Dolandırıcılara Karşı Lütfen Dikkatli Olunuz
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Dolandırıcılara Karşı Lütfen Dikkatli Olunuz
8 yıl önce
Kendisini niteleyecek bir sıfat veya ad bulmakta zorlandığımız, dolandırıcı ve ahlak yoksunu biri, bir üyemizi dolandırmış ve bunun sonucunda da sistemlerimizden hemen uzaklaştırılmıştır. Bu şahıs, sistemimizde sahte hesaplar açarak bu suçlarına sahteciliği de eklemiş ve forumlarımızda bizler namına karalayıcı ve iftira dolu içerikler yayınlamaktadır.

Sistem üyelerimizin, desteklerinden ötürü öncelikle sizlere teşekkür ederiz.

Dolandırıcının tüm görüşmek logları ve açtığı sahte hesaplar ve yine şahsımıza ve sitemiz için dillendirdiği asılsız ve suçlayıcı içeriklerin tamamı bugün savcılığa iletilmiş ve gerekli çalışmaların başlanması sağlanmıştır.

Hesap silme işlemlerinde ticari platformlar ödeme yapmak zorundadır ancak hesap durdurma işlemlerinde bakiye hesapta barındırıldığı sürece, bu veya herhangi bir söz konusu platformun ödeme yapma mecburiyeti bulunmamaktadır. Ki bunun bir örneğini yaklaşık 8-9 ay önce belirli sebeplerden uzaklaştırılan kullanıcıların sisteme geri kabulünde, uzaklaştırıldığı bakiyelerle hesaplarına devam edebilme olanağı ile bizler tecrübe etmiştik.

Daha önce uzaklaştırılan hesapların bakiyeleri ödenmekteyken, bu durumun, bu gibi kötü niyetli kişiler için caydırıcı olmadığını fark ettik. Kişiler farklı hesaplar açarak, dolandırıcılıklarına veya diğer yazarlarımızın iş taleplerini emek sömürüsü fiyatlar ile engelleyebiliyor / azaltabiliyorlardı. Şimdi ise, her yeni hesap ödeme talep ettiğinde, IP kontrolleri sağlanıyor ve eğer şahıs benzer suçlardan ötürü uzaklaştırıldıysa, yine ödeme yapmadan hesabını belirsiz bir süreliğine durduruyoruz.

Şahsın söylemleri de kendi niyeti kadar gereksiz ve çirkin olduğundan ve ayrıca her ne kadar üyelerden destek almak için yazdığı metinlerin beklediğinin aksine tek bir destek bile görmemesi bize olan güveninizi ispatlar olsa bile, yine siz değerli üyelerimiz (ailemiz) ile ilişkilerin daha şeffaf olması için ilgili dolandırıcılık eyleminin yazışmasının platformumuzdaki görüntüsü ve dolayısıyla kişinin sistemlerimizden derhal uzaklaştırılmasının sebebi şu şekildedir. Yazışmalardaki sadece önemli ve dolandırıcılığı ispatlayan alanlar seçilmiş ve yayınlanmış olup, bunun haricindeki tüm loglar detaylı olarak ilgili kuruma teslim edilmiş ve işlediği her bir suç için ayrı ayrı şikayetçi olunmuştur.

Şikayetçi olan üyemizin rızası olmaksızın yayınladığımız bu görüntülerde, istenmeyen bir rahatsızlık vermemek adına kullanıcı ismi kırmızı renk ile kapatılmıştır. Kendisine de forum konusu hakkında bilgi verilecektir.



Son olarak, şunu söylemek ve kısmen hatırlatmak isteriz ki, benim bu platformu Güven Bey'den almamın tek sebebi, sistemin kapatılacak olmasıdır. Sistemi devralmadan önce sistem satışa sunulmuş ancak ilgilenen olmadığı için bu ertelenmişti. Daha sonra yeniden alıcı bulunamadığından ve sistemin fikir babası ve mimarı olan yöneticilerin iş yoğunluğundan ötürü sistem ile ilgilenemeyecek duruma gelmelerinden ötürü sistemin kapatılma kararı alındı.

Kendim de, bu sitede bir yazar iken, sadece bu güzel sistemin kapatılmaması için tüm yatırımımı bu aktarıp, kişisel olarak almamam gereken bir risk aldım. Sistemin tarafıma transferinden sonra ilk iş olarak üyelere daha iyi ve optimal hizmet verebilmek adına reklamlar kaldırılmıştır. Bu sistemin şahsıma ticari getiri sağlaması için değil, birçok emeği ile çalışan kişiye bir ekmek kapısı olduğu için devam etmesini istiyordum. Sistemi satın aldığımdan bu yana tam olarak 14 ay geçmiştir ve hala bu sistem üzerinden kazanmış olduğum (ki sistemin teknik ve editör giderleri gelirin yaklaşık % 60-70'ine tekabül etmektedir) hiçbir tutar şahsi harcamalarım için kullanılmamış, aksine topluma veya derdini dile getiremeyecek canlılara fayda sağlaması için kullanılmıştır (sisteme harcadığım emeğin ücreti olarak eğitimim için bazı pahalı kitaplarda sistem kazancından belirli bir miktar kullandığım durumlar da vardır).

Bırakın, bir başkasının kazancı olan 30-40 TL'ye tenezzül etmeyi, milyonlarına bile göz koymayacak, aklımın ucundan geçirmeyecek bir aile terbiyesi aldım.

Ayrıca şahsın dolandırdığımızı söylerek kendi gibi çirkin suçlamalarındaki bahsi geçen miktarı zaten birkaç saat içerisinde kazanabiliyorken, böyle bir işe girişmem ne denli mantıklıdır, onu da sorgulamak gereklidir.

Yürüttüğüm işlerimden sadece bir tanesi, müşteri memnuniyetim ve iş kalitem hakkında detaylı bilgiye bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
yabgu

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 50
8 yıl önce
Merhaba
Sadece bir öneri alıcı ve yazarlar rütbelendirilsin
Yanıt Yaz