Yazarlığa Nasıl Başladınız ?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
Yazarlığa Nasıl Başladınız ?
9 yıl önce
 Yazarlığa Nasıl Başladınız ? Hikayeniz var mı? 
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
Hikayemiz olmaz mı :) Ben daha önce burada paylaştığım hikayemi bir de bu konu altında paylaşıyorum şimdi. 
Ben 5 yılı aşkın süredir makale ve tanıtım yazısı hazırlayarak ek gelir elde ediyorum. Bu işi çok seviyorum ve kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum. Size burada deyim yerindeyse, başarı öykümü anlatmak istiyorum.
Makale yazmaya ilk olarak meraktan başladım. Acaba gerçekten yazabilir miyim ya da bu işten gerçekten kazanç sağlayabilir miyim diye. İlk zamanlar yazdığım makaleler imla kurallarına ya da anahtar kelime kullanımına uymadığı için geri gönderiliyordu. Şu an aktif olmayan ancak o zamanlar oldukça aktif olan çalıştığım site bana her geri gönderdiğinde hatalarımı düzeltip defalarca aynı çalışmayı gönderiyordum. Öyle ki bir yazıyı 5 defa tekrar düzenlemek zorunda kaldığım bile olmuştu. Ben bu durumda pes etmek yerine daha az hatalı makaleler hazırlamaya çalıştım. Kısa sürede yaptığım hataları düzelte düzelte artık hatasız yazmaya başladım. Yaklaşık 4 yıl hem gece gündüz çalışıp hem de makale yazarlığı yaptım. Evlendikten sonra artık yazmayacağım dedim ancak yapamadım. Evimde bilgisayarım olmadığı halde akıllı telefonlar sayesinde yeniden makale yazmaya başladım. Zamanla makalelerimi beğenen işverenlerimin desteği ile kendime işimi görecek düzeyde bir bilgisayar aldım ve kazancımı daha iyi noktalara taşıdım.
Yaptığım işi çevremdeki çoğu kişiye tavsiye ediyorum ancak bir iki yazıdan ya da tekliften sonra vazgeçiyorlar. Diyeceğim o ki, yeni başlayan ve vazgeçmek üzere olan arkadaşlar asla pes etmemeli. Ben ilk başladığımda eğer pes edip ısrarla kendimi geliştirmeye çalışmasam şimdi evimde boş boş oturan bir bayan olacaktım. Şimdi ise evimin bebeğimin ve kendi özel ihtiyaçlarımı karşılayan hem evden çalışıp hem de bebeği ile ilgilenen bir anneyim :) 
 Kısaca ben ve benim yazarlık hikayem :)
Herkese bol kazançlar...
as

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 16
9 yıl önce
Henüz çok yeniyim ama bende Yasemin Hanımın bir siteden önermesiyle bu işe merak salanlar arasındayım. Esasen hiç aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir iş ile tanışmak bana çok iyi geldi diyebilirim. boş zamanlarımı şiir yazarak değerlendirirken yazdığım şiirlerin beğenilmesi, biraz merak, biraz da onlar yaparken ben neden yapamayayım gibi bir düşünce ile Yasemin Hanımın sayesinde başladım. Benim için yazmak bir tutkuyken bu işten bir de para kazanmak paha biçilemez sanırım. O yüzden burada Yasemin Hanıma bir teşekkür borçluyum. İnandığım şeylerin üzerine giderek kendimi kanıtlayabileceğimi bana bir kez daha göstermiş oldu. Henüz yolun daha çok başındayım ama şunu biliyorum ki ilerde Yasemin Hanım gibi evlensem bile sırf zevk için bile olsa bırakmayacağım bir iş benim için.
Ahmt

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 3
9 yıl önce
Bende henüz yeni başlayanlardanım bu işe. Ek gelir imkanı ararken makale yazarlığı ile tanıştım. Bir site ile çalıştım. 15-20 adet makale gönderdim, ama çok ucuza yazdırıyorlardı. Yeni olsam da hak yenmesine göz yummadım ve bıraktım. İyi yazıyor muyum yazmıyor muyum bilmiyorum, ama kendime inanıyorum bu işte başarılı değilsem bile, gün geçtikçe daha da iyi olacağım. Şimdi tüm yazdıklarımı buraya ekliyorum henüz bir makalem satıldı ama satılmadığı için pes etmek gibi bir niyetim yok.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
Ne mutlu bana ki Serpil Hanım sizin içinizdeki cevheri ortaya iyice çıkarmışız :) Ve ne mutlu size, yolun başında pes edip bırakmadınız. Bol başarılar :)

as

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 16
9 yıl önce
Teşekkür ederim  Yasemin Hanım :)
deniz0948

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 9
9 yıl önce
Sanırım benim hikayem de Yasemin hanımın hikayesine benziyor :) Makale yazarlığı ile ilgili bir çok yazı okumuştum fakat cesaret edip denemeye çekinmiştim. En sonunda denemeye karar verdim. Aslında yolun çok başındayım. Hatalar yapıyorum. Yazılarım düzenleme amacı ile geri geliyor. Tekrar geliyor ve tekrar...  Ama sanki geri gelme oranını minimuma düşürdüm. Artık istisna olarak dönüş oluyor. Makale yazarlığından bu kadar güzel bir gelir elde edebileceğimi hiç düşünmemiştim. Aslında aklımdakilerden daha fazla katkısı oldu bana. Hem yeni şeyler öğrenmeye, kendimi geliştirmeye ve evime maddi olarak katkıda bulunmaya başladım. 7 yaşında bir oğlum, 4 yaşında bir kızım var. İnşallah ocak ayının sonunda bir kızım daha olacak. Gün saymaya başladık diyebilirim. Yine de pes etmedim etmeyi de hiç düşünmüyorum. Gerçekten severek yaptığım bir iş. Keşke daha önceden cesaret edipte başlasaydım diyorum. 
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
Şimdiden hayırlı olsun deniz0948 :) Vee bol kazançlar :)

deniz0948

Konu Sayısı: 2
Mesaj Sayısı: 9
9 yıl önce
Teşekkür ederim :)
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Daha önce de yazdım ancak makale yazarlığı anlamında ilk ciddi çalışmam organik makale ile oldu. İyi ki de oldu. Arkasından iyimakale ve makalecafe geldi. Hiç başka yerde gözüm olmadı ve olmaz da artık.
Yanıt Yaz