Duyuru: Aynı Bilgisayar Kullanımı ve Yorumlar Hakkında
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Duyuru: Aynı Bilgisayar Kullanımı ve Yorumlar Hakkında
9 yıl önce
Bir makale alımı gerçekleştirirken birçok aile bireyimizin değerlendirdiği kıstaslardan biri de yazar hakkında yapılan yorumlardır.

Son bir aydır çeşitli gözlemlerde bulunurken, sistem üzerinde bazı kişilerin haksız kazanç veya avantaj sağlamaya yeltenen eylemlerde bulunduklarının farkına vardık.

Aynı bilgisayardan giriş yaparak sadece birbirlerinin makalelerini satın alıp, birbirlerine olumlu değerlendirmeler, yorumlarda bulunan kullanıcılara rastladık. Rastlamış olduğumuz yorumlar kullanıcıların profilinden silinmiştir.

Bu tür davranışları dolaylı yoldan da olsa aile bireylerimizi aldatmaya yönelik bir hareket olarak tanımlıyoruz.

Tüm bu sebeplerden ötürü, bu duyurunun yayınlandığı tarihten itibaren gerçekleştirilen bu tür eylemler karşısında yaptırım uygulanacaktır.

Hali hazırda yapılan yorumlar için de; bu yorumların kullanıcıların kendileri tarafından silinmesi için 1 Mart 2015 Pazar gününe kadar bir süre tanımayı düşündük. Bu tarihten itibaren yukarıda bahsedilen gibi bir suistimale rastlandığı takdirde kullanıcılar hakkında işlem yapılacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz,

Bol kazançlar dileriz.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Bu arkadaşlarımız, fark ediliyorlar. Üstelik anlamak için iyi bir gözlemci olmaya da gerek yok, hemen anlaşılıyor maalesef. Onların bu oyunlar için harcadıkları zamanlarda harıl harıl çalışıp, kaliteli içerikler üreten arkadaşlarımız... siz iyi ki varsınız...
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Estağfirullah, sizler sayesinde bizler varız.

Elimizden geldiğince en iyi performansımızı sergilemeye çalışıyoruz ancak gözden kaçma ihtimaline karşın, lütfen bu gibi şüphelerinizde bizimle iletişime geçiniz.
Aslan

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 2
9 yıl önce
aynı gün içinde iki üyelikten de giriş yapıldıysa, sistem bunu farkedip, yorum yazacağı zaman uyarı verebilir. dikkat aynı ipten giriş tespit edildi. yorumunuz geçersiz sayılacaktır şeklinde.

bilmem olur mu öyle bişi ?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar,

Öneriniz için teşekkür ederiz, elbette yapılabilinir ancak bu uygulama ile soruna kökten bir çözüm bulmuş ve kullanıcıları bu davranışlara yeltenmeden engellemiş oluruz.

Düzenli kontroller ile ise, bu denli yakışıksız eylemlerde bulunan ve emekleri hiçe sayan kişileri tespit edip sistemden süresiz bir şekilde uzaklaştırabiliriz. Herkesin birbirine saygılı olduğu, nezih bir platformumuz ve çok geniş bir ailemiz var, buradaki aile bireylerimizin emeklerini hiçe saymaya veya zamanlarını boşa harcamaya yeltenebilecek kullanıcılar ile ailemizin huzuru açısından çalışmayı düşünmüyoruz.

Aile bireylerimizin haklarına tacizde bulunan hiçbir kimseye taviz gösterilmeyecek ve bu anlayışımızdan da ödün verilmeyecektir. Bu sebepten manual yapılacak kontrollerin uzun vadede daha olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.
ankara

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 59
9 yıl önce
Benim fikrim ise bu uygulamanın teşhir edilmesinin pek doğru olmadığı yönünde. Çünkü; eğer ben böyle bir işe kalkışsam bunu okuduktan sonra aynı bilgisayarı kullanarak giriş yapmam. En kötü ihtimalle arkadaşıma yaptiririm. Keşke sessiz sedasız yapılsaydı, sözüm meclisten dışarı ama karpuz kabuğunu akla sokmak gibi olacak sanki...
Bu mesaj ankara tarafından 24.02.2015 23:30:23 tarihinde değiştirildi.
ugurkuyumcu

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 10
9 yıl önce
Yahu ne alakası var ben az önce 4 iyimakale hesabımdan da giriş yaptım. Bu hesaplardan yalnız biri bana ait ama hepsinin şifresi bende. Yazısını beğendiğim dışarıdan çalıştığım yazarları bile iyimakaleye yönlendiriyorum yazını artık buradan alacağım diye. Sisteme öğretene kadar bende giriyorum arkadaşın şifresiyle. Her gün onlarca içeriğe ihtiyaç duyuyorum tek başıma yönetemiyorum. O yüzden işlerimle ilgilen 2 arkadaşa da hesap açtım tabi onlar ben yokken benim işlerimle ilgileniyor olsalarda bende şifreleri olduğundan girip ne yaptıklarını görebiliyorum. Yazarlarla tek tek anlaşmak yerine sırf herşeyi kayıt içine almak için yüzde 15 komisyon ödüyorum kontrolü rahat yapılabilsin diye sizde karpuz kabuğu yok bireylerin haklarına taciz demişsiniz. Ben ve benim gibiler bu sayede iyimakaleye hem yazar hem satın alan kişi kazandırıyor siz neden bahsediyorsunuz. Burada benim için özgün mü değil mi özgünse olumlu puan özgün değilse olumsuz puan artı para iade bu kadar basit. Bütün hesaplardan yorum yapmamında 2 sebebi var bir yorum başı verilen 0.05 tl bunu kaldırın o zaman eğer yorumlarımı taciz olarak görüyorsanız bir diğer sebepde yayınlayıp yorum yapıyorum dolayısıyla benim için yorum yazılan makaleler yayınlanmış veya zamanlanmış makaleler oluyor dolayısıyla yorumsuz olan satın aldığım makaleleri daha sonrada listeleyip kullanıyorum. O halde bunun içinde daha user friendly bir arabirim geliştirin burda kimseyi gizli kapaklı suçlamanın anlamı olmadığını düşünüyorum ve de benim yorumumla makale alacak kişi varsa da almasın arkadaş.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Merhabalar Uğur Bey,

Bu sebepten ötürü "sadece birbirlerinin makalelerini satın alıp" diye bir söylemde bulunduk. Konuyu biraz daha açayım sizin için;

Bazı kişiler, makaleleri çabuk satılsın diye 2 farklı hesap açıyorlar, içeriği doldurulmuş birkaç makale üretiyorlar ve hesaplarına 10 kredi yükleyerek bu 10 krediyi sadece 2 hesap arasında ticarette kullanıyorlar.

A kişisi üzerinden düşünelim; A kişisi "yeşil" ve "siyah" adlı 2 hesap açıyor. "yeşil" kullanıcısı ile "siyah" kullanıcısından makale satın alıp makaleyi okuyamayacağı kadar kısa bir süre içerisinde "siyah" kullanıcısına olumlu yorumda bulunuyor. Sonra "siyah" kullanıcısının satmış olduğu makale karşılığında kazanmış olduğu kredi ile "yeşil" kullanıcısının makalesini satın alıp yine okuyamayacağı kadar kısa bir süre içerisinde "siyah" kullanıcısına olumlu yorumda bulunuyor ve bu şekilde kısır bir döngü oluşturacak bir biçimde işlemlere devam ediliyor. Bu tip davranışlar haftalarca başka IP olmaksızın, tek IP üzerinden gerçekleştiriliyor.

Yaptırım uygulanacak kişiler bu davranışları sergileyecek olan kişilerdir. Sizin gibi başka aile bireylerimiz de bulunduğu gibi, bazı evli çiftlerimiz veya akraba olup aynı bilgisayar veya internet üzerinden giriş yapan aile bireylerimiz de vardır. Sizlerin niyeti çok açıktır ve burada bahsedilen suistimal ile hiçbir alakası yoktur.
ugurkuyumcu

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 10
9 yıl önce
Peki o halde bahsetmiş olduğunuz örnekle şimdi anladım zaten benim vasıtamla üye olan 4 kişiden sadece 1i yazar diğer 3 ü ve benim yazı satma özelliğimiz aktif değildir. Ben birden fazla hesaba giriş yapanlar deyince yanlış anladım o halde. Bu arada açıklamanız için de çok teşekkür ederim. Saygılar
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Estağfirullah, biz teşekkür ederiz.

İyi günler dileriz.

Yanıt Yaz