Makale Teslim Süreleri Hk.
Seobaz

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 3
Makale Teslim Süreleri Hk.
4 yıl önce
Sipariş verirken teslim süresini girişini yapıyoruz ancak yazarlar anladığım kadarıyla bu alanı sembolik olarak benimsemiş, pek umursamıyor.

Yazarların profiline teslim süreleri hakkında bir istatistik yansıtabilirmisiniz. Aşağıda ki şekilde bir şablonda yüzdelik yada sipariş adeti olarak bir istatistik yansıtırsanız  ve belirli bir yüzdenin altında kalan yazarlara ceza, yaptırım vs uygularsanız siparişlerin daha sağlıklı tamamlanacağını düşünüyorum. @iyimakale

 Zamanında teslim edilen sipariş : 
 Geç teslim edilen sipariş : 
 İptal edilen sipariş : 

Bu mesaj Seobaz tarafından 27.11.2019 00:10:41 tarihinde değiştirildi.
autprog

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 13
4 yıl önce
Yazarlar sonuç olarak "teklif" veriyor. Değerlendirmek size kalmış. Bence de bu tarz bir istatistiğin olması çok yararlı olur.
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
İstatistik olması kısmına ben de katılıyorum.Yararlı olabilir. Hem yazar kendisine bir çeki düzen vermesi gerektiğini anlar hem de sipariş veren çalışacağı kişileri daha iyi belirler. Zaten bu siteye yazar olarak kabul edildiysek, bazı şartları yerine getirebilmiş olmamızdan kaynaklıdır. 
 
Ancak siparişlerde süreler belirlenirken, biraz daha esnek olması gerektiği düşüncesindeyim. Burada kazancı yetmeyip  ek iş olarak içerik üreticiliği yapanlar da var öğrenci olup harçlığını çıkartmak isteyenlerde. Acil durum çıktığında dışarıya çıkmak zorunda kalınabiliyor, hepimiz insanız sonuçta. 10 tane 401 kelimelik yazıya 1 gün süre verildiğinde hem yazıyı yazan sağlıklı yazamaz ,hem de sipariş veren kişiler yazıdan bir verimlilik alamaz.

Ayrıca sağlıklı içerikler üretilmesi için de iyi bir araştırma yapılması gerekiyor. Daha düşük kelime sayısı olanlar yazılabilir elbet ancak yine de yazı adedine göre gün belirlenirse daha iyi olur. Herkesin çalışma stili farklı. Ben önce, yazı eğer araştırma yapılacak bir yazı ise önce not olarak kağıda yazıyorum. Sonra düzenlemeleri yaparak bilgisayar ortamına aktarıyorum.
 
Bir yazıda da 0 gün olmamalı. En az 1 gün olmalı ki yazılar sağlıklı bir şekilde sipariş verene ulaştırılabilsin. ceza ve yaptırım kısmına gelince, yazarlar için zaten belli bir uyarı/ceza kısmı var. O zaten gerekli durumlarda devreye giriyor. 
Seobaz sizi anlıyorum, yazıları bir an önce almak istiyorsunuz. Ancak yazımda da belirttiğim gibi, yazarların acil durumlarını da göz önüne alarak sürelerin belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde, hem de siz daha  güzel yazılmış yazılara sahip olursunuz.  İşlerinizde kolaylıklar dilerim. Selamlar :) 



Seobaz

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 3
4 yıl önce
 
"Ancak siparişlerde süreler belirlenirken, biraz daha esnek olması gerektiği düşüncesindeyim." Böyle bir duruma kesinlikle gerek yok.
İster 1 saat ister 1 ay süreyle siparişte oluşturulmalı bu alıcı ve satıcı arasında ki arz talep meselesine göre olabildiğine net şekilde belirlenmeli.
1.50 tarifesiyle çalışan bir yazar o işi o sürede vereceğini taahhüt ediyorsa 3-4 tl ortalamasıyla da teklif verebilir alıcı işine geliyorsa kabul eder yazar yetiştirebilecekse teklif verir olay bu kadar basit.
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Elbette yazar ve alıcı arasında bir durum katılıyorum. benim anlatmak istediğim yazıların en çok sizin açınızdan verimli olması için gereken çabanın gösterilmesidir. yani yorumum tamamen sizleri düşünerek yazılmış bir yorumdur. 
Neyse sizlere kolay gelsin.
Bu arada istatistik olması güzel fikir :) 
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 44
4 yıl önce
Her iki tarafta aktif olarak bulunmuş ve bulunan birisi olarak sipariş süreleri gerçekten önemli. 1gün yazıyor mesela yazar. Size 2 günde lazım, ama daha hızlı yetiştireceğini söyleyerek teklif veriyor. Sonuç o sürede değilde 2 günde yetiştiriyor. Siz mağdur değilsiniz amyazar diğer yazarların hakkına girmiş oluyor. Ben bu şekilde davrananların cezalandırılması taraftarıyım. Elbette sıkıntılar olabilir. Ama süreklilik arz ediyorsa bu nadiren oluşan sıkıntılardan değil yazarın umursamazlığındandır. Açıkçası zamanında gelmeyen makalelerden bıkmış birisi olarak tedbirli çalışmayı öğrendim. Elimde her zaman 10 günlük materyal tutuyorum. Sürekli çalışmadığı, tanımadığı yazarlarla çalışacak alıcılara da tavsiyem aynı yöndedir.
Seobaz

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 3
4 yıl önce
Ek olarak siparişlerde toplu indirme butonu eklermisiniz.


ugur

Konu Sayısı: 10
Mesaj Sayısı: 65
4 yıl önce
Merhaba
istekleriniz ilgili birimlere iletildi.

Teşekkür Ederiz
Sevgilerimle
Yönetim / İyiMakale
Bu mesaj ugur tarafından 02.12.2019 14:59:55 tarihinde değiştirildi.
fulya75

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 52
4 yıl önce
Vonzarovich Ben süresinde teslim ediyorum . Gündüz 8.30-17.00 arası çalıştığım için özellikle sürelere dikkat ediyorum :)
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
Mesaj Sayısı: 44
4 yıl önce
@fulya75 size süresinde teslim etmiyorsunuz demedim zaten. Ama süre koşuluna uymayan, zamanı verimli kullanamayan yazarların bu platformda var olduğunu inkar etmek yanlış olur. Bir alcı için zaman bazen çok önemli olabiliyor. Yerine getirilmeyen bir sipariş, daha doğrusu zamanında teslim edilmeyen diyeyim bütün planları alt üst edebiliyor. Sadece bu tip durumlara tahammül sınırımın çok kalmadığını, özellikle belirtmediysem siparişin süresinin, makalenin içeriği kadar benim için önemli olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Yaşadıkları tecrübelerle bir çok alıcı da aynı konumdadır sanırım. Bu sebeple tedbirli olmalarına yönelik bir çağrıda bulundum.
Yanıt Yaz