için bazen yeni düzenlemelere yönelebilir.
Yanıt Yaz