Makale Cafe Kuralları
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Her türlü karara uyabilecek durumdayım ama üstteki mesajlarda da bahsedilmiş gördüğüm kadarıyla, geniş bir alana sahip sitelerin yükselmesi de tıklanma ve tık başına getirdiği ücret de doğal olarak daha düşük oluyor.
Yine de insan istiyor tabi bir an önce üst sıralara çıksın diye.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 92
9 yıl önce
Tekrardan merhabalar arkadaşlar. Uzun bir süredir ne yazık ki bazı nedenlerden dolayı aktif olarak çalışmalarımı sürdürememiştim. Bu nedenler arasında aldığım birkaç büyük proje ve okulumun son senesinde olduğum için çalışmalarımı daha yoğun bir şekilde yapmam gerektiği vardı. Bu sebepten dolayı da yani yazıları yetiştiremediğim için ve makalecafe.com kurallarına uyamadığım için yöneticimiz ile ortak karar alarak benim yazarlığımı askıya aldık. Fakat görüyorum ki biraz sıkıntılı bir dönem içerisine girmişiz.

İlk olarak şahsi düşüncem belli bir tema ve kategori üzerine yoğunlaşılması gerektiğidir. Yani eğer iyi bir hit yani ziyaretçi alınması gerekiyorsa Google'dan rastgele insanların makalecafe.com'u bulması zor olacaktır. Zira Fevzi arkadaşımızın dediği gibi site belli bir konu üzerinden hizmet vermiyor. Dolayısı ile "A" kelimesinde ilk sıralara çıkmak yerine "A", "B", "C", "D" gibi birçok kelimede orta seviyede ya da düşük seviyede kalıyor. Dolayısı ile de istenilen hite ulaşmak oldukça zorlaşıyor.

Bu durumda 3 tür çözüme gidilebilir. 

1-Sitenin temasını değiştirerek onedio.com, listelist.com gibi yeni bir temaya öncülük etmek. Bu tamamen yazarların ve yönetimin karar vermesi ile olabilir. Bu sayede daha ilgi çekici bir site yaratılırken, yazarlarda keyif aldığı gibi yazabilir. Tabi tema illa yukarıda bahsettiğim siteler gibi olacak diye bir kaide yoktur. Bunu tamamen beyin fırtınası yaparak siz karar verebilirsiniz. Web dünyasında "News always better than olds" diye bir durum vardır. Yani yeni her zaman iyidir. Çünkü insanlar farklılığı sever.

2-Siteyi belli bir konu üzerinde yoğunlaştırıp, o konu üzerinde az rekabeti olan ve çok aranma hacmine sahip olan anahtar kelimeleri kullanarak ön plana çıkmak. Bu Fevzi arkadaşımızın sitelerinde uyguladığı yöntemdir. Örneğin "Saç ekimi" ile ilgili bir sitesi vardı. Bu siteyi ön plana çıkarken "Saç ekimi" anahtar kelimesi gibi rekabeti yüksek bir kelime kullanmak yerine "saç ekim zararları" gibi kelimelere yönelip, sitesini biraz kalkındırıp, daha sonra daha rekabetli kelimelerde sitesini ön plana sürmüştür. Makalecafe.com için tabi ki bu tarz niche site kurulamaz. Fakat teknoloji sitesi, kadın sitesi, sağlık sitesi gibi genelleme kategorilerine yönelerek yazı yazılabilir. Yani siteye giren bir kişi sitenin teknoloji sitesi olduğunu fark eder ve bir sonraki gelişmeler hakkında bilgi edinmek istediğinde gene makalecafe.com'a giriş yapar. Yani çoğul hittede bir artış görünür. Adam Android kitkat 4.2 root atmak için sitedeki bir makaleye göz attığında aynı zamanda Android favori uygulamaları isimli başka bir makaleye daha göz atar. Bu sayede sitedeki her makale okunur. Eğer bu tarz bir değişiklik yapılacaksa da sitenin isim değişikliğine ihtiyacı vardır. Şöyle düşünelim; makalecafe.com gibi bir isim sanki makale pazarlaması yapan bir site gibi algılanır. Örneğin teknoloji ile ilgili bir site üzerine gidilecekse, teknokriter.com (tamamen şuan uydurduğum bir isimdir) tarzı isimler ilgi çekecektir.

