Makale Cafe Kuralları
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
Arkadaşlar bazı yazar arkadaşlarımız aylık 12 makale çok geliyor ve yetişemiyor. Eksik makale girenler var. Tüm makaleleri tek tek düzenliyorum. 
Şuan günlük tekil sayısı 400-600 ziyaretçi var. 2 aylık gelirimiz 50 tl . Sistem tam oturmadı 1 ayda deneyelim olmazsa projeyi sonlandırıp tüm yazarların eklediği makale ücretleri taraflarına ödenecektir.  İstediğimiz gibi gitmiyor. Sizlerinde görüşlerini beklerim. 
2 aylık reklam geliri çıktısı : http://i.hizliresim.com/VgYkWn.png
sinem pehlivan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
Reklam işi çok sıkıntılı bir süreç trafiğimiz çok iyi görünüyor ancak tıklama az. Ben her girdiğimde tıklıyorum ancak tek başına yeterli değil. Sitemizin reklamını yapsak? Benim gibi blogu olan arkadaşlar siteyi tanıtıcı bir yazı hazırlasak? Sosyal paylaşım ağlarında da paylaşsak ve destek istesek uygun olur mu acaba?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Mesaj Sayısı: 1057
9 yıl önce
sitedeki reklamlara sakın tıklamayın arkadaşlar, adsense reklamları  banlanır lütfen . Bunun dışında ilginiz için tşklr sinem pehlivan hanım. Ama reklamlara bilerek  tıklamak reklamların kaldırılmasına sebep olur . 
sinem pehlivan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
Tık başına gelir veren reklamların tıklandığında banlanmasına anlam veremiyorum. :( Yapabileceğimiz tek şey makaleleri daha fazla kişiye bölmek olacak sanırım. Bu konuda bir bilgim yok ama ..
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 86
9 yıl önce
"Sizlerinde görüşlerini beklerim."
Kendi internet sitelerime yoğunlaşmak için aranızdan ayrıldığımdan dolayı, belki bu cümle (
"Sizlerinde görüşlerini beklerim.") benim için geçerli değildir fakat yinede müsadeniz olursa bir iyimakale üyesi olarak makalecafe hakkında düşüncelerimi belirtmek istiyorum.
Hocam sitenize aşırı derecede kaliteli, ayrıntılı ve sürekli içerik ekleniyor fakat eklenen içerikler belli bir konuya veya anahtar kelimeye yönelik olarak eklenmiyor. Sitede bütün yazarlar kendi ilgi alanına yönelik çok farklı konularda yazıyor. Böyle olunca makalecafe belli bir aranma hacmine sahip ciddi anahtar kelimelerde yükseliş sağlayamıyor. Bu sebeple rastgele eklenmiş makaleler sadece uzun cümle şeklinde ve aranma hacmi düşük kelimelerde yükseliş sağlıyor. Fakat eğer makalecafe olarak kendinize belli hedef anahtar kelimeler belirler ve bu kelimelere yönelik makaleler yazarsanız yükselişin daha hızlı olacağını düşünüyorum.
Örneğin ben kendi sitemde uyguladığım yöntemi size anlatayım;
İlk olarak google anahtar kelime aracıyla ( https://adwords.google.com/KeywordPlanner ) çeşitli sağlık konuları hakkında aramalar yapıyor ve çeşitli anahtar kelimelerin aranma hacimlerini tespit ediyorum. Ardından tespit ