Kopya Makale Nedir?
Moderatör

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 67
Kopya Makale Nedir?
6 yıl önce
Kopya Makale Nedir?

Kopya makale yazarın kendi cümlelerini kurmak yerine daha önceden yazılmış metinlerin bir kısmını ya da tamamını alarak kullanmasıdır. Makalenizde kullanmış olduğunuz bir cümle kopya makalenin bile internet siteleri için zararlı olduğunu bilmenizde fayda var. Google bu gibi kopya metinlerden oluşan sitelere ceza vermektedir. Bu durumda müşterilerin istemediği bir durumdur. 

İyimakale yazarları bu konuda dikkatli olmalı ve özgünleştirme yapıyor olsa bile okuduklarını kendi cümleleri ile yazması gerekmektedir. 

Örneğin; Konumuz Seo Nedir? Olsun

(Search Engine Optimization) Türkçe de Arama motoru optimizasyonu demektir. SEO,arama motorlarına yönelik yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmalarıdır. Site içi ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Arama motorlarında yükselmek adına yapılan işlemlerin tamamını kapsamaktadır.
  • Gibi bir tanım bulmaktayız. Bu tanımı olduğu gibi alıp kullanmak kopyadır.
  • Makaleyi aynen  alarak aradan bir kelime değişmek yine kopyadır.
Burada yapmanız gereken okuduğunuz metinleri kendi cümleleriniz ve yorumunuz ile tekrar yazıya dökmek olmalıdır.

no_education

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 59
6 yıl önce
Bazı yazar arkadaşlarımız yabancı sitelerden çeviri yaparak makaleyi dilimize uygun hale getirebilmektedir. Bu normal karşılanabilir ancak "google translate" ile çeviri yaparak birebir aynısını özgün içerik olarak siteye ekleyebilmektedir. Bu durumda da hem anlatım anlamında hem de içerik zenginliği anlamında sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle yazar arkadaşlar çeviri yaparken daha özenli davranırsa ortaya daha başarılı işler çıkacaktır.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Kopya Makale nedir? Kopya Makale hakkında en güzel açıklamalar yapılmış.
Kopya Makale
tanımı eylem bakımdan yapılsa, "cümle ve kelimelerden oluşan bir hırsızlıktır" olur.
Zeynep

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 5
6 yıl önce
SecretPort katılıyorum çok güzel ifade etmişsin sende. 

bu konuya özen gösterelim, özellikle yeni yazarlar bu konuda hataya düşebiliyor. 
semapotamya

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 13
6 yıl önce
Bazen de cümlenin başı ile yüklemini ellemeden cümle ortasında iki hile yapıp kelime cambazlığı yapılıyor. Bu da yine kopya makale sınıfına giriyor. Bir eğitimde uygulamalı olarak test etmiştik. Emek hırsızlığı kısaca..
Yanıt Yaz