Duyuru: Referans Amaçlı Makale Yazımı Hakkında
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Duyuru: Referans Amaçlı Makale Yazımı Hakkında
9 yıl önce
Merhabalar,

Son zamanlarda referans amaçlı makale yazımı ile ilgili çeşitli istenmeyen durumlar ile daha sık karşılaşılmaya başlanmıştır. Bu da bizi, ailemiz için böyle bir duyuru yayınlama ihtiyacında bulundurmuştur.

Bazı alıcılar, siparişleri onaylamadan önce sizin yazım tekniğinizi veya üslubunuzu görmek isteyebilirler ki bu doğaldır. Ancak son zamanlarda giderek artan birtakım sağduyusuz olaylar yüzünden mağdur konumuna düşen birçok aile bireyimiz olmuştur. Bu durum genellikle alıcının sizden deneme makalesi talep etmesi, sizin makaleyi hazırlayıp teslim etmeniz ve ardından alıcının irtibatı tamamen kesmesi şeklinde gelişmektedir. Bundan birkaç gün sonra da yazdığınız deneme makalesi bu bir takım emek hırsızları tarafınca yayınlanmaktadır.

Bu konuda sizlere tavsiyemiz, sizden referans amaçlı makale talep eden kişilere yeni bir makale yazmaktansa profil sayfanıza ekleyeceğiniz referanslar makalelere yönlendirmenizdir.

Eğer henüz referans olarak gösterebileceğiniz bir makaleniz bulunmuyor ise bu durumda 50 veya 100 kelimelik kısa bir deneme metni gönderin. Bir kişinin üslubu ve yazım stili 100 kelimelik bir metinden rahatlıkla anlaşılabilinmektedir.

Profilinize referans makale eklemek için;
Profilim -> Hesabı Düzenle -> Referanslar adımlarını takip edebilirsiniz.

Kendiniz en fazla 5 referans makale ekleyebilirsiniz. Bu makaleler sizin yazdığınız ve farklı platformlarda yayınlanmış makaleler olmalıdır. Satışını yaptığınız bir makaleyi, yeni sahibinin onayı olmaksızın referans olarak eklememeniz gerekmektedir.

Hazır makale olarak satılan makalelerinizde, bazı alıcılar yorum içeriğine makalenizin yayınlandığı linki de dahil ederlerse bu durumda otomatik olarak ilgili referans sayfanızda makale görüntülenmeye başlar.

Yani siz kendiniz 5 tane yükleyebiliyorsunuz ancak satılan makalelerinize yapılan yorumlar ile bu rakam daha da artabiliyor.

Ekleme: Bu duyuru sizden deneme metni talep eden herkesin kötü niyetli olacağı anlamına gelmemektedir. Bu duyuruyu yapma amacımız, kendinize sağlama alarak da kendi yazım tarzınızı ve üslubunuzu gösterebileceğini yöntemlerin varlığı hakkında bilgilendirmektir.
Bu mesaj iyimakale tarafından 14.03.2015 17:55:19 tarihinde değiştirildi.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Bu açıklama çok yerinde oldu. Bu tür durumlarla ilk başlarda karşılaştım ama artık tedbirli davranıyorum, asla  makale göndermiyorum. Affetmek büyüklüktür ama bu şekilde emek hırsızlığı yapanları affedeceğimden emin de değilim :) Arkadaşlar, sizinle  sürekli çalışabileceğini ama önce makalelerinizi görmek isteyenleri fazla muhatap almayın, makale de göndermeyin derim... Ya da  örnek makaleleri yayımlanmış makalelerinizden  göndermeyi teklif edin. Bunun kabul etmeyen alıcılardan zaten hemen uzaklaşın. Umarım kötülerle karşılaşmayız...
eooonz

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
İyi çalışmalar. İki ay kadar önce çalışmak istediğim kişilerden referans için ben de makale istedim. 10 yazar gönderdi fakat içlerinden 6 yazardan 10 ar tane makale satın aldım. Diğer 4 tanesinin de makalelerini beğenmediğim için almadım belki bazılarını yine de yayınlamışımdır.
Yani bu sistem yazarı belki biraz yoruyordur fakat çokça makale satın alacakların istemesinin normal karşılanabileceğini ve yazarın sonradan hak talep edemeyeceğini düşünüyorum. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Kaygınızı anlıyorum ancak yanlış düşündüğünüzü belirtmek isterim. Bir emek sarf edildiyse bunun karşılığı verilmelidir.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Tabi ki ne demektir; insanın yazdığı, emek verdiği yazıdan hak talep edememesi :)))))))))) Arkadaşlar, örnek makale kisvesi altında bedavadan yazı toplayanlara itibar etmeyelim. Profesyonel olarak bu sitede çalışabildiğimiz insanları düşünün, hangisi referans yazı istedi ;)
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
9 yıl önce
Arkadaşlar kimse için sıfırdan referans makale yazmayın. Kendinize https://www.blogger.com/ adresinden kendi adınızla ücretsiz bir site kurun. Ardından 1 adet sağlık, 1 adet teknoloji, 1 adet eğitim vb. kategorilerde makale yazıp sitenize ekleyin. Ayrıca profilinizdeki referanslar kısmına da ilk olarak kendi siteniz için yazdığınız makaleleri ekleyin. 

Sizden referans makale isteyen olursa kendi sitenizde yayınladığınız makalenin linkini yollayın. İlla ki yeni bir makale yazmanızı isterlerse, makaleyi yazıp kendi sitenizde yayınladıktan sonra linkini yollayın.

Ayrıca piyasa ortalamasından çok düşük fiyatlarla hiçbir zaman makale yazmayın. Çünkü aşırı derecede özen göstererek yazdığınız o makaleleri çok düşük fiyatlarla başkasına satmak yerine kendi sitenizde yayınlarsanız uzun vadede daha çok kazanırsınız.
miniperi

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 28
9 yıl önce
Bu denek makale işini bende hoş bulmuyorum...
Referasn makalesi olmasa dahi alıcıların profilimize bıraktığı yorumlar makalecilerin nasıl bir makale çalışması yaptığına güzel bir kanıttır diye düşünüyorum.
Geçen siparişine teklif verdiğim makale alıcısı 10 tane denek makaleden sonra çalışabileceğini söyleyerek şuana kadar bir olumlu olumsuz tepki göstermedi...
Yani denek makale makale yazarlarının sömürülmesinden başka bir şey değildir.
Zaman çalmaktır,emek ziyankarlıdır.
Yanıt Yaz