Dikkatli Olun! - İnsanların Tuzağına Düşmeyin
Piseac

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 15
Dikkatli Olun! - İnsanların Tuzağına Düşmeyin
5 yıl önce
Tam olarak 10 dakika önce yaşadığım bir olayı anlatıyorum. Makale yazarları adında Whatsapp grubum var ve iş isteyenler oradan belirtiyor. Eskiden makale yazarlığı yaptığım, abim olarak değerlendirdiğim biri gruba ilan yazdı. Bende ben yapabilirim abi dedim. O da işini yarım bıraktın seninle iş yapmam gibisinden bir yargıda bulundu. Ben ise "sebebini biliyorsun, sen bilirsini abi" dedim.

Sebebi ise yazarlığa başladıktan 1 hafta sonra benden 100 tl borç istedi, kız arkadaşının hastanede olduğunu vs. söyledi. Neyse bunu boşverelim 2. hafta ödememi geciktireceğini de belirtti. Normalde iş başlangıcında alıyorum, sonda alınca maalesef çoğu zaman dolandırılıyorum.

Her neyse, diğer makale yazarları fiyat sordu. Bende ortalama fiyat 0.75-1.00 tl oluyor dedim. (İlan verdiği şey hazır makaleleri siteye girmek) O da birden hakaretlere başladı. Ayrıca ağır küfürler kullandı. Bir kısmı:

https://i.hizliresim.com/16Y121.png

https://i.hizliresim.com/LlpkYJ.png

https://i.hizliresim.com/r5gWjB.png

https://i.hizliresim.com/7ao9Ym.png

https://i.hizliresim.com/P158pv.png

https://i.hizliresim.com/grkdnL.png

Ayrıca yaptığı ödeme toplamda 22 tl. 22 tl için bankalar arası transfer yapıp uğraşacağımı düşünen akıllı bir arkadaşmış demek ki. Kendi adıma olmadığı için diyor ki onu da mahkemeye vereceğim. Umarım verir ve ekran kayıtlarını savcılığa verebilirim.
Araştırmalarıma göre:

Hakaret Suçunun Cezası

Bir kişiye uygulanan hakaretin cezası yasalar ile belirlenmiştir. Bu ceza Türk Ceza Kanunu’nun 5237. maddesinin 125/1 bendinde göre 3 aydan 2 yıla varan hapis cezası ya da bu süreye uygun para cezası şeklinde verilmektedir.Kamu Görevlilerine Karşı İşlenen Hakaret Suçları: Bir istisnası olarak hakaretin bir memura karşı ve bu memurun görevi çerçevesinde işlendiği  örneklerinde ise bu ceza en düşük 1 seneden başlamaktadır.


Sizce ne yapmalıyım? Aileme nasıl belirtmeliyim? Ayrıca siz siz olun başka kişiler ile biri bir iş almayın (sözüm ona, güvensiz kişiler) 
Bu mesaj Piseac tarafından 10.12.2018 20:33:44 tarihinde değiştirildi.
ugur

Konu Sayısı: 10
Mesaj Sayısı: 65
5 yıl önce
Muhtemelen arkadaşın beyini "Sümüksü bir yapıya sahip"
Freelance sistemin de İyimakale.com en iyisi. (Sahte Sitelere/Blogger'lara dikkat et bu konuda sıkıntı yaşarsın)

Karşındaki insan zatının küfür etmesi bir şey ifade etmez. Ancak yaşını değerlendirerek kendi açımdan yorumlamak gerekir ise Hakaret Suçun da Psikolojik Problemler var ise Suç Duyurusun da bulunmakta asla çekinme. Burası Hukuk Devleti olduğu için gerekeni yapacaklarını düşünüyorum. Ailene çekinmeden söyle Suç Duyurusun da bulunun. Yaşın küçük olduğu için devlet sana avukat bağlayacaktır.
Piseac

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 15
5 yıl önce
Artık dışarıdan sipariş almamaya karar verdim. Moralim bozuldu, ancak baktıklarıma göre çoğu dava sonuçlanmıyormuş. Yani devlet pek de dikkate almıyormuş. Ancak memur olarak görev yapanlara ceza yükümlülüğü fazlaymış.

Dilekçe olarak savcılığa başvurmaya karar verdim. Ailemin haberi, dilekçe değerlendirilirse olur muhtemelen. 
Hilal Sarıcan

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 14
5 yıl önce
@piseac yaşadığın olaya gerçekten çok üzüldüm. Dışarıya yapılan işlerde malesef böyle olaylarla karşılaşma ihtimali çok yüksek. Burada yaklaşık 2 aydır iş yapıyorum. Güvenilirlik konusunda gerçekten hiç sıkıntı yaşamadım. Bence sende bundan sonra sadece İyimakale güvencesi altında iş yapmalısın. İyi çalışmalar dilerim.
Yanıt Yaz