Günde 10 bin kelime yazmak
cagatay

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 39
Günde 10 bin kelime yazmak
4 yıl önce
merhaba sevgili meslektaşlarım, ben günde ortalama 10 bin kelime makale yazmaya çalışıyorum çoğu zaman 10 bin kelimeyi göremesem de kotamı doldurmaya çalışıyorum, sevgili arkadaşlara bir sorum olacak çalışırken konsantrasyon sorununu nasıl çözüyorsunuz saate kaç kelime yazıyorsunuz ve kaç kelime günlük olarak yazıyorsunuz şimdiden görüşmek üzere kolay gelsin


çözüyorsunuz
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Günde kaç saat bilgisayar başındasın ?
cagatay

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 39
4 yıl önce
Valla 12-13 saat kadar,
hastalandığım için üniversitede kurda kaldım iki ay evdeyim çok çalışmam gerekiyor bu iki ayda.  Genelde 4 bin kelimeyi 2,5 3 saate yazıyorum sonra verim acayip düşüyor noluyorsa 1500 kelimeyi iki saate falan yazıyorjm
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
12-13 saat çok fazla. En fazla 5 saate kadar kalman gerekir. Aksi halde boyun fıtığı, el ve bileklerde ağrı, bileklerde kas erimesi, göz rahatsızlıkları, uykusuzluk, baş dönmesi, baş ağrısı gibi pek çok hastalığa yakalanma olasılığın çok yüksek. Konsantrasyonun zayıflar. Ve yüksek oranda manyetik alana maruz kalıyorsun. Ben en fazla 3-4 saat kalıyorum. Boyun fıtığı derdi var bende. Ağrıları bir tuttu mu acillik oluyorsun  o derece kötü yani. 
Ara ara molalar ver. Yarım saatte bir mola vermen gerekir. Sevdiğin başka bir işle ilgilen. Kafanı toparla. Ben hem işte çalışıyorum hem yazı çalışmalarımı yapıyorum hem de ay sonundaki finallere çalışıyorum. Programım yoğun ama dinlenmeyi ihmal etmiyorum. Hiçbir şey sağlıktan daha değerli değil. 
cagatay

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 39
4 yıl önce
Çok haklısınız
papatyam

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 27
4 yıl önce
Merhaba ben 1.500 kelimelik bir makaleyi 1 en fazla 1.5 saatte yazıyorum tabi konusuna göre saat değişiyor. Ayrıca ara vererek yazmaktan yanayım aksi takdirde makale içerikleri sürekli tekrarlanıyor bu da olumsuz yorum almanıza sebebiyet veriyor bu arada geçmiş olsun Çağatay bey..
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
papatyam Çok doğru bir uygulama. 
cagatay

Konu Sayısı: 9
Mesaj Sayısı: 39
4 yıl önce
Ara veriyorum ama genelde çok az oluyor 3-4 dakika kadar.
Ancak uzun bir aradan sonra yeniden yazasım hiç gelmiyor maalesef.
Yazsam bile yazım hızım düşüyor. Normalde saate 1600 kelime falan yazarken, 4-5 saat sonra elektrikler gidiyor bende 800-900 kelimeye düşüyor bu hızla da asgari ücretin bile altında kalıyorsunuz.
Alperen14

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 38
4 yıl önce
@cagataysahinn kardeşim sen kendine bir hedef koyup aylık şu kadar gelir elde edeyim diye uğraşıyorsan, kazandığın parayı doktor parası olarak harcarsın ona göre. Bu işi en fazla ek iş olarak görmelisin. Yoksa diğer arkadaşların söylediği gibi genç yaşta çeşitli hastalıklarla boğuşmak zorunda kalırsın.
Bu arada uzun süre hiç ara vermeden yazarsan kendi kendini tekrar eden içerikler yazamaya başlarsın ve sen bile bunun farkına varmazsın. Bu nedenle ara ver dinlen. Gençlik gitti mi geri gelmiyor. Naçizane abi tavsiyesi sana. Kolay gelsin.
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
4 yıl önce
5 yıldır o seviyeye geldim mi acaba hiç diye düşünüyorum. 19 yaşında çok iyi. Acaba işin sırrı gençlikte mi, çok yaşlandığımı hissettim şuan. Galiba @alperen14'ün dediği gibi çok makale yazmak gençliği götürüyor. :)))) 

Konudan konuya geçerken özellikle ara vermek çok iyi geliyor. Bir şarkı, kahve, çay arası. Zihin sıfırlandıktan sonra devam. 
Yanıt Yaz