İşler Beklediğim Gibi Gider Mi?
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
İşler Beklediğim Gibi Gider Mi?
10 yıl önce

İşler Beklediğim Gibi Gider Mi?

   Arkadaşlar benim bir düşüncem var. Allah kısmet ederse 3 sene sonra okulu bitirip işe başladığım da veya bu süre içinde biriktirebilirsem 10.000 lira para biriktirip bir site yatırımı yapmak istiyorum. Bu site bir sağlık, eğitim veya farklı bir kategoride genelde makalelerle yükselebilecek bir site olacak. Site için 10.000 lira karşılığında makale yazarlarıyla anlaşarak tahmini 3000 tane ayrıntılı, güzel, ilgi çekici ve ziyaretçileri kendine bağlayacak makaleler yazdıracağım. Site için daha önce hiç kullanılmamış ve tek kelimeden oluşan marka olabilecek bir domain oluşturacağım. Tema seçimine ve site içi seo çalışmalarına da aşırı derecede özen göstereceğim ve sosyal paylaşım siteleriyle iç içe bir site olacak. Bu makaleleri belirli aralıklarla yavaş yavaş yazdırıp siteye ekleyeceğim. Sizce bu düşüncemi gerçekleştirirsem hosting+makale masraflarını uzun vadede bu makalelerden gelecek hitlerle çıkarmam mümkün müdür? Uzun vadede derken 1,2-3 yılda sürebilir eğer işler beklediğim gibi gider ve siteye eklediğim her makale bir süre sonra kendi parasını çıkarırsa devam ederim. Ama benim korktuğum nokta şu; sonuçta böyle sürekli makale ekleyen her site para kazansaydı insanlar farklı işler yerine yatırımlarını sürekli bu tip sitelere yapardı. Şuan için belki çok erken ama ben yine de sizlere danışmak istiyorum. Sizce işler beklediğim gibi gider mi ve para kazanır mıyım? Aranızda bu tip tecrübeleri olan kişiler varsa onlarda kendi tecrübelerini aktarırsa çok mutlu olurum.
BonezCrusher

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 4
10 yıl önce
Bence en guzel söyle olabilir kimler hangi makaleleri arıyor. Öğrenci ders ev hanımı yemek bazı kişiler biyografi bazıları tarihce ve önemli olaylar bunun gibi konularda yazıp facebook Twitter sayesinde siteniz popüler bir SİTE olabilir benim yorumum budur
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
"Bence en guzel söyle olabilir kimler hangi makaleleri arıyor. Öğrenci ders ev hanımı yemek bazı kişiler biyografi bazıları tarihce ve önemli olaylar bunun gibi konularda yazıp facebook Twitter sayesinde siteniz popüler bir SİTE olabilir benim yorumum budur"

Çok teşekkür ederim evet haklısınız sosyal medya destekli çalışmalar çok hızlı hit topluyor ve tanınıyor. Hemşirelik bölümünde okuduğum ve sevdiğim için sağlık kategorisine yönelmeyi düşünüyorum aynı zamanda niche konulara da yönelebilirim. 



iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Fevzi bey öncelikle başarılar, inanmak başarmanın yarısıdır. Düşünceleriniz güzel ve olabilir, tek sıkıntı internetin site çöplüğüne dönmesidir. Herkes site ve blog açıp para kaanmak istiyor. Tabi sabırsız ve kopyacı bir kültüre sahip olanlar çok. Bu nedenle 6 ayda zengin olmak istiyoruz. Her şeyi hızlı ve çabuk elde edip plansız çalışıyoruz. Kısacası işi bilende bilmeyende yükleniyor. 
Siz işi bilen birisiniz planlarınızı iyi bir şekilde yaparsanız başarılı olursunuz.
@ Size 2 önemli ip ucu verip bitiriyorum. 1-Yaşlı domain ile işe başlayın gerekirse satın alın.2- aylık 40-50 tl özel sunucu kiralayın yani baştan büyük düşünün derim .
Son olarak Makaleleri bizim siteden alırsınız :)





fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
"Fevzi bey öncelikle başarılar, inanmak başarmanın yarısıdır. Düşünceleriniz güzel ve olabilir, tek sıkıntı internetin site çöplüğüne dönmesidir. Herkes site ve blog açıp para kaanmak istiyor. Tabi sabırsız ve kopyacı bir kültüre sahip olanlar çok. Bu nedenle 6 ayda zengin olmak istiyoruz. Her şeyi hızlı ve çabuk elde edip plansız çalışıyoruz. Kısacası işi bilende bilmeyende yükleniyor. 
Siz işi bilen birisiniz planlarınızı iyi bir şekilde yaparsanız başarılı olursunuz.
@ Size 2 önemli ip ucu verip bitiriyorum. 1-Yaşlı domain ile işe başlayın gerekirse satın alın.2- aylık 40-50 tl özel sunucu kiralayın yani baştan büyük düşünün derim .
Son olarak Makaleleri bizim siteden alırsınız :)"

Değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim benim için bu proje öyle kısa sürecek ve hemen bıkacağım bir proje olmayacak. Çünkü biliyorum ki internette geniş çaplı hiçbir site istediği başarıyı çok kısa sürede yakalayamıyor bazen aylarca bazende yıllarca çalışmak gerekiyor. Siteyi kurduğum zaman mümkün olduğunca sevdiğim ilgi duyduğum bir kategori belirleyip bu alanda açacam ardından sürekli düzenli olarak makale ekleyecem benim dışında panel.iyimakale.com (Aylardır bu siteden para kazanıyorum günü gelince bu sitedekiler de benden para kazanacak) adresinde özellikle hazır makaleler kısmındaki makaleleri satın alarak siteme sürekli olarak ekleyebildiğim kadar bol ve hızlı kaliteli makale eklemesi yapacam. Ayrıca Allah izin verirse o gün geldiğinde işe başladığım için siteden acil şekilde para beklentisi içinde olmayacam. Sitenin bir süre sonra hitleri yükselmeye başlayacaktır ve uzun yıllar sürekli içerik eklemeye devam edeceğim içinde hitlerinin düşeceğini zannetmiyorum. Siteyi kurduktan sonra hiçbir backlink çalışması yapmayıp sadece özgün içerik girerek ve site içi seo çalışmaları yaparak yükseltmeye çalışacağım. Siteyi açtıktan sonra 7-8 ay geçince belki çok mecbur kalırsam backlink alırım. Backlink almak istememe sebebim backlinkler sıralamaları ve hitleri yükseltsede algoritma değişiklerinden sonra genelde backlinklerden dolayı artan hitler ve sıralamalar düşmeye başlayabiliyor. Ayrıca internet benim için bir sevdadır ileride hangi işi yaparsam yapayım sürekli internet sitelerim olacak ve internetle bağımı hiçbir zaman koparmayacağım.

İnternetle yıllardır ilgileniyorum ve beynimde birçok proje var şuan hepsini yazmam bayağı uzun sürer bu projeleri gerçekleştirmek için bu yaz vaktim yok ama  seneye kodlama dillerini öğrenecem ayrıca bazı projelerim için riske atabileceğim bir miktar paraya ihtiyacım var şuan makale yazarlığı yaparak biriktirebildiğim kadar para biriktiriyorum. Atacağım adımları çok sabırlı ve çok ayrıntılı planlayarak atıyorum bu sebeple umarım işler planladığım gibi gider.


crysis23

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 4
10 yıl önce
inşallah başarırsınız bence yapacağınız iş mantıklı Allah yolunuzu açık etsin 
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
"inşallah başarırsınız bence yapacağınız iş mantıklı Allah yolunuzu açık etsin"

çok teşekkür ederim :)
manibo45

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 20
10 yıl önce
Bana göre yapılan bir işin, girişimin başarılı olması için illa ki daha önceden yapılmamış olması, ilk defa yapılıyor olması gerekmez. Elbette ilk olması avantajdır ama belli bir kaliteyi tutturduktan, emek verdikten, sebat ettikten sonra er geç karşılığını göreceksiniz. 
Umarım her şey planladığınız ve gönlünüzdeki gibi gerçekleşir. Şimdiden başarılar dilerim.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce
Projenin fikir açısından yorumları epeyce yapılmış. Hepsine az çok katılıyorum. Fakat yatırım için tavsiye verecek olursam; Bence 10.000 TL'nin sizin hayatınızdaki yeri önemli. Yani elbette herkes için önemli bir para fakat nasıl desem. Yani yatırımlarda genellikle "ben bu parayı kaybedersem hayatım ne kadar etkilenir" sorusu önemlidir. 10.000 TL'den beklediğiniz karşılığı alamadığınızda ya da paranızı bile geri alamadığınızda hayatınız çok fazla etkilenecekse elbette riske etmek mantıklı olmaz. Fakat standart yaşam giderlerinizin dışında harici biriktirdiğiniz bir mebla ise risk almak için daha uygundur. Riske girmeden kazançta pek kolay değil elbette. Kısaca "eğer negatif durumlarda hayatınız büyük şekilde etkilenmeyecekse bu projeye girmeniz mantıklı olur" diye düşünüyorum.
Şahsım adına henüz bir işte çalışmıyorum, öğrenciyim ve bu aşamada 10.000 lira çıkartamam, borçla falan girersem ve aksi bir durumda altından kalkamam yani örnek olarak benim böyle bir projeye girmem pek mantıklı olmazdı.
Medya Haber

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 18
10 yıl önce
Allah utandırmasın inşallah güzel düşünmüşünüz. Sizin müşterinizim ara sıra makale alımlarında bulunuyorum. Kaliteli yazılar çıkarıyorsunuz bu tartışılmaz. Bunu kendi kuracağınız sitenizde daha üst seviyelere taşıyacağınızdan eminim. Ama yeni kuracağınız siteye o kadar ilk etapta yatırım yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Zaten büyük bir özelliğiniz mevcut "Makale Yazarı" olmanız. Günde 3-5 özgün yazı ile belli bir zaman sonra bile güzel hitlere ulaşabilir gelir elde edebilirsiniz. Kazandıkçada sitenize yatırım amaçlı kullanabilirsiniz. Ben Copy/Paste içerikli web sitelerinin SEO olayına karşıyım. Etki göstereceğinede inanmıyorum. Sonuçta Googlenin gözünde çalıntı içerik ve çalıntı olan içerikli sitelerede SEO çalışması yaptırılması çok mantıksız bir olay. Ha ben uyuyormuyum tabiki hayır ama zamanım olsa işten dolayı elbette özgün haberler eklerim. Geçen sene haber sitem vardı okadarda masraf etmemiştim günde 3-5 haber mutlaka eklerdim 3 ay sonra 2k+ hitlere ulaştım. Günlükte 8-10 dolar kazanıyordum. Şimdiki haber sitem copy içerik yani ajansdan gelen haberleri doğrudan editlemeden ekliyorum günde 60 haber geliyor 4 aydır yayında ve hiti 25-30 arası. Aradaki fark budur copy içerik ile özğün içeriğin faydaları.

Not: Ramazandan sonra bir editör ile çalışmak istiyorum Mesaj yolluyorum size anlaşırsak çalışabilir,maddi olarak destek olabilirim saygılarımla
Yanıt Yaz