İmla Ve Yazım Hataları Nasıl Giderilir?
Moderatör

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 67
İmla Ve Yazım Hataları Nasıl Giderilir?
6 yıl önce
İmla Ve Yazım Hataları Nasıl Giderilir?

Makale içerisinde en çok yaşanan olumsuzlukların başında yazım ve imla hataları gelmektedir. Bu gibi hataları önlemek için ya göz taraması yaparak tespitini sağlamalısınız ya da Microsoft Word tercih edebilir ve hataları kolayca düzeltebilirsiniz.  

Microsoft Word Programı İle Yazım Hataları Nasıl Düzeltilir?
Microsoft Word programı üzerinde yazım denetimi otomatik yapılmaktadır. Eğer sizde bir şey çıkmıyorsa tüm metni seçin ve klavyeden F7 tuşuna basın. F7 tuşuna bastığınızda program yazım hatalarını tespit edecek ve hatalı kelimeleri kırmızı çizgiler ile gösterirken, imla hatası olan kelimeleri ise mavi çizgiler ve yeşil ile göstermektedir. 

Hataları giderdikten sonra makalenizi yazı alanına yapıştırarak hatasız şekilde onaya gönderebilirsiniz. Eğer Microsoft Word programına sahip değilseniz internet üzerinden programı kolaylıkla indirebilirsiniz.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Teşekkürler.
KurşunKalem

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 103
6 yıl önce
Çok güzel bir bilgi vermişsiniz. İnanın akla gelmeyen, ama önemli konulardan biri bu. Özellikle makale yazarlığını yeni tecrübe edenler için tam bir kurtarıcı olacaktır. Emeğinize sağlık.
Zynp35

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 7
6 yıl önce
Teşekkürler faydalı bir paylaşım olmuş.
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Aklıma takılan bir konu var arkadaşlar:

A- "iyimakale.com' da yazar olmak"
B- "iyimakale.com'da yazar olmak"

Bu iki örnek yazımdan hangisi doğrudur acaba? 

Bu mesaj SecretPort tarafından 08.12.2017 22:45:34 tarihinde değiştirildi. Sebep:cümle düşüklüğü
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
6 yıl önce
@SecretPort B doğru 
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Bu özel isimler içinde geçerli mi? @mazimdekiler?
Örneğin "Ankara'nın yerleşim alanları" ifadesi mi doğru?
yoksa    "Ankara' nın yerleşim alanları" yazım şekli mi?
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
6 yıl önce
İlki doğru.

Kesme işaretinin kullanıldığı her yerde bu geçerlidir. Öncesinde veya sonrasında boşluk bırakılmaz. 
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Teşekkürler
SecretPort

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 64
6 yıl önce
Kesme İşareti ( ’ )1. Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürk’üm, Türkiye’mizin, Fatih Sultan Mehmet’e, Muhibbi’nin, Gül Baba’ya, Sultan Ana’nın, Mehmet Emin Yurdakul’dan, Kâzım Karabekir’i, Yunus Emre’yi, Ziya Gökalp’tan, Refik Halit Karay’mış, Ahmet Cevat Emre’dir, Namık Kemal’se, Şinasi’yle, Alman’sınız, Kırgız’ım, Karakeçili’nin, Osmanlı Devleti’ndeki, Cebrail’den, Çanakkale Boğazı’nın, Samanyolu’nda, Sait Halim Paşa Yalısı’ndan, Resmî Gazete’de, Millî Eğitim Temel Kanunu’na, Telif Hakkı Yayın ve Satış Yönetmeliği’ni, Eski Çağ’ın, Yükselme Dönemi’nin, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı’na vb.“Onun için Batı’da bunlara birer fonksiyon buluyorlar.” (Burhan Felek)       1919 senesi Mayıs’ının 19’uncu günü Samsun’a çıktım. (Atatürk)       Yer bildiren özel isimlerde kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğu zaman ekten önce kesme işareti kullanılır: Hisar’dan, Boğaz’dan vb.       Belli bir kanun, tüzük, yönetmelik kastedildiğinde büyük harfle yazılan kanun, tüzük, yönetmelik sözlerinin ek alması durumunda kesme işareti kullanılır: Bu Kanun’un 17. maddesinin c bendi... Yukarıda adı geçen Yönetmelik’in 2’nci maddesine göre... vb.      Özel adlar için yay ayraç içinde bir açıklama yapıldığında kesme işareti yay ayraçtan önce kullanılır: Yunus Emre’nin (1240?-1320), Yakup Kadri’nin (Karaosmanoğlu) vb.      Ek getirildiğinde Avrupa Birliği kesme işareti ile kullanılır: Avrupa Birliği’ne üye ülkeler.
Türk Dil Kurumu : http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=187:Noktalama-Isaretleri-Aciklamalar&catid=50:yazm-kurallar&Itemid=132
Yanıt Yaz