Taban Fiyat Uygulaması
Zin

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
6 yıl önce
Bence fiyat minimum 1. 65 olmalı. Tabi ki çok daha fazla olmasını hepimiz isteriz. Ama bir anda ödenen miktarı kimse çok fazla (yüzde hesabı yapıldığında) arttırmak istemeyecektir. Umarım fiyatlar yakın zamanda hakkıyla iyileştirilir. 
fevziburada

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 30
6 yıl önce
Arkadaşlar ben de alıcı tarafındayım. Yazarlara komisyondan sonra kalan ücret geçiyor ancak o paranın tamamı da bizden çıkıyor. Yani alıcı siteye ne kadar gider yazara ne kadar gider hesaplamaz. Bir sistem içerisinde çalışıyorsanız komisyona zaten razı olmuşsunuz demektir. Biz n11'de satış yapıyoruz kar marjımız -15, N11'in bizim üzerimizden kar marjı % ancak orada olmak istiyorsak sesimizi çıkaramıyoruz, yoksa kendi internet sitemiz de var sıfır komisyonla ürün sattığımız.

Yani demek istediğim, site komisyonu alıcı tarafını ilgilendirmiyor. Ben kendi müşteri portfoyüm ve alım gücümü düşünerek konuşursam 100 kelime türkçe içerik için 1.5 TL'ye kadar öderim. Benim bu platformdan makale satın alma amacım, kendim yazamadığımdan değil. Zamanım olmadığından. Yoksa ingilizce-türkçe semantik seo uyumlu, çok derin içerik ve anahtar kelime analizli içerikler üretmek zaten benim işim. Ama müşteri sayısı artınca zaman kısıtlanıyor ve satın almamız gerekiyor.

Satın almak için ödediğim maliyet, zaman için yaptığımız tasarrufun üzerine çıkarsa oturup kendim yazarım. Platform o zaman cazip gelmez. Zaten belirli yazarlar dışında yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi aldığımız makaleleri bizim de elden geçirip daha iyi hale getirmeye çalışmamız gerekiyor, yazım imla anahtar kelime yoğunluğu veya anlam bütünlüğü açısından eksik oluyor. 

Ben 1.5 TL'ye kadar ödeyebilirim 100 kelime için, üstü beni aşar.
karamurat

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 41
6 yıl önce
Net olmak daima iyidir. Fevzi bey konuyu özetlemiş. Ben ilgi çekici bir konuda 300 kelime üzerinde içerik üretebilmek için birkaç saat araştırıyor ve yazma deneyimimi kullanarak bir makale hazırlıyorum. İki ya da üç saatlik emeğim 3,6 lira ediyor, komisyon düşülünce kalan 3 lira. Bu yeterli mi değil, 1,5 lira olsa yüz kelime 80 kuruş daha artar emeğimin karşılığı bu yeterli olacak mı elbette olmayacak. Ama şartlar göz önünde bulundurulmalı. Net olunmalı. Alıcı azalırsa satış da azalır ve total kazancı geriye çeker. Yani 1,5 üzeri taban fiyat bir süre sonra kazancınızı 1,2 seviyesine düşürmüş olur. Sözün özü 1,5 en fazla 1,6 taban fiyat sorunu az da olsa çözebilir. Ben atlık 500 lira civarında kazanç elde edebiliyorum ve çok sıkı çalışmıyorum. Daha üstünde kazanan arkadaşların da olduğunu görüyorum. Kendisini geliştiren her yeni yazar bu seviyelerde kazanabilir burada içerik üreterek. Gönül ister emeğimiz karşılığını bulsun ancak realiteler de ortada. Lütfen alıcıları zorlayıp platformdan uzaklaştıracak tutumlardan uzak durun. Saygılar.
Gamerstips

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 1
6 yıl önce
Bir makale satın alan müşteri olarak başka rakip sitelerde açıkcası 300 kelmesini 6.95 TL den satılmakda bu siteyi bir forum aracılığı ile buldum ve çok memnun kaldım gerek üçretler konusunda gerekse yazarların özenli işlerini yapmalarından dolayı benim görüşüm Türkçe içerik için makul olan taban fiyat 1.70 dir ingilizce içerik için satın almadıgım için birşey diyemiyceğim  herkese iyi çalışmalar dilerim
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
6 yıl önce
Yorum yapıp görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Uygun görülen değişiklikler 1 Ekim 2018 itibariyle aktif edilecek ve duyurusu yapılacaktır. Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
Yanıt Yaz