Makale Cafe Kuralları
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
9 yıl önce
sinem pehlivan hocam evet cevabın ilk paragrafı sizin içindi. Yanlış anlamadığınız için teşekkürler, zira tartışma gibi bir amacım yoktu lakin düşüncelerinizin hala yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben de 2008'den beri Google Adsense kullanıyorum, yaşadığı değişmeleri/gelişmeleri takip ediyorum. İlk olarak Google dünya çapındaki en iyi yazılımcıları çalıştırıyor ve kimliğinizi belirleyebildiği tek şey ıp değil ne yazık ki. Kandırabildiğimizi düşünmek kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil ne yazık ki. Yeni üyeliği kolay olmayan bazı adsense forumlarını incelerseniz adsense için bilgisayarın MAC adresine kadar değiştirilme uğraşlarını görebilirsiniz. Kendi siteniz içinde tavsiyem reklam tıkı yapmamanızdır (yapıyorsanız). Haftada 3 değil haftada 1 tık bile atılsa sakıncalı. Adsense reklamların yayınlandığı ve tıkladığınızda açılan sitedeki mouse hareketlerini bile kaydediyor, bir tıkın doğal olup olmadığını anlamak için belki de binlerce algoritması var, bu benim düşüncem değil R10 gibi Webmaster platformlarında bu bilgi mevcut. Keşke dediğiniz gibi "sorun teşkil etmemektedir" durumu olsa. Şuan belki Google'a göre elle tutulur bir kazancınız yoktur belki de henüz inceleme sıranız gelmemiştir belki 2-3 yıl ıp değiştirip, sahte tıklama olsa bile ödeme alabilirsiniz. Ancak emin olun tam Google'dan gelen paraya güvendiğiniz de belki evinizi geçindirdiğiniz de maalesef üzülebilirsiniz. Ancak haftada 1-2 tık belki BAN için yeterli olmaz da Google asılsız tıklamaların yalnızca parasını kesebilir bu durumda da tıklar boşuna gider zaten ve adwords algoritmalarında itibarımız/itibarınız düşer, ileride haksız yere bile atılsak ellerinde bahaneleri olmuş olur. 

Ki işin etik boyutundan hiç bahsetmedim bile. Çünkü reklam verenler doğal ziyaretçi alabilmek için para ödüyor, örneğin bulaşık makinesi alacak birisine bulaşık makinesi reklamları gösteriliyor ki bu reklam verenin sitesinden bulaşık makinesi satılabilsin. O yüzden sitede doğal dolaşıp reklamı fark edip tıklayıp açılan sitede de zaman geçirseniz bilgisayarın mac adresini proxy ve ıp sorunlarını halletseniz Google'ı kandırsanız bile ne yazık ki etik bir davranış olmayacaktır. İleride bir firmanız olursa ve Adwords'den para gittiği halde işlerde artı bir değer olmadığını görürseniz etiklik daha iyi anlaşılır. Etiklik önemli değil kazanç önemli diyorsanız da eğer illegal çalışan youtube kazanç grupları falan var, en azından kasıtlı yapılan tıklarınız bir işe yaramış olur, günlük 50-100$ kazanmak mümkün oluyor ancak 3-4 ay en fazla 6 ay sürüyor tabi. Sonrasında Google'ın Türkiye Ofisinden Avukatlarla mahkemelerle uğraşmakta cabası.

Böyle uzun bir cevap için özür diliyorum, ancak dediğim gibi Google Anlamaz diye bir durum yok, anlaşılmamak keşke modem resetleyip ya da programlarla ıp değiştirmek kadar kolay olsa. O halde reklamcılık sektörü de zaten yavaş yavaş ölürdü. Lütfen beni yanlış anlamayın bir art niyetim yok, kırıcı bir ibare kullandıysam da özür diliyorum. okuduğunuz için de teşekkürler.

___________________

Şafak Vakti hocam sanırım zaten yollar ayrılıyor şuanda 11 kişiyiz. Söylediğiniz de sonuna kadar haklısınız.
___________________

