Duyuru: Mesaj İle Rahatsızlık Vermeme Hakkında
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Duyuru: Mesaj İle Rahatsızlık Vermeme Hakkında
9 yıl önce
Merhabalar iyimakale ailesi,

Son zamanlarda sıkça aldığımız bazı şikâyetlerden ötürü bu duyuruyu (daha ziyade ikaz olarak nitelendirilebilinir) yayınlamak zorunda kaldık.

Sisteme makalenizi yükledikten sonra kredi karşılığında satmış olacağınız her makalenin tüm haklarını aldığınız ücret karşılığında alıcıya devretmiş oluyorsunuz. Bu sebepten ötürü; yazar arkadaşlar, makalenin alıcısına mesaj göndererek hangi sitede yayınlandığı ve benzeri soruları iletmemelidirler. Alıcı makalenin ücretini ödediği andan itibaren kendi makalesi ile ilgili kimseye bilgi aktarma zorunluluğu bulunmamaktadır. Alıcı eğer siteyi paylaşmak isterse, bunu zaten makalenizi aldıktan sonra yorumda bulunarak gerçekleştirebiliyor.

Lütfen bu konuda birbirimize saygılı olalım ve istemeden de olsa kimseye rahatsızlık vermeyelim.

Bol kazançlar dileriz.

Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
Ben  bu konuda ,bundan aylar önce bir kaç makalemi satın alan bir alıcı vardı bir kez onu rahatsız etmiştim.O da şöyle olmuştu .İyi makale  benim için ilk yazarlık deneyimidir çünkü ben daha önce hiç bir yerde yazı yazmadım ilk kez burada yazmaya başladım ve hiç bir şey bilmiyordum yazı yazmak dışında.İlk zamanlar yazdığım makaleyi siteye yüklemekte bile güçlük çekiyordum tabi şimdi biliyorum artık:)Ben makale yazarken bir alıcının benim bir kaç makalemi aldığını gördüm tabi sadece benim değil başka yazarların makalelerini de alıyor ve onlara güzel yorumlar yazıyordu.Ama bendende bir kaç makale almıştı fakat hiç yorum yazmıyordu.BEN İLK KEZ MAKALE YAZDIĞIM İÇİN MAKALEMİ ALAN İNSANLARIN NERDE YAYINLADIĞINI ÇOK MERAK Ediyordum çünkü yazdıklarımı görmek istiyordum,heycanlanıyordum.Bilmiyorum bu sadece bana mı oluyor ,benim ilk deneyimim olduğu içinmi böyle oluyor,yoksa herkse mi oluyor bilmiyorum.Neyse ben bu kişiye daha fazla dayanamayıp mesaj yazdım ve dedimki aldığınız makalelerimi nerde yayınlıyorsanız rica etsem linkini bana atsanız diye bir de bana niye yorum yapmıyorsunuz makalelerimi beğenmiyormusunuz demiştim çünkü yorum yapmayınca makallerimi beğenmediğimi sandım zaten beğenmedim deseydi bu kez de beğenmediğiniz yerleri söylermisiniz demeyi düşünüyordum çünkü insan eleştirilmeyince kendini geliştiremiyor.Neyse mesaj attım kişi gerçekten çok nazik bir insandı sadece henüz makalelerimi okuyamadığı için yorum yapmadığını söyledi ve okur okumazda yorum yaparım dedi.ben henüz acemi olduğumdan sanıyordum ki bana özelden link adresini atacak ben de siteyi bulup yazılarıma bakıcam.mAKALELERİmi alan kişi yorum yapınca nasıl olduğunu anladım.şimdi bir kez daha anlıyorum ki o insan hakikaten ince ruhlu bir insanmış beni şikayet edebilirdi:)Şimdide makalemi her alan yorum yapmıyor ,yorum yapandan da yapmayandan da Allah razı olsun.Demek istediğim şu Alıcılar makale alırken bizlerinde bir emek verdiğimizi düşünseler.gerçi haksızlık etmemek lazım bir teşekkürü esirgemeyenler de var sanki baş yapıt mı yazıyorsunuz deyip yazdıklarımızı küçümseyenler de.Ben kendi adıma Alıcılardan bir ricada bulunmak istiyorum ,kendimi geliştirmek adına  makalemi aldığınız da hiç değilse özelden mesaj atarak bu makaleyi aldım ama kardeşim şurası şöyle olsaydı,yada burası olmuş ama şurası olmamış demesini istiyorum.Onlar sessiz kaldığın da ben olmuş mu olmamış mı anlayamıyorum.
dbul

