(Duyuru) Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
unutanolma

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 30
8 yıl önce
yazılan mesajlara geri bildirim yapmak ferdi bir tercih değil "görgü kuralları gereği"dir
Akrepp

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 64
8 yıl önce
Adab-ı muaşeret unutulan bir gelenekler zinciridir
bilginprens

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 31
8 yıl önce
Özgür Mavi; size yapılan yorumu bende okudum. Makaleyi gerçekten merak ettim doğrusu; ancak yazınız bu kadar kötü olsa, hakkınızı aramak için bu kadar çalışmazdınız. Bana kalırsa, bu sorun tamamen tüm iyimakale sistemini ilgilendiriyor. Yöneticiler, yazarlar ve alıcılar bir araya gelerek bu sorunun kabul edilebilir bir çözüme kavuşturulması şart. Alıcılar; çeşitli kriterlere göre yorum yapabilmeli; her adem bir alem, herkesin güzeli, iyisi ve doğrusu birbirinden farklıdır. Bu kriterleri yönetim belirleyebilmeli. Ayrıca, yazarların kanuni cevap haklarını kullanmaları sağlanmalıdır. Bazı alıcılar, hakaret ve isnada varabilecek yorumlarda bulunabiliyor. Bu sorun şimdiye dek çok yaşandı. Sitenin eski üyelerinden biri olarak bu yazıları, tepkileri forumda çok okudum. Sonuçta; demokratik bir tartışma içerisinde(buna yöneticilerde iştirak etmelidir) sorunu çözüme ulaştırabileceğimize inanıyorum.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
8 yıl önce
Makale incelenmiş ve yorumun kaldırılmamasına karar verilmiştir. Devrik tümce konusunda haklı olabilirsiniz ancak herhangi bir alıcının makalenizi beğenmeme hakkı bulunmaktadır.

Makalenizi teknik açıdan incelediğimizde de yeterli bir metin olarak kabul edilememektedir. Öğretmen veya benzeri bir meslek sahibi olduğunuzu belirtmişsiniz bu yüzden eğitimini almış olduğunuz bağdaşıklık ve tutarlılık açısından metninizi yeniden değerlendirmenizi öneririz. Bu kapsamda değerlendirirseniz, aslında içeriğinizin metin açısından da pek değerli olmadığını göreceksinizdir. Burada hangi mesleği yaptığınızın bir önemi yoktur ancak metninizi neye göre değerlendirdiğimi öğrenmek isterseniz, kendim bir dilbilimciyim.

Herhangi bir sorununuz olduğunda sistemin destek kısmından bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Asılsız iddiaların aksine sistem tek taraflı çalışmamaktadır, böyle çirkince iftira atan bireylerin, bu düşüncelerine rağmen hala platformumuzu kullanması kendileri ile çelişmelerinden başka bir sonuç doğurmamaktadır. Bir tümce önce daha belirgin bir şekilde gösterdiğimiz senaryo zaten birçok şeyin özeti olarak kabul edilebilinir.

Eğer sistemde birçok yazar - alıcı dostluğu var ise ve bir şekilde bu iletişimsizlikten bir tek siz şikayet ediyorsanız, insanları karalamaktan, suçlamaktan vazgeçip, çuvaldızı kendinize batırmanız gereklidir. Birilerini karalamak, suçlamak genelde elinden bir iş gelmeyen insanların tercih ettiği bir yoldur ve çoğunluğun aksi yönünde deneyimler yaşıyorsanız bunun sebebi karşınızdaki insanlar değil sizsinizdir.
Akrepp

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 64
8 yıl önce
Tebrikler. Ne tarafı savunmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
8 yıl önce
Daha şeffaf bir ortam sağlayabilmek adına bahsedilen alıcının yaptığı diğer yorumlara şu linkten, "yaptığı yorumlar" sekmesine tıklayarak ulaşılabilinmektedir;

iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Dikkat edelim...
ugur

Konu Sayısı: 10
Mesaj Sayısı: 65
5 yıl önce
Çoğu makale düzensiz bir şekilde atılıyor. Lütfen bu konuya gereken hassasiyeti gösterelim.
Makaleyazarı33

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 43
5 yıl önce
Makale yazarken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemlisi bence sipariş açıklamalarının okunması... Siparişe yazıyorsunuz bir de ekstra olarak belirtiyorsunuz. Yine de istediğinizden farklı bir tablo görüyorsunuz. İnsanların açıklamaları okumakla ilgili ciddi bir problemi var. Kimsenin duvarına kötü yorum yazmak istemedim, neticede yazarlık puanı önemli... Ama seo uyumlu makale yazarlığı yaptığını söyleyip de: 
düşük cümle kuranlar 
virgülle bağlanmış arka arkaya dizilmiş sözcük öbekleri kullananlar 
istenen h1 h2 gibi alt başlık formüllerini yerine getirmeyenler bu konuda öncelikle ciddi araştırmalar yapmalıdır.  Bİr konuda bilgi sahibi olmasanız bile en azından size tarif edilen bir şeyi anlayıp uygulayabilirsiniz. İş yükümü hafifletmek adına makale yazdırmak istedim. Sıfır makale yazmış olmaktan daha fazla zaman harcadım ve yoruldum. Zamanında teslim edemeyecekseniz bir işi almayın! Seo sadece anahtar kelimeleri cümle içinde kullanmaktan ibaret bir çalışma değil!! Bir gün böyle bir yorum yazacağım da hayatta aklıma gelmezdi. Editörlük yapanlara Allah sabır versin, makale alıcılarının çelikten sinirleri falan var sanırım :)
Makaleyazarı33

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 43
5 yıl önce
Aldığım makalelerde dikkatimi çeken bir şey var. Arkadaşlar, sevgili site üyeleri, "bir takım elbise" gibi somut ve sayılır bir anlatım yapıyorsanız burada bir takım ayrı yazılır.
 Ancak
birtakım sorunlar,
birtakım durumlar,
birtakım yorumlar gibi bir yerine iki üç vs getiremeyeceğiniz durumlarda "birtakım" birleşik yazılır. Lütfen DİKKAT EDELİM!
Yanıt Yaz