Eski makalelerin alımı
pisghaloyi

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 8
Eski makalelerin alımı
5 yıl önce
Es Selamun aleykum değerli iyimakale yazarları

Benim bir önerim olacak. Bu öneri yayınlanan hazır makalelerin belli bir süre sonra ( 3 ay 6 ay yönetim karar verebilir) site tarafından alınmasıdır. Normalde 100 kelimesi 1.5 TL taban fiyatı var. Örneğin 100 kelime 0.5 TL gibi daha düşük taban fiyatından alınabilir. Bu sayede hem site içerikleri güncel olacaktır. Hemde yazarlar daha aktif olacaktır. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Bu mesaj pisghaloyi tarafından 19.02.2019 15:46:00 tarihinde değiştirildi.
hayalss

Konu Sayısı: 11
Mesaj Sayısı: 51
5 yıl önce
Bu öneri de site yöneticileri tarafından düşünülebilir ancak alternatif olarak bu örneğin 0.5 kuruş taban fiyatından alınması maliyetine bu platformun sosyal medya ve diğer mecralarda daha fazla reklamının yapılarak hem sitenin kazançlarının arttırılması hem de yazarların daha fazla satış yapmasının sağlanması da düşünülerek güncel, aktif ve kazanç sisteminin hızlandığı bir strateji sağlanabilir diye düşünüyorum. Tabi ki bu konuda mevcuttaki gerekli çalışmaları site yöneticilerimiz yapıyorlar ve yapmaya devam edeceklerdir ancak eğer hazır makale satışlarının arttırılması ve yeni potansiyel müşteri ve yazarların sisteme dahil edilmesini kastediyorsanız bu şekilde değişik stratejiler ile süreç hızlanabilir diye düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar..
pisghaloyi

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 8
5 yıl önce
Aynen katılıyorum size. Sonuçta hazır makale satışları artarsa doğru orantılı olarak sitenin kazancıda artacaktır. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
5 yıl önce
pisghaloyi teşekkürler daha önce düşündüğümüz fakat sistemsel olarak ertelediğimiz konulardan bir tanesine değinmişsin. Hazır makale bölümü her zaman güncel olmalı ve güncel bilgileri iletmelidir bu konuya her zaman katılıyorum. Alınan makale ihtiyaçları karşılamalı ki müşteri sipariş vermek yerine hemen alıp kullanabilsin.

Bu yüzden eski yazıları yayından kaldırmayı düşünüyoruz ya da dediğin gibi piyasada ki hemen al yaz şeklinde verilen fiyatlardan satın alma, kampanya vs gibi uygulamalarla eritebiliriz. Hazır konusu açılmışken bu konuda ki düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz :) 

Erhan05

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 30
5 yıl önce
Evet güzel bir düşünce fakat yazarlara yazılarını güncelleme fırsatı sunulması daha mantıklı. Hazır makalelerin yayında kalma süresi olsa bu sayede yazarlarda yazılarını takip edip güncelleme yapabilir. Böyle bir etki ile sürekli olarak güncel hazır makaleler yayında kalacaktır. Hazır makalenin yayında kalma süresi 2 ya da 3 ay olabilir.
pisghaloyi

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 8
5 yıl önce
Makalelerin yayından kaldırılması taraftarı değilim. Sonuçta hepsinde bir emek bulunuyor. Güncelleme yapılabileceği gibi farklı bir dile çevrilip yeniden yayınlanabilir. Ben yazarlara teşvik olması bakımından bu görüşü sundum. 
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
5 yıl önce
Makalelerin yayından kaldırılması bence doğru değil. Bazen bir makaleyi sadece sisteme yüklemek 15 dakika sürüyor. Araştırma, yazma gibi büyük emekleri zaten buradaki herkes biliyor. Siteye bu konuda yük gelmesini de istemem. O yüzden sistemden kaldırmak yerine, site tarafından çok cüzi bir fiyatla satın alma ya da varsa başka bir çözüm olabilir.
eftelya

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 8
5 yıl önce
Katılıyorum... Eski makaleler ya cüzi fiyatlarda satılmalı ya da arada bir sistemsel olarak sıralamada harmanlama tarzında bir şeyler yapılmalı. Örneğin canım konulu kış trendleri ile ilgili birçok makalemin modası çoktan geçti gitti. İnsanlar yazın mı alacaklar şimdi bu görünmeyip son sayfalarda kalan içerikleri?
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 44
5 yıl önce
Makalelerin belirli bir süre sonunda sistem tarafından cüzi miktarlara alınmasını doğru bulmuyorum. İlk olarak bu sisteme maddi bir yük getirecektir. Ayrıca modası geçmiş bir içeriği ya da çoktan maziye gömülmüş bir haberi sistem ne yapsın.
Ben makalelerimi yazdıktan sonra bilgisayarımda bir klasör içerisinde depoluyorum. Yani eskiden öyle yapıyordum. Şimdi yeniden aktifleşmeyi düşünüyorum. Neyse o kısmını geçelim. Makalelerim satıldıkça oradan siliyordum. Yani makalemi iyimakale yönetimi örneğin 3 ay 5 ay olan bekleme süresi sonunda silse de ben o makalem eğer güncelse yeniden yükleyebilirim. Eğer güncel değilse güncel hale getiririm yüklerim. Güncelleme imkanı yoksa ( güncel haber vb.) hiç yüklemem. 
Benim görüşüm eski içeriklerin silinmesi. Bunun içinde kısa vade değilde 6 ay 1 yıl gibi bir süre sınırı konulmasıdır. Sonuçta makale alanların ihtiyaçları da dönemsel olarak farklı kategorilere yoğunlaşabilmektedir. 
Bu mesaj Vonzarovich tarafından 20.02.2019 13:35:37 tarihinde değiştirildi.
Fatih137

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 75
5 yıl önce
Katılıyorum. En az 1 yıl kalmalı. Basit bir örnekle şimdi kış çayı ile ilgili bir yazı yazsam, şu an satılmasa dahi önümüzdeki Kasım aralık ayında sayılma olasılık tekrar olacaktır. Bu nedenle en az 1 yıl kalmasının kimseye zararı olmaz bence. Ayrıca yazıların eskidiğini düşünen kişinin zamanla bu yazıları silme veya güncelleme hakkı zaten var. Yani site için yük olacaksa gerek yok. Üstelik 1 yıldan erken bir sürede silinmesi çok yanlış olur bence.
Yanıt Yaz