3- Bu şekilde devam edilecekse de sosyal medyadan destek almak gerekir. Facebook, twitter gibi sosyal paylaşım platformlarında çok iyi reklam yapılması ve çeşitli büyük Facebook gruplarında yazıların kategori başlıklarının paylaşılması gerekilir. Tabi bunun içinde grup adminleriyle anlaşmaya varmak gerekir. Kısacası belli bir miktar ücret ödemek gerekir. Kısacası kısa vadede yatırım yaparak içeriği doygun bir site oluşturup, yatırımlar ile reklam yapıp, kullanıcıyı çekmek ve uzun vadede kullanıcıyı siteye bağlı hale getirip, maksimum verim almak gerekir.

Yukarıda bahsettiğim maddeler yüzde yüz garanti çözüm verir diye bir durum söz konusu değildir. Fakat ben site isminin ne olursa olsun yanlış seçildiğinden yanayım. Çünkü makaleyazari.com gibi bir sitede siz oyun ile ilgili bir yazı bulacağınızı düşünür müsünüz? Ya da bu tarz bir sitede ne gibi bir içerik bulacağınıza inanırsınız? 2 çeşit isim kullanılır. 1-İlgi çekici sözler (Onedio, fragist, chip, merlininkazani... gibi), 2-Direk sitenin ne sunduğuna dayalı isimler (webtekno, modagram, kadinlarkulubu, evidea...gibi). Makalecafe size rastgele insanların yazdığı makalelerin yer aldığı bir site gibi anlaşılıyor.

Bu yüzden siteyi marka haline getirmek gerekir. Bu anlamda da içerisinde "makale, yazar" tarzı kelimeleri geçirmemek gerekir. Tabi bu para kazanmak için tercih edilmesi gereken kısımdır. Böyle olmaz mı olabilir fakat çok daha uzun bir süreyi kapsayabilir. Benim verebileceğim tavsiye ve öneriler bunlardır. Elimden geldiğince de size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Şimdiden tüm yazar arkadaşlarımın emeklerini alması ve istedikleri yerlere çok daha hızlı gelmeleri dileğiyle...




Bu mesaj gosuhasu tarafından 03.01.2015 08:55:18 tarihinde değiştirildi.
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Şubat ayında sitenin durumu ne olacak acaba?  Devam ediyor muyuz?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Arkadaşlar sistem devam ediyor ama sistemden çıkmak isteyenlere ücretleri ödenmektedir 5 yazar var sistemde. 100 tl reklam geliri var şuan günlük tekil 400 -  450 civarında. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Sistem yürümeyecek arkadaşlar. Kalan 5 Yazarımızda bize paypal hesaplarını gönderebilirse makale ödemelerini yapalım. 
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Ben makalelerim için ücret istemiyorum, sonuçta birlikte yola çıktık. Helal olsun. Yalnız tematik bir site olsaydı çok daha iyi olabilirdi, birlikte daha özgün projelerde görüşmeyi dilerim.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Emekleriniz için tşklr arkadaşlar, başka projelerde çalışmak dileğiyle. 
moon22

Konu Sayısı: 5
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
5 yazar kaldı demek ki, keşke çok iyi yerlere gelebilseydi site ama demek ki böyle olması gerekiyormuş. 
kader

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 57
9 yıl önce
Ben dayanışma ve birlik adına başarı gösterdiğimize inanıyorum, edindiğim bilgi ve tecrübeler benim için yeterli. Makalelerim için ücret talep etmiyorum. Bize bu şansı veren yöneticimize çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımın hepsini de son ana kadar çaba gösterdikleri için tebrik ediyorum.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Yazdığınız makaleleri referans olarak gösterebilirsiniz arkadaşlar. Tekrar emeğinizi sağlık, haklarınızı helal ediniz. 
Yanıt Yaz