Beyin Fırtınası Yapalım – Projeler
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Beyin Fırtınası Yapalım – Projeler
10 yıl önce
Beyin Fırtınası  Yapalım – Projeler  

Uzun zamandır aklımda bir proje var ama halen yapmış değilim. Proje şu; Örnek site ismi www.yazarkazanir.com yazarlar wordpress siteye üye olur ve dileği zaman özgün makale ekler. Bu makaleler editörler tarafında onaylanır ve sitede yayınlanır.   Bu makale yayınlanan google veya x reklamlardan gelen paranın yazara ufak bir kesintiyle ödenmesidir.   Bunu 2 şekilde yapabiliriz.
1-      Makaleyi okuyan Tekil ziyaretçi sayısını göre ödeme.
2-      Yazarın makalelerinden kazanılan reklamların ödenmesi  

Örnek 1; iyimakale kullanıcısı sisteme istediği kadar makale gire örnek 10 adet. O ay iyimakalenin eklediği makaleyi 1000 kişi okumuş(tekil)  1000 x 0,01 = 10 tl  bu sistem her ay işleyecek.

Örnek 2 ; iyimakale kullanıcısı sisteme istediği kadar makale gire örnek 10 adet. O ay eklediği makalelerden reklam geliri 15 tl diyelim ve %20 kesiliyor yazara 12 tl ödeniyor.   Yazar site açmadan makale ekliyor ve 1 makaleden 1 kere değil her ay kazanıyor.  

Bu sistemi kurabilirsek bence yazarlar makale satmayı bırakır :)   Görüşlerinizi ve projelerinizi bekleriz.    
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Tüm blog yazarları ve makale yazarları makalelerini bir sitede toplayacak ve en ufak özgün yazısından para kazanacak. makale yazarı kooperatifi gibi olacak:)
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
10 yıl önce
Bence güzel olur :)

Forager

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 7
10 yıl önce
Bu şekilde olursa, gerçekten güzel sonuçlar çıkacağına ve sitenin daha iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum.
kader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 57
10 yıl önce
Çok güzel olur, 3 yıl önce buna benzer bir sistem vardı ve çok güzeldi. Bu projeyi uygulamaya koyduğunuz taktirde birçok yazar da kendi
kapasitesini daha iyi anlayacaktır.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
10 yıl önce
Güzel bir uygulama olur bir kişi tek başına site kurduğu zaman bu siteyi sıralamada yükseltmesi çok zor oluyor. Yazdığı makaleler bazen sıralamada çıkmıyor bile, fakat onlarca farklı yazarın sürekli içerik eklediği bir sitenin seo değeri çok yüksek olacaktır. Örneğin milliyet blog diye bir site var yüzlerce insan sürekli makale yazıp eklediği için sizin yazmış olduğunuz tek bir makale bile sitenin genel değeri (pagerank vb.) yüksek olduğu için anında anahtar kelimesinde ilk sayfada çıkabiliyor.  
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 33
10 yıl önce
Kulağa gayet hoş geliyor. Ne kadar sürede yüksek ziyaretçi sayısına ulaşırız acaba :)
Yazarız12

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 65
10 yıl önce
Bence dehem yazar açısından hem de site açısından çok iyi olur.
Yazarlar Kader hanımın dediği gibi kendi kapasitelerini çok daha iyi anlamış olur,ve daha çok yazmaya başlarlar.Bu durum ise siteyi daha çok güncel ve çekici bir hale getirir.Hem site sahiplerinin kazancı artar hemde yazarların. :)
serhatoz

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
10 yıl önce
Bu projeyi gerçekleştirebilmek için neler yapmamız gerekir ?
blacklord

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 17
10 yıl önce
Makalelerin google'da yer bulması ve sitenin yükselişi için önemli bir proje olur ,sitenin trafiği şimdiye göre en az 10 kat artar ve makalecileri daha kaliteli yazmaya mecbur bırakacağı için oluşturulan makaleler standartların üzerine çıkar ve de yazarların arasında tatlı bir rekabet oluşturur. Düşünülen bu projenin hayata geçmesinde bizde üzerimize düşen sorumlulukları büyük bir zevkle yerine getiririz
Bu mesaj blacklord tarafından 20.09.2014 20:54:10 tarihinde değiştirildi. Sebep:anlatım bozukluğu
Yanıt Yaz