Ayrıca belirli bir alana yönelmek için domainde önemli sanırım, o nedenle artık yeni projelere diye düşünüyorum, bilemiyorum bu konuyu tartışabiliriz.
sinem pehlivan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
uzun cevabınız için ben teşekkür ederim art niyetiniz olduğunu hiç düşünmedim. Aksine beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Modem resetleme ya da ip değiştirme çabalarım olmadı. Farklı mekanlarda olduğumda farklı pcler kullanmış oluyorum kendi kişisel laptopum hariç o yüzden bu ip değiştirme çabalarından bir haberdim doğrusu. Siz bu işle uzun zamandır ilgileniyorsunuz anladığım kadarıyla sizden öğreneceğim çok şey varmış bir kez daha  görmüş oldum. Gerçi dediğiniz gibi reklamlara tıklayıp çıkmışlığım olmadı genelde geziniyorum kendimle alakalı bir şey buluyorsam. Ama kesinlikle önerinizi dikkate alacağım çok dikkatli olacağım en azında bu siteninkilere tıklamam bir daha :) Peki bazı bloglarda arkadaşlar reklam koyuyor ve benim ilgilendiğim bir alanla ilgili oluyor ona da tıkladığımda ban yiyecek mi? sonuçta tıklama başına ücret ödemiyorlar mı? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Kimsenin emeğini yakmak istemem çünkü.
Güzel bilgileriniz için çok teşekkürler
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
9 yıl önce
Reklam ve site geliri nasıl artar nasıl azalır bu konularda pek bir bilgim yok. Anlamaya çalıştıysamda anlayamıyorum zaten. Fakat şöyle birşey söylemek istiyorum. Site ilk açıldığı zaman çok heyecanla yazıp mutlu oluyordum. Böyle makalelerin eklenmemesi gibi sorunlarla karşılaştıkça hevesim kırılıyor ister istemez. Ama benim kendimce yapabileceğim birşey varsa yaparım. Anahtar kelimeler falan demişsiniz. Anlatırsanız, yapılacaksa böyle bişey makalecafenin devamı için seve seve yaparım. Çünkü orada yazmak benim için çok farklı bir duygu. Bu zamana kadar yazılarımı hiç aksatmadım, aksatmayacağımda. Bir tek resim ekleme konusunda çok beceriksizim onuda siz hallediyorsunuz zaten. Ayrıca teşekkür ederim.
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
9 yıl önce
sinem pehlivan hocam örneğin bu sitede adsense olduğunu varsayalım, yazışıyoruz. Sizde cep telefonu alacaksınız diyelim, hepsiburada iddialı olduğu bir modeli adwords aracılığıyla reklam yaptı ve burada çıktı diyelim, siz telefonlar için aramalar yaptığınızda o reklamlar otomatik size görünür zaten. tıkladınız ve ilk olmasa da ileride bir seferde hepsiburada reklamını görüp alışveriş yaptınız, normalden çok daha fazla kazanacaktır yayıncı, google ona göre para alacaktır hepsiburada'dan. Bu sitede yazıları falan da okuyup yazıştığımız için vakit geçiriyoruz fareyi gezdiriyoruz aniden reklamı fark edip tıklıyoruz. Elbette tıkladığınızda para kazanacak kişi. yalnız biz on tane etken düşünüp tık atmaya çalışırsak google yüz tane düşünüyor, ince eleyip sık dokuyor ve biraz kindar diyebilirim google için. 2 gün sahte tıklamayla 5 lira kazanın sonrasında 12 ay boyunca tamamen doğal kazanın sonrasında ban yiyebiliyorsunuz. Ban yiyen bir çok kişi olduğu gibi ben de ban yedim :) hatta hiç suçu olmadan da atılanlar sürüsüne bereket. Google sahte tıklamaları başkasının yaptığını düşünürse, o tıklardan gelen parayı kesiyor. Geçmişe yönelik bir haksızlık ortaya çıkarsa da yayıncılardan aldığı parayı geri iade ediyor (kendi kuralları böyle ancak ben yayıncılık yapmadım hiç bu kesin değil), Örneğin 50 farklı bilgisayar olsa ve hepsi farklı internetten tıklansa bu seferde diyecek ki bu sitenin reklamlarına tıklayan hiç kimseden geri dönüş alamıyoruz yani ne alışveriş yapıyolar ne siteyi bi daha ziyaret ediyolar, hepsi mi tesadüf olacak diyerek sonuç yine banned olabiliyor :) yalnızca Google konusunda bildiklerimi paylaşmak istedim, elimden geldiğince yardımcı olurum. Google çok hassas adsense'de,buluttan nem kapar.
__________________________

Şuanda genellemeye göre belirli bir konu üzerinde yoğunlaşan ve alan adıda buna yönelik olan siteler güzel kazanıyor, hatta pahalı tbm veren yani daha çok kazandıran kelimelerde var, ancak sadece bunlara yönelik çalışmakta google'da suç haline geldi, Fevzi arkadaşımız da bir kelime grubunda öne çıkabilmek için o kelimeyi kullanan ne kadar site olduğunu araştırarak çalıştığından bahsetmiş, ne kadar az kullanılıyorsa kelime, o kelimede öne çıkmak o kadar kolay demiş.. MakaleCafe adıyla şimdi oyun inceleme sitesi yapsak olmaz, sağlık sitesi yapsak olmaz, oyun sitesi olmaz, webmaster sitesi olmaz, teknoloji sitesi olmaz yani makalecafe yi açarken her daldan makale olmasını hedefleyip buna göre isim koymuştuk bu nedenle şimdi farklılaşmak zor olabilir, En fazla makale yazarlarının yardımlaştığı bir platform olabilir ya da yazarkafe gibi yazar toplisti olabilir. Adını değiştirelim desek o zamanda yeni bir proje olmasından hiç farkı olmaz. Sitede tek sorun da makalelerin yetişmemesi değil sanırım, yöneticimiz bir şekilde hedeflediği oranı yakalayamadı galiba, elbette pek çok siteye göre oranlar çok iyi aslında ancak herkese kazandırması için daha fazla gerekiyor olabilir. Açık konuşmak gerekirse hem yazarlar arasındaki iletişimsizlik, hem yazılarını eklemeyenler hem de kazançta gözle görülür bir artış olmaması herkes gibi beni de üzüyor. Keşke bireysel olarak yapılabilecek bir şeyler olsa.. 
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
9 yıl önce
Dediğim gibi bu konularda fikir sahibi değilim. Bireysel olarak yapabileceğimiz birşey yoksa da sizin benim gibi düşünenler vardır illaki. Eğer site için faydası olacaksa yapalım yani. Konuşulur, anlaşılır gibime geliyor.
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
Mesaj Sayısı: 85
9 yıl önce
Birde şöyle bir durum var siteye o kadar emek verildi. Bunun yanında daha iyi olsun diye bişeyler satın alındı, zaman harcandı, uğraşıldı. Gelen para daha siteye yapılan iyileştirmeleri karşılamıyor. 11 yazarız orada her seferinde ücretleriniz ödenecek diyor. Zararında zararı oluyor bence. Hepimiz uğraştık ama bu iş bu şekilde yazarları etkilemeden bitecekse ben bi şekilde yönetici de etkilenmesin istiyorum. Ve bi ay daha uzar ve sonuç aynı olursa yine yönetici zararda oluyor bu durumda. Bilmiyorum benim gibi düşünen var mı da. Benim aklıma takılıyor. Yokmu bu konuda yapabileceğimiz birşey?
sinem pehlivan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim MjBolubeyi. Anlattıklarınıza göre google delirmiş olmalı :) Haksız yere banlananları çok duymuştum ama anlam verememiştim. Anlaşılan o ki eninde sonunda sıra bize de gelecek. Verdiğiniz bilgiler için çok sağ olun. Sayenizde daha da bilgilenmiş oldum. Şuan  siz bile banlandıysanız bize ne zaman sıra gelecek diye beklemekteyim :)
Ayrıca bu site için yapabileceğimiz ne olabilir? 
yasmin86

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 186
9 yıl önce
 Anlaşılan hepimiz aynı üzüntü içindeyiz arkadaşlar. Ben bir ara ayrılmayı düşündüm yoğunluktan dolayı sağlık sorunlarım oluşmaya başlamıştı. Ama sonra vazgeçtim çünkü hepimiz birlikte bir yola çıktık. Ne siz değerli arkadaşlarımı ne de bize güvenip bir yol açan yöneticimizi yarı yolda bırakmak istemedim. Makalecafe için bireysel yapılabilecek bir şey sanırım çok fazla yok. Kaliteli, özgün ve doğru bilgi içeren makaleler girmek yapabileceğimiz en büyük şey sanırım ki bunu zaten hepimiz yapıyoruz elimizden geldiğince. Sadece daha da bilgiye yönelik olabilir belki diye bir fikir belirtmek istiyorum. Sitemize bakıldığında giren ziyaretçiye "Evet burada hep doğru bilgiler var, aradığım her türlü bilgiyi bu sitede bulabiliyorum."  dedirtebilirsek bir adım daha ilerleme sağlayabiliriz sanki. Umarım hepimizin istediği şekilde ilerleme sağlanır.
 Bu arada Furkan arkaşımızın da başı sağolsun. Hastalık, ölüm ya da ne bileyim buna benzer şeylerde 1-2 makalenin lafını edecek kimse yok zaten aramızda. Mekanı cennet olsun inşallah yakınınızın...

SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
konu dağınıklılığını önlemek adına her ay tüm yazarlarımız aynı tema/kategori  üzerinde yazı yazabilirler. Birimiz eğitim kategorisi için yazar, diğeri kadın, bir diğeri sağlık. Bir ayda böyle mi denesek. Ayrıca bana kalırsa ilk zamanlar para kazanma derdimiz olmamalı ki yok da sanırım. Ekip işleri biraz sabır ve kararlılık istiyor. Yöneticimiz zarar görüyor mu bunu bilemiyorum, teknik a.ısından gerçekten bu işi anlamıyorum. ancak çok ciddi bir zarar söz konusu olmadığı sürece, biraz da konsept üzerinde çalışıp, konu dağınıklılığının önüne geçip sonuna kadar devam edelim derim.
Editör2

Konu Sayısı: 0
Mesaj Sayısı: 6
9 yıl önce
Makale Cafe'nin daha iyi yerlere gelebilmesi için tüm yazar arkadaşlarımız eminim ki üzerine düşen  görevleri yerine getirecektir. Kendi adıma konuşacak olursam sitemiz için anahtar kelimeli ya da belli bir kategori de makale yazabilirim. Yeter ki ortak bir karar oluşsun.
Yanıt Yaz