Makale Cafe Kuralları
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
10 yıl önce
1) Sitede isim ve soyisimlerin standart görünümü konusunda tamamen aynı görüşteyim. Bu bir anlamda ciddiyetimizi de gösterir.  2) Haftalık 3 aylık 12 makale sayısı sınırlaması bence yerinde olur. İlk önerim de zaten 12'ydi.  3) Yazar adaylarından 3rgin, murat81 ve gamze isimli arkadaşlar, üyelikleri 6 aydan fazla olmasına rağmen fazla aktif olmamışlar. O nedenle olumlu olumuz bir şey diyemem.  4) Diğer adaylar banu, blacklord ve kalekalem isimli adaylar ise nispeten yeni üyeler, ancak aldıkları yorumlarda bir olumsuzluk yok.  5) Mobil uygulamanın olması bence de yerinde olur. Zaman zaman sıkıntı yaşıyorum.  6) Prensipler konusunda da ilave edeceğim bir şey yok. Herkesin ellerine sağlık. 
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
10 yıl önce
Arkadaşlar, bu arada herkes şu gün yazacak dendi diye, o gün eklenecek diye bir kural yok. Ekleme işlemini önceden zamanlamayı ayarlayarak da yapabilirsiniz.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce
Uğraşlarınız için elinize sağlık güven hocam :) Ayrıca yazarlar kısmının turuncu olması da daha güzel olmuş, anasayfada daha çok dikkat çekiyor.
Logo da güzel olmuş kendi boyutunda, dolar kalkınca da temiz olmuş :)

Bende aday arkadaşları pek tanımıyorum, bu konuda Birol abinin dediği gibi pek aktif olmamışlarsa yazar sayısını tamamlamak için acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum ama şu arkadaş uygundur diyen olursa da şahsen karşı çıktığım bir arkadaş yok. Yalnızca farklı fikirler paylaşıldığında, örneğin şimdi bu konuda, çıkıp bence de şöyle diyen yazarlar olmasını dilerim o kadar.

O zaman sayı konusunda da ilk sayfadaki 1 ve 2.kuralı "-Günlere yayılacak şekilde haftada 3 yani ayda 12 makale eklenecektir." şeklinde güncelleyebilir miyiz ?

İsim konusunda yazar arkadaşlar Profilimi Düzenle diyerek görünen adlarını "Orhan Gencebay" örneğindeki gibi ad ve soyadın ilk harfi büyük şekilde yazabilir hocam temadan düzenleme yapmanıza gerek yok bence bu konuda.

Makale ekleme programı konusunda açıkçası pek bir fikrim yok, bir arkadaş 7 günde girip ilk 3 günde 3 makale eklerse durumu açıklarız öyle yapmaz bugün ekler bir gün durur bir daha ekler iki gün durup bir daha ekler böyle böyle doğal olması organik olması açısından da daha uygun olur diye düşünüyorum, yani zamanlayarak ya da programa göre hep aynı günlerde aynı kişilerin makale eklemesi organik olmak adına ters gibi görünüyor. her hafta farklı yani tekrardan program yapılacaksa da zaten program yapmaya gerek yok, akışına bırakıp rahat bir düzen sağlamak daha mantıklı olabilir. Elbette çoğunluk ne derse o yine de :)

Ayrıca makale cafe olarak bir facebook grubu kursak, gizli, herkese kapalı, oradan konuşsak ? hem bir durumda anket açarız falan daha aktif olabiliriz tabi facebook kullanmayanlar varsa bu fikrim geçerli değil.

MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce
Birde Güven hocam makalelerimizi düzenlediğiniz zaman nerede yanlış yaptığımızı görebilmek adına ilk seferlere mahsus bize söyleyebilir misiniz ? Yani şurayı yanlış yapmışsınız şöyle olacaktı gibisinden...
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
10 yıl önce
Zamanlamayı hiç kullanmadığım için o aklıma gelmemişti.
Yazarız12

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 65
10 yıl önce
Haftalık programlar oluşturabiliriz.Her hafta programı değiştirebiliriz.İlk hafta Gökhan bey sağlık alanında pazartesi günü makaleyazarken ikinci hafta çarşamba günü teknoloji alanında makale yazabilir. Hangi gün,hangi alanda yazılması gerektiğini,hep beraber konuşup tartışabiliriz,istekleri değerlendirebiliriz.
Bu şekilde haftalık programlar oluşturabiliriz.Her hafta günlerdeki ve alanlardaki yazarlar değişebilir. :)
Ve Gökhan beyin dediği gibi bu tartışmaları,değerlendirmeleri Facebook'ta bir grup açarak ile yapabiliriz,ya da burada sadece bizim görebileğimiz bir konu ile ya da bölüm ile yapabiliriz. :) 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Twitter hesabı bizde var ama facebook alınmadı fecobook hesabını bir yazarımız alabilir ve facebook tarafı ile ilgilenebilir.  https://twitter.com/MakaleCafe  takip edebilirsiniz. 

Aslında program yapmaya gerek yok hafta 3 makaleyi istediğiniz zaman yazıp 2 günlük aralıklara zamanlayabilirsiniz.
Makalelerinizi inceliyorum hatalarınızı sizlere pm olarak atacağım. 



iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
10 yıl önce
Test için reklam yerleşimi yaptım(reklamstore reklamları). Günlük hiti şuan tekil olarak 50 dir. Site 6 günlük oldu :)
Editör2

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
10 yıl önce
Bence de haftalık programlar olabilir. Böylece makaleler daha sistematik olarak sitede yer alır. Eğer tüm yazar arkadaşlarımızın facebook hesabı varsa grup açarak bu konuları ve diğer konuları oradan değerlendirebiliriz.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
10 yıl önce
Bu kadar detaylı bir program hazırlamak, makale yazısına ayırdığımız zaman kadar ekstra bir zaman gerektirebilir, sonuçta tek kişi hazırlarsa çok katı olur, herkesi koordine edip bir program hazırlamakta uzun sürebilir, böylece iş aynı kalırken vakit ikiye katlanacak maalesef, yine robotik bir sistemde yayınlama yapan bir site SEO açısından da sağlıklı olmayabilir diye düşünüyorum, yani makaleler özgün ise yayınlanma  vakitleri de özgün olmalı. Programda sürekli değişecekse zaten program yapmaya gerek yok sadece belirli şeyleri ihlal etmediğimiz sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, yani bütün yazarlar zaten haftada 3 yazı denildi diye ilk 3 günde aynı kategoride yazacak değil herkes bunun bilincinde diye düşünüyorum.

Ayrıca ben zamanlama kullanılsa bile "Şu kişi şu konuda şu tarihte yazsın, o kişide o konuda o tarihte yazsın" diye katı bir sisteme zaten karşıyım. Atıyorum A kişisi 2 hafta tatile çıkacak, hazırlar 6 makalesini eşit olarak dağılmış bir programda zamanlar, ama bu programı yalnızca kendisi için şahsen hazırlamış olur, zamanlama bunun için uygun olur ancak, diye düşünüyorum.

Böyle bir sistem uygularsak kendimize; alacağımız keyif zaman içerisinde işkenceye dönüşebilir, diye düşünüyorum yine.

Kısaca: iyi makaleye aynen katılıyorum, Bir programa şahsen karşıyım :)
-"Aslında program yapmaya gerek yok hafta 3 makaleyi istediğiniz zaman yazıp 2 günlük aralıklara zamanlayabilirsiniz."
Bu mesaj MjBolubeyi tarafından 21.10.2014 17:00:09 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz