Hazır Makale Taban Fiyatlarının Değiştirilmesi
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
Hazır Makale Taban Fiyatlarının Değiştirilmesi
4 yıl önce
Öncelikle merhabalar, site içerisinde hazır makale üretmekteyim ve bundan oldukça memnunum. Sitenin işleyişini oldukça beğenmeme rağmen hazır makalelerin her birinin aynı fiyatlandırma üzerinden değerlendirilmesini oldukça yanlış buluyorum. Bu konuyla ilgili olarak daha öncesinde bir güncelleme yapılabileceğini okumuştum fakat herhangi bir değişim olmadı. Sizlerinde malumu olduğu üzere her hazır makalenin aynı değerde tutulması kesinlikle mümkün değil. Basit ve sıradan konuların aksine ulaşılması ve araştırılarak yazılması oldukça zor olan içerikler üreten birçok yazarın olduğunu biliyorum. Bu içeriklerin ulaşılması oldukça zor olmasına karşın taban fiyatı sebebiyle oldukça ucuz bir şekilde satın alınabilmesi biz yazarların emeğinin bir şekilde çöp olması anlamına geliyor ne yazık ki... Üretilen içeriklerin en azından belirli bir bölümünde taban ve tavan fiyat uygulaması olabileceğini düşünüyorum. İçerik üreten arkadaşlarımın en azından bir kısmının bu konuda bana katılacağını düşünerek bu durumla ilgili bir güncelleme yapılmasını talep ediyorum. 
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
4 yıl önce
Size katılıyorum. Örneğin; serbest blog yazıları için harcadığım süre ile SEO ve diğer kurallara uyarak yazdığım bir yazıya harcadığım süre aynı değil. Ancak metin yazarları olarak bizler bu durumu bir türlü anlatamıyoruz. Hatta, bazı siparişlerde o kadar çok özellik isteniyor ki. Onları yerine getirmek için sarf ettiğimiz çaba ve harcadığımız zamanı hesaba katınca 100 kelime için 1.50 TL'lik fiyatın gerçekten az olduğunu düşünüyorum. Benim de dileğim taban fiyatın biraz yükseltilmesi.... Herkese iyi çalışmalar.
Bu mesaj Fatih137 tarafından 02.10.2020 23:41:55 tarihinde değiştirildi.
Misa Amane

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
4 yıl önce
Bu konu daha önce tartışılmıştı. Ben belirli bir seviyeye gelen yazarların kendi fiyatlarını belirleyebilmelerinden yanayım. Ama bu durumun neden böyle olduğunu da anlıyorum. Yani çoğu web sitesi ya da blog kendi masrafını bile çıkaramıyor. Dolayısıyla içerik satın almaya bütçe ayıramıyorlar. Bu iş biraz çift taraflı aslında.
Bu mesaj Misa Amane tarafından 02.10.2020 23:50:17 tarihinde değiştirildi.
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
4 yıl önce
Evet bu konu aylar öncesinde tartışılmıştı ve düzenleme yapılacağı söylenmişti. Konuşma üzerinden 1 yıla yakın bir zaman geçmesine karşın hala bir düzenleme yapılmaması beni oldukça üzdü. Siteye kayıt oluşturarak yazarlık yapmaya başladığım zamandan bu yana ne yazık ki taban fiyatlandırması ile ilgili herhangi bir değişiklik yok denecek kadar az yapıldı. Günümüzde her şeye zam geldiği gündelik hayatın pahalı bir hal aldığı düşünüldüğünde ne yazık ki 1.50 TL'lik fiyatlandırma inanılmaz düşük. En azından yazdığımız yazıların fiyatlandırmasının taban fiyatının değişebileceğini umut ediyorum. 
rakunkunkun

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 18
4 yıl önce
Merhabalar Dilruba Hanim. Bu konuda iki taraflı yorum yapmak istiyorum. Sizin yazilarinizin kalitesini bilmiyorum. Bu konuyu aciklarken lutfen negatif bir anlam çıkarıyorum gibi hissetmeyin. birçok platformda hem yazar hem de alici olarak bulunuyorum. Kalitesinden emin oldugum yazarlardan 100 kelimesi 2 tl ye aldigim da oluyor yeri geliyor 3 de oluyor. konuya ve icerigin semantik lsi gereklerine gore degisiyor bu. ayni sekilde kendim de standart makaleler8 sisteme yukluyorum. ama semantik ve sizin de dediginiz gibi cok islem gerektiren icerikleri hazir olarak eklemiyorym. çünkü tek anahtarli icerikle semantik icerigin fiyati farkli olmali. bunun içinde siparisleri takip etmelisiniz. cunku siparis veren kisi eger yuksek kalitede ia bekliyorsa taban fiyattan alamayacagini bilir. oldu ki bilmedi. taban fiyattan yazan kisiona göre yazar. bekledigi sonucu alamadiginda seo uyumlu icerik ureticilerinin fiyatini kabul etmek zorunda kalir. Bir de musteri olarak konuşayım. 3 ayri site icin alisveris yapiyorum. profilinde seo uyumlu deyip de baslik kullanmayan ve onlarca musteeriden guzel yorum almis onlarca yazar var. bu yazarlari ayirt edebilmek icin en az 1 er icerigini almak gerekiyor. Taban fiyati yukseldikce alim gucumuz azalacak ve isleriniz dusecek emin olabilirsiniz. Cunku hemen her alıcının sitesinde bir ya da birden fazla editoru var. Yuksekten alacaksak neden editor calistiriyoruz? yuksege editorumuze de yazdiririz. Bu durum 2 tarafin da cok iyi dengelenmesi gerekrn bir konu. Eger zaten cok kaliteli yaziyosaniz inanin isten basinizi kaldiramazsiniz. Cunku biz alicilar kaliteli icerige bildiginiz muhtaciz. Ama bunu saglayabilen yazara denk gelmek ve bizi öncelikli tutmasini sağlamanın yolu da siparisten geciyor. Yani musteriniz size bu konuda yazin hazir ekleyin dediginde siz yaziniza guveniyorsaniz kendi alt limitinizi belirleyin.
Blue

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 71
4 yıl önce
Sizi tanımıyorum nasıl yazdığınızı da bilmiyorum bu belirsizlikler arasında kiminiz 100 kelime 1.50 TL den kiminiz 100 kelime 5 TL den satışa makale ekleyince ne olacağını düşünüyorsunuz? Sahsen ben almam o tarz içerikleri. Standart fiyat uygulaması iyi bence zaten sizi tanıyıp siparis vermek isteyen kişilere istediginiz tutardan teklif verebiliyorsunuz. Bu tür bir uygulama yapılacaksa sistemin izin vereceği kendini ispatlamış kişilere izin verilmeli ve icerikler tamamen semantik ve seo uyumlu olması gerekmektedir. Onun dışında ki içerikler standart fiyattan satılmaya devam etmeli.
karakalem

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 13
4 yıl önce
Taban fiyat 100 Kelime 2 TL olmalı bence
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
4 yıl önce
Aysel hanım merhabalar öncelikle size katıldığımı belirtmek istiyorum. Farklı platformlarda içerik üreten bir yazar olarak yazdıklarınızın her birine katılıyorum. Sipariş veya hazır makalelerin en azından editörler tarafından incelenerek fiyatlandırılmasına karar verilebileceğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgili mutlaka bir düzenleme yapılmalı.. 
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 21
4 yıl önce
Merhaba volkan bey sanırım yazdığım yazıyı net olarak anlayamamışsınız. Sizin söylediğinizin aksi olan herhangi bir talebim olmadı zaten. Klasik ve dümdüz yazılmış hazır makaleler ile seo uyumlu bir makaleyi eş tutmamanız gerektiğini sizde eminim çok iyi biliyorsunuzdur. Ben bir yazar 5 liradan bir yazar 10 liradan satış yapsın demedim. Sadece belirli yazıların klasik yazılardan çok daha özveri ile yazıldığını ve bunun için fiyatlandırmasının değişmesini talep ettim. Bu duruma yalnızca alıcı olarak yaklaşarak yazarların verdikleri emeklerin karşılığını almak istemesini bu kadar net reddetmeniz bana kalırsa hoş değil. Saygılarımla...
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Dilruba.t çok haklısın. Sonuçta biz de burada ekmeğimizin derdindeyiz ayrıca başkalarına yararlı olmak da istiyoruz. hayat çok pahalı, Pek çok şeye yetişemediğim zamanlar oluyor. Yazıların arasında bir de eğitimimi tamamlamaya çalışıyorum. Bazı yazıları yazarken çok fazla zaman harcıyoruz. Araştır , düzenle, yaz derken 1 günümüzü harcadığımız yazılar var. Ben de fiyatlandırmanın çok az olduğunu düşünüyorum. Benim de web sitem var tek avantajım yazılarımı kendim yazıyor olmam. Henüz bir kazanca geçmedim. Yazıların okunurluğuna göre bazı yazılar sitelere iyi kazanç olarak dönebiliyor. Yazılar onaya girerken bence onaylayan editörlerimizce her iki taraf için de sıkıntıya düşürmeyecek adil bir fiyat belirleme imkanı sunabilirler diye düşünüyorum. 
Yanıt Yaz