Anahtar Kelime Oranı Hakkında
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
Anahtar Kelime Oranı Hakkında
10 yıl önce
Bugün bir sitede anahtar kelime oranıyla ilgili, anahtar kelime oranının hepimizin bildiği %3-7 arası olması gerektiğine dair bir yazı okdudum. Hesaplaması da yine hepimizin bildiği Örneğin 358 kelimelik makalede 15 anahtar kelime kullanılmış ise işlem 15/358 X 100=  4,18 şeklinde olur. 4,18 iyi bir yoğunluktur. Ancak yanlmıyorsam buradaki "anahtar kelime" sayısı çok yüksek. Sizler rekabeti yüksek olmayan kelimelerde, 358 kelimelik makalede 15 anahtar kelime kullanır mısınız? 

Birde başka bir sitede özellikle örneğin "haber" gibi rekabeti yüksek kelimeler için bir makalede 1 anahtar kelimenin yeteceği yazmakta. Bu konu için ne dersiniz?  
dbul

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 64
10 yıl önce
Anahtar kelime ile ilgili Türkçe sitelerde paylaşılan bilgiler biraz eskidir. Arama motorları (yetkilileri) bugüne kadar bu konuda bir yüzde vermediler.

İyi bir metin anahtar kelime kaygısı gütmeden yazılır. Eğer yazının içerisinde sorunun cevabı yoksa istenildiği kadar sözcüklerle doldurulsun o yazı üçüncü sınıf bir yazıdır ve bu tür yazıların çokluğu sitenin genel puanına olumsuz etki ederek ceza almasına neden olabilir.

Kısaca o yazı üstlerde çıkmayı hak etmeli (yani semantik kelimeler ve sorunun cevabını içermeli) aksi halde söz konusu faktör ikinci plandadır. Metnin içinde anahtar kelime olmalı ama bunun yüzdesini vermek doğru değildir çünkü birçok faktöre göre değişir. Bu faktörlerden biri de sorgudur. Örneğin saç dökülmesi makalesi yazmayı deneyin içinde çok kez saç kelimesi geçecektir. Bu durum başka bir sorgu için aynı olmayacaktır.

Bunun dışında stop words dediğimiz bazı kelimelerin çıkarılıp hesaplamaya katılmaması gibi farklı durumlar da vardır.
Bu mesaj dbul tarafından 16.07.2014 02:23:54 tarihinde değiştirildi.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce
Bende dbul arkadaşıma katılıyorum. En iyi metin en doğal metindir bence de. Anahtar kelime sayısı, yeri ya da bu tür kalıpların kaygısı güdülmeden yazılması ve mekanik bir kalıba oturmaması gerekir. Bu temelde gelişen her makale bana göre "güzel" kelimesini hak eder. 
Hayalci

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 82
10 yıl önce
Bende size katılıyorum. Kesinlikle iyi bir metin anahtar kelime kaygısı gütmeden yazılmalı. Bu soruyu sormamın nedeni birçok makalede gördüğüm anahtar kelime sayısı kullanımındaki farklılık. Bunun yanı sıra bazı siparişlerde de anahtar kelime sayısı ve yerleri sipariş verenler tarafından belirlenmekte. Ben de bu konuya daha fazla dikkat edeceğim... 
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Yanıt Yaz