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 64
9 yıl önce
İyimakale'ye teşekkür ediyorum. Fazlasıyla rahatsız edilmiş biri olarak çok gerekli bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Bir süredir aktif değildim ama yakında geri dönüp alımlara kaldığım yerden devam edeceğim.

Ayberk-2014 sanırım yeni yazarlardansınız. Makalelerinizi incelemek henüz kısmet olmadı. Mesajınızı okurken çok zorlandım. Yazım kurallarına sadece makale yazarken değil forumlarda da dikkat etmeliyiz. Benim size önerim bu bağlantıdaki yazıyı iyi incelemeniz ve burada değinilmiş noktaları es geçmemenizdir. Aksi halde burada bahsedildiği gibi okurlar "ürkütücü bir duvar" ve "karmakarışık bir koyun sürüsü" görmüş olurlar. http://www.milliyet.com.tr/ozel/edebiyat/yazim/ 

Kolay gelsin herkese. Bol kazançlar.
imza55

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 7
9 yıl önce
dbul sizi gerçekten tebrik ediyorum. Üstte ressam ( iyimakale.com ) güzel bir resim çizmiş. Sizde altına imzanızı attınız. Tecrübe dedikleri bu olsa gerek. Saygılar.
ankara

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 59
9 yıl önce
Evet aslında özenerek yazdığımız yazıların eleştirilmesi daha iyi şeyler ortaya koymamiza yardımcı oluyor. Mesela ben buradan siparişini tamamladigim çok sempatik ve cana yakın bir hanımefendi var eminim bu yorumu okuduğunda kendini bilecektir :) özel mesaj yoluyla "makaleler güzel sadece biraz daha samimi yazarsanız daha iyi olur" demişti. Ben laubali anlaşılmasından cekindigim için biraz ciddi yaziyordum. Hatta daha sonradan bir makaleyle denedik filan... Neyse lafı uzatmamayim. Bizim için böyle şeyler anlamlı ve faydalı oluyor ama şunu da unutmamamiz gerekiyor, bazen bir alıcı günde 30-40 tane makale alıyor. Bunları tek tek değerlendirip bilgi vermesi zor olabir. Bir de sebebini anlamıyorum ama yine forumda okumuştum yorumu, iyi makaleden gelen ziyaretçi istemedigim için sitemin linkini vermek istemiyorum denilmiş. Belki o yüzden link verilmiyordur.
Bu mesaj ankara tarafından 11.02.2015 01:47:57 tarihinde değiştirildi.
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
yalnız eleştiriden kastım her şeyin nasıl bir dozu varsa eleştirinin de bir dozu vardır kalp kırarak yada sırf yazarı rencide edeyim  diye yapılan bir yorum ELEŞTİRİ değil ancak aşağılama olabilir.Eleştiri de saygı çerçevesinde olmalıdır  .Hayatım boyunca çok dikkat ettiğim bir şeydir birine bir şey söylerken empati yapmak.
Bu mesaj Ayberk-2014 tarafından 11.02.2015 04:46:46 tarihinde değiştirildi.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Makale yazıp satacaksak en başta bu işe, makale-alım satımının kendi içinde yazılı olmasa da bir takım kurallar ve iş ahlakı  oluşturduğunu bilerek başlamalıyız. Ki bu kurallardan en basiti; bu iş dergiye kitaba köşeye yazı yazmak değildir; isminizi aradan çıkartmayı baştan kabul edecek ve yazılarınızı sisteme girdiğiniz andan itibaren, aradan çekileceksiniz.
