Hazır makale fiyatları hk.
tnckir

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 11
Hazır makale fiyatları hk.
6 yıl önce
Merhaba,

Hazır makale ekleme kısmında makale fiyatları standart durumda ve değiştirilemiyor. Araştırma ve çeviri yaparak yazdığım özgün ve kaliteli bir makaleyi 100 kelimesi 1,20'den satmak istemiyorum. Yazdığımız bir makaleyi istediğimiz fiyattan satabilmemize imkân tanırsanız sevinirim. 
Makaleyazarı33

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 43
6 yıl önce
Daha önce böyle bir şey yapılacağı söylendi ama henüz uygulamaya konmadı. Ücretleri bizim belirlediğimiz zamanı 4 gözle bekliyorum. 
eylulzeynep

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 4
6 yıl önce
Merhaba yeni yüklenen hazır makaleler en son sayfalarda aralarda kalmasına rağmen üzerinden nerdeyse bir yıl geçmiş olan makaleler ilk sayfalarda görünmeye devam ediyor. Sisteme yüklenen hazır makalelerde bir sıralama olması gerekmiyor mu? Dikkatimi çeken durum böyle olunca makale alan kişiler genelde sisteme girdiklerinde yüklendiğine dair bildirim görünen makaleleri alıyor. Doğal olarak sisteme yüklendiğinde görülmeyen bi makale de alınamaz. Bence bu konuda bir düzenleme yapılması gerek. Dikkate alırsanız sevinirim.
yazananne

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
6 yıl önce
Evet bazı makalelerin sonda kalması işlerin geri planda kalmasına sebep oluyor. Geri planda kalan işler ise satılmıyor. Bu konudan muzdarip olan birçok kişi var. Bende onlardan birisiyim. Bu konuda daha farklı bir uygulama olabilir.
fevziburada

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 30
6 yıl önce
Bu tarz platformlarda bir standart olmak zorunda arkadaşlar. Biz alıcılar sizleri bireysel tanımıyoruz veya en azından 1 içeriğinizi alana kadar kaleminizi de bilemiyoruz. Bu gözler bu sitede ne içerikler gördü bilseniz. Biz de paramızı ve zamanımızı buraya emanet ediyoruz. Benim burada hazır makalelerini severek aldığım, acaba makale eklemiş mi kimse almadan ben alayım dediğim yazarlar var hepsi chrome yer işaretlerimde klasör olarak kayıtlı günlük takip ediyorum.

Mesela bu takip ettiğim yazarlar 100 kelime standart 1.2 TL iken 3 liradan verseler yine alırım. Ancak bilemediğimiz , denemediğimiz ancak iyi olan yazarlar bu kez kaybeder. Bilmediğim adama fazladan para vereceğime bildiğime fazladan para veririm mantığıyla, riske girmemek paza ve zaman kaybı yaşamamak için hep aynı yazarlara yönelebilirim. 

Ancak konu da haklı bir konu, googleda ilk 3 sırada çıkan siteden içerikleri devşirip yazan da 1.2 TL'den satıyor, akademik araştırma yapan da 1.2 TL'den satıyor. Bunu çözmeyi de artık yönetim düşünsün :)

Benim önerim alıcılara da bir seviye sistemi gelsin. Düzenli alışveriş yapan, para harcayan, yazarları hakkıyla yorumlayan alıcılar seviyelendirilsin. Bu alıcılar ayrıca özel bir şekilde yazarları da değerlendirsin ve yazarların puanları belirli seviyeyi geçince örneğin 2. seviyede kazancı 100 kelimede 1.4 TL olsun, 3. seviyede kazancı 1.6 TL olsun gibi. Bu şekilde alıcıların seviyesi olunca fake hesaplarla yazar puanı artırmanın önüne geçilmiş olur, alıcıların sevdiği yazarlar da herhangi bir yazara göre daha iyi kazanır.
GRANAT

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 27
5 yıl önce
Hepinizin görüşüne katılıyorum. Bir çözüm önerim olacak. Bu sayede  sisteme girilen makaleler, sistem sayfalarında tozlanmaz. Şöyle ki, yeni makaleler, sisteme girildiğinde üst sırada yer alsın, 2 -3 veya 4 ay(süreleri ayarlanabilir) içerisinde satılamayan makaleler sisteme otomatik olarak yeniden yüklensin böylece o da en üst sıralarda görünecektir.  Uygulanabilirliği nasıl olur bilmiyorum ama basit bir yazılımla halledilebilir diye düşünüyorum. 2017 yılından makale kalmış. Bence 1 sene içerisinde  satılamayan makaleler sistemden düşürülsün, yazar istiyorsa yeniden yüklesin. Gerçekten şu durumuyla  kalabalık ve birikim yaşanıyor. Yeni makalelerin alıcı bulması da zorlaşıyor   Böylece eski yeni tüm makaleler bir yığın oluşturmaktan öte geçmiyor.
ugur

Konu Sayısı: 10
Mesaj Sayısı: 65
5 yıl önce
Merhaba @GRANAT 
konunuzu rica etsem bu kısıma açabilirmisiniz ^^ bu sayede daha olumlu olacaktır. Hem hızlı dönüş açısından hem de isteklerin toparlanması açısından.

Sevgiler


https://www.iyimakale.com/forum/cat/iyimakale-oneri-istekler/3
Misa Amane

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
5 yıl önce
Yeni bir yazarın yüksek fiyattan satması zor zaten. Çünkü alıcı tanımıyor ne alacağını bilmiyor neden yüksek fiyat versin? Ama sitede rütbe sistemi var. Belirli bir seviyeye gelenler istediği fiyata satabilse bence de güzel olur.
GRANAT

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 27
5 yıl önce
Ee tamam işte pahalı olanı almasınlar. Yazarların satma kaygısıda varsa zaten yüksek rakam istemezler, yada,belki saatlerce araştırma yapıp düzgün bir içerik olsun diye uğraşmazlar,  100 kelime içerikli bir yazı sadece kısaca bir şeyin yada yerin tanıtımı için kabaca yazdığınız bir yazıdır. Sadece duyduklarınızı yazsanız
100 kelimeyi bulursunuz. Ancak kelime adedi 300 ve daha üzerinde çıktığında araştırma yapmanız, bir kaç kaynaktan topladığınız bilgileri kendi cümlelerinizle düzenlemeniz, (bazen içerik o kadar farklı oluyor ki kaynak bulmanız çok zor)   ve sonuçta bu rakamlara satmak......... . Zaten sistemde yeni olanların sipariş alması çok zor. Kişilerin kıdemi, sipariş alma ve satabilme odaklı olduğu için sisteme yeni girenlerin  para kazanabilmesi,  kıdem alması uzun bir süreç alacakmış gibi görünüyor. Sisteme yeni girenlerin kıdemlilerden daha düşük seviyelerde yazılar yazacağı öngörülür bir durum olmayıp, özgünlük ve iyimakale onayından geçen bir çok makale  zaten içi boş makaleler değildir. Bu durum sisteme yeni girenler için biraz handikap oluşturuyor açıkcası.  Bu durum sistemde eski olanların işine gelir  Bence alıcılar düşünüp karar versin, makale içerikleri pencerede özet olarak görülmekte. Kendisi için uygunsa alır değilse almaz. 2016-2017 lerde konulan makaleler halen baş köşede duruyor. Anlaşılan biraz daha uğraş gösterilecek şeyler var. Saygılar  
Misa Amane

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
5 yıl önce
Ben zaten istenilen fiyattan satılmasını desteklediğimi belirtmiştim. Sadece bir öneri yaparken gerçekçi olmaya çalışıyorum. Sadece bu sitede değil hazır makale sektöründe fiyatlar belli. Yani yüksek fiyattan satış yapılabilmesi için belirli bir referansa ihtiyaç var diye düşünüyorum.
Yanıt Yaz