(Duyuru) Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
(Duyuru) Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
9 yıl önce
Özgünlük Kontrolü

1. Özgünlük testlerinde % 100'den daha düşük puan alan makaleler reddedilecektir (İstisnai durumlar hariç).

Makalelerinizi ana sayfamızdaki “Özgünlük Kontrolü” linkinden kontrol edebilirsiniz. Makalenizde daha önceden söylenmiş bir sözü tırnak işaretleri içerisinde alıntı yaparak kullanabilirsiniz ancak makalenizi bu şekilde doldurmaya kalkışırsanız makaleniz yine reddedilecektir.

2. Sisteme onaylanması için gönderdiğiniz makalenin çoğu kısmı özgünlük kontrolünden geçmez ise bu konu hakkında alıcıyı ve sistemi aldatmaya yeltenmekten uyarı alırsınız.

Özgünlük kontrolü sonucunda makaleniz başka bir sitede göründüğünde site sahibi siz olsanız veya yazar olarak siz belirtilmiş olsanız bile uyarı alacaksınızdır. Sisteme yükleyeceğiniz makaleler her ne koşulda olursa olsun, özgün olmak zorundadır.

3. Makaleniz satılıncaya kadarki sürede eğer makalenizi farklı bir sitede yayınlarsanız ve alıcı özgün olmayan bir makaleyi almış bulunursa, bu tek seferde 3 uyarı almanıza sebep olacaktır ve sistemden uzaklaştırılacaksınızdır.

Yazım Kurallarına Uygunluk

1. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmalısınız.

2. İki kelime arasında birden fazla boşluk bırakmamalısınız.

3. Makalenizin adındaki tüm kelimelerin ilk harfleri veya tamamı büyük yazılmalıdır, hepsi küçük yazılmamalıdır.

Microsoft Word gibi programlarda yazım ve dilbilgisini kontrol eden uygulamalar mevcuttur, makalenizi onaya sunmadan önce gözden kaçmış olabilecek bu hataları önlemek adına bu uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

Dil Kullanımı

1. Makalenizde düzgün ve akıcı bir dil kullanmanız gereklidir.

Hem geleneksel hem de sezgisel dilbilgisini kabul ediyoruz bu yüzden devrik cümleler kabulümüzdür. Lütfen devrik cümle kullandığınız için makalenizde düzenleme talebi ettiğimizi düşünmeyin ve lütfen bu konuda ısrar etmeyin.

Sipariş Teslimatları

1. Anlaşma sağladığınız siparişi zamanında teslim etmez ve alıcıyı mağdur ederseniz bu konu hakkında uyarı alırsınız.

Makalenizin Alıcı Tarafından İadesi

1. Satmış olduğunuz makalenin içeriği ve başlığı birbiri ile uyuşmuyorsa makaleniz iade edilebilir.

Lütfen başlığınızı içerik ile ilgili seçiniz, açıklama kısmında makalenizin içeriğinden bahsedip, alıcıya rehber olunuz. Başlık ile içerik bariz bir biçimde uyuşmadığı durumlarda ilgili ekibimiz gerekli incelemeyi yapıp, iadenin gerçekleşmesine karar verebilir. Eğer içerik ve başlık arasında çok büyük farklar var ise alıcıyı aldatmaya yeltenmekten uyarı alabilirsiniz (Makale yazarının art niyet ile davrandığı düşünülürse ki bu çok düşük bir ihtimaldir).

Bu mesaj iyimakale tarafından 02.06.2018 15:55:09 tarihinde değiştirildi. Sebep:Düzenleme
kaya32

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 4
9 yıl önce
özgünlük testi alt sınır barajının %90 olması çok isabetli bir karar olmuş. teşekkürler
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
ben huysuz biri hiç olmadım o yüzden şimdi yazacağım şeyden dolayı yanlış anlaşılmak istemiyorum .2. İki kelime arasında birden fazla boşluk bırakmamalısınız. maddesine itiraz ediyorum bazen bu boşlukları düzeltmek çok zor oluyor defalarca defalarca makaleyi baştan yazmak gerekir  bu da vakit kaybı demek.Elbetteki makaleyi kuralına uygun yazmak sadece sitenin değil biz yazarlarında yazılarımızın satılması için çok önemli ama ben kendi adıma bu boşlukları nedense düzeltemiyorum illa ki arada bir iki boşluk oluyor.Alıcılardan da bilgisayar kullanımı iyi olanlar illa ki vardır onlar da düzeltemez mi?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Takdir edersiniz ki siz bir hizmet satımı gerçekleştiriyorsunuz, bu durumda tam anlamıyla bir hizmet sağlamak sizin yararınıza olacaktır çünkü bu sayede sizden memnun kalacak olan alıcılar yeniden sizin makalelerinize talep gösterecektir.

Bir de madalyonun diğer bir yüzü vardır. Kendinizi hizmet alan biri yerine koyunuz, belirli bir ücret karşılığında bir hizmet alıyorsunuz ancak almış olduğunuz hizmet tam anlamıyla ödemiş olduğunuz tutarın değerinin altında bir özveri ile hazırlanmış ve siz, bedelini ödeyip almış olduğunuz hizmeti kendi müşterileriniz ile paylaşabilmeniz için üzerinde fazladan efor sarfetmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda niçin bu bedeli ödeyesiniz ki?

Her şeyden önce siz burada hizmet satar iken, kendi adınıza yazar vasfı ile görev yapıyorsunuz. Bir yazar tüm kaygılarından önce kullanmış olduğu dile ve biçimbirimden tümceye kadar dilin tüm yapılarına özen göstermelidir.

"Siz" ifadesinden kastım şahsınız olduğu kadar tüm yazar arkadaşlara, kendime ve editör arkadaşlarımıza hitaben kullanılmış bir ifadedir.

moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
İlknur hanım, word üzerinden bu işlemi seri olarak yapmanız mümkün.
F7 ile( kimi bilgisayarlarda kullanılmıyor, sizin bilgisayarınızda da olmazsa; gözden geçir ve yazım denetle yapabilirsiniz.) kontrolünü yaparken rahatlıkla düzeltme yapabilirsiniz. En fazla 30 saniyenizi alır.
Ayberk-2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 47
9 yıl önce
teşekkür ederim hilal hanım bunu deniycem.
Makaleustasi34

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 4
9 yıl önce
Merhabalar sitenizden çok memnunum makale yazıyorum fakat sitenizde sattığım makalelerin parasını paypala arttırmak için hesap bilgilerimi giricek bir yer bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar,

http://www.iyimakale.com/panel/uye/kazanclarim linkinden bakiyenizin hesabınıza aktarılması için talepte bulunabilirsiniz. 

gulsah2014

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 3
9 yıl önce
merhaba kusura bakmayın, sistemde bir karışıklık oldu sanırım. bu makaleyi onaylanması için göndermiştim. onay verildi ve sisteme girildi fakat gönderiye ulaşılamıyor. bende bu yüzden yeniden gönderdim. altında ufak bir hata olmuş düzeltip yeniden göndersem karışıklığı düzeltebilmeniz mümkün mü ? şimdiden ilginize teşekkürler, iyi çalışmalar..

mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
Mesaj Sayısı: 129
9 yıl önce
Gülsah bu gibi durumlarda yönetime özelden ulaşırsan çok ilgileniyorlar sağolsunlar, daha önce başıma geldi oradan biliyorum. :) 
Yanıt Yaz