Acemilik, amatörlük, yeni başlamanın heyecanı bir yerde anlaşılır... ama onun dışında bu piyasada yazılarınızın peşine düşmeniz, alıcı arkadaşlarla çok samimi ilişiler içine girmeye çalışmanız, yazılarınız hakkında mesaj atmanız ayıptır, asla hoş karşılanmaz.
Arkadaşlar, lütfen ukalaca görmeyin; ama açık söylemek gerekirse -ancak ve ancak- bu sistemin gizil kurallarına uygun şekilde, kaleminizi güçlendirerek, bu işi severek ve sürekli üreterek, özgün ve özenli içerikler ortaya çıkarttığınız, yazdıklarınıza tapınmayıp, satırlarınıza karşıdan bakabildiğiniz sürece bu işte çok paralar kazanabilirsiniz. Sabırla ama özenle sürekli ürettiğiniz, doğru iletişim biçimleriyle hareket ettiğiniz sürece burada bir senede elde ettiğiniz geliri bir ayda alabileceğiniz o kadar hoş teklifler alıyorsunuz ki... Sitenin gözde yazarları zaman zaman kayboluyorlar dikkat ederseniz, bu vazgeçtiklerinden değil; o günlerde iyi  projelerin başında olduklarındandır.
Herkese bol kazançlar, kalemlerinize kuvvet dilerim...
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Bu arada sayın Dbul, özledik sizin motive edici ve derinden bakan eleştirilerinizi. Umarım kısa sürede dönersiniz.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
 Bende bu konuda bir kaç kelime yazacaktım ancak Şafak Vakti yazmış benim yazmak istediklerimi. Aynen belirttiğiniz noktalara katılıyorum özellikle de " Kaleminizi güçlendirerek, bu işi severek ve sürekli üreterek, özgün ve özenli içerikler ortaya çıkarttığınız, yazdıklarınıza tapınmayıp, satırlarınıza karşıdan bakabildiğiniz sürece bu işte çok paralar kazanabilirsiniz. " bölümüne. 
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
iyi ki açık yüreklilikle ve samimi bir şekilde sadece kendi duygularımı dile getirdim kimsenin şahsiyetine dokunacak bir yazı da yazmadım.ama çok fazla hakketmediğim kadar eleştiriye maruz kaldım  hatta sen makale yazmayı bilmiyorsun şu linkide tıklada yazı yazmayı öğren denilecek kadar aşağılandım o da yetmedi sanki yazdığım yazılara tapıyormuşum gibi duygularımı ifade etmem alaya alındı.Ben bu güne  kadar çok şükür ALLAH 'tan başka kimseye tapmadım belirtmek isterim.Ayrıca kimsenin onurunu kırıcak tek bir cümle yazmadığım halde neden bu kadar ağır ve alttan dokundurmalı eleştirilere maruz kaldım gerçekten anlıyamadım.Sanırım bunun nedeni son zamanlar da televizyonlar da ki birbirine düşüncelerimi ifade ediyorum şeklin de başlayıp ,düşünce ifade ederken karşısındakini rencide ederek reyting yapmaya çalışan yarışma programlarının yaygınlaşmasındandır.Günümüz de maalesef insanlar artık  hoş görüyü unutup bir birine ağzına geleni söylemeyi önemsemez oldu.Burası sanal bir ortam olabilir ancak kişilerin gerçek olduğu unutulmamalıdır.Eğer sizle şu yazdıklarınızı normal buluyorsanız benim sizden hoş görü beklemem de zaten anormal olur.zaten bundan sonra da istediğinizi yazın cevap bile vermiycem yazık çok yazık ben de burda dostluk ortamı var sanıyordum.Bir lira ya makale yazıcam diye bu kadar aşağılanmaya değmez. Sayın Yönetici beni yazarlıktan çıkartabilirsiniz ,kırdıklarım yada üzdüğüm kişiler de olduysa hakkınızı helal ediniz.İyi günler.
Yanıt Yaz