Duyuru: Uzaklaştırılan Kullanıcıların Affı Hakkında
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Duyuru: Uzaklaştırılan Kullanıcıların Affı Hakkında
9 yıl önce
Merhabalar,

Son 6 aylık süreç içerisinde bazı kullanıcıları, mevcut aile bireyi yazarlarımızın haklarını ihlal ettiğinden dolayı uzaklaştırmıştık ve kullanıcıların sisteme geri dönmesi konusunda çok katı bir şekilde ilkelerimize sadık kalmıştık.

Ancak son zamanlarda sektörde iyimakale'nin taklitlerinin yaratılmasıyla yeni trend olan sistemimizin birebir kopyaları ve bu kopyaların adeta yazarları bir araç olarak kullanmasından ötürü duyduğumuz rahatsızlık bizleri çok üzmektedir. Tartışmasız, yaratıcılık gerektiren yazım sektöründe taklitler üzerine bir sistem kurmak epey güldüğümüz bir durumdur.

iyimakale ailesi olarak;
  • Yazarlara hiçbir zaman ticari bir nesne gözü ile bakmadık.
  • Kullandığımız üslupta her zaman yazarların bize değil, bizim yazarlara muhtaç olduğumuzu bildik.
  • Ne rant sağlamak adına ne de başka bir sebepten ötürü değerlerimizden hiçbir zaman ödün vermedik.
  • Sizin kazanmış olduğunuz bakiyelerin bizim değil, her zaman sizin olduğunun bilincinde olduk.
  • Kredinizi çekebilmeniz için 200 TL limiti koymadık, aksine bakiyelerin 200 TL'yi bulmadığı dönemlerde bile emanet para olduğunu bilerek, çekmeniz için ricada bulunduk (Her zaman olduğu gibi tekrar bize olan güveniniz için teşekkür ederiz). Sizin emeğinizin hakkını size teslim etmek için üşenme gibi bir duygumuz hiçbir zaman olmadı, olması da haddimize değildir.
  • Ortada bir yanlış var ise, kimseden daha üstün olmadığımızı her zaman bildik, daha üstün saymayacak kadar başarı tadıp, egolarımızdan arındık. Buna göre her zaman azarlamaya yönelik değil, yapıcı tümceler kurmaya çalıştık.
  • Her anlaşmazlıkta terazinin her iki kefesini bir sayarak değerlendirdik, terazinin kefeleri hiçbir zaman paranın kokusunun geldiği tarafta ağır basmadı, bu kokuyu bilmedik, bilemeyeceğimiz kadar da çalışkanız ve çalışıyoruz.
  • Aynı sektördeki platformlarda izinsiz olarak kendi reklamımızı yapacak kadar alçalmadık, ticari ahlak kurallarına namusumuz gibi özen gösterdik. Bu reklamları yapacak kadar kendimizi küçük görseydik de, eminiz, aramıza katılan yazarlarımıza kendi ettiğimiz eylemleri "yasak" diyerek diretmez, kendimizi daha da küçük düşürmezdik.
  • Kullandığımız Türkçe ile yazım sektörü içinde her zaman örnek olmaya çalıştık, kimse ile sokak ağzıyla konuşmadık.
  • Sizin daha da çok kazanabilmeniz için aradan iyimakale platformunu çıkarmanızı her zaman onadık, tek şartımız piyasa ortalamasını düşürerek, diğer yazarların haklarını çiğnememenizdir.
  • Sistem içerisinde bir sorumluluk verilecek ise bunu manavdan karpuz seçer gibi forumlardan değil, bu işe yetkin olabileceğini düşündüğümüz kişilerle birebir görüşerek, şartlarımızı ve taleplerimizi sıraladıktan sonra ricada bulunarak gerçekleştirdik. Bir emek harcanacak ise en doğal hakkınız olan ücret konusunu da daha siz sormadan, biz size belirttik.
Bazı ihmalkar yazar arkadaşlarımızın bu gibi rant peşinde olan platformlarda, bu şartlar altında çalışmalarına göz yummak içimizde sürekli bir huzursuzluk yaratmaktadır.

Belki farkında değilsiniz ancak bu gibi, bir grup henüz olgunluk çağlarına erişememiş genç tarafından tamamen bir rant aracı olarak kullanılmaktasınız. İyimakale ailesini oluşturan hem alıcılar hem de yazarlar, kısacası biz, bu sektörde her zaman örnek gösterilebilecek bir topluluk olduk ve bu sektörün iyileştirilmesi için elimizden geldiğince çaba göstermeye çalışırken, birtakım rant peşinde koşan insanlar tarafından kullanılmak veya sektörün daha da karanlığa doğru gitmesi seyircisiz kalamayacağımız bir durumdur.

Bu yüzden, uyarılarımıza kulak asıp, kendileri için suç duyurusunda bulunulmayan tüm yazarlarımızın mevcut hesapları yeniden aktif hale getirilecektir.

Hesaplarınız yeniden faal duruma alınabilmesi için admin@iyimakale.com adresine hesabınızın açılmasını rica edeceğiniz bir mail göndermeniz gerekiyor. Lütfen mail içerisinde kullanıcı adınızı belirtmeyi unutmayınız. Hesaplar, en kısa süre içerisinde yeniden faal duruma getirilecek ve mail ile bilgilendirme yapılacaktır.

iyimakale ekibi.
kır8

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 11
9 yıl önce
Eski yazarlar geri alındıkları halde tekrar emek sömürmeye devam ederlerse nolucak peki
yusuf60

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 3
9 yıl önce
Dileğim bu af durumu inşallah son olur. Çünkü, ne kadar taviz verilirse o kadar fazla kurallar ihlal olunur diye düşünmekteyim. İyi çalışmalar İyimakale ekibi.
omercandinc

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 16
9 yıl önce
uyarı cezası alanlarda dahil mi?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar,

Bu sebepten dolayı her yazar sisteme kabul edilmeyecektir. Sistemden sonra sebebi hakkında görüştüğümüz ve niyetinden kuşku duymadığımız, bir anlık gaflet ile bu hataya düşen yazarlar kabul edilecektir.

Bu işi alışkanlık haline getirmiş hiçbir yazar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Yanıt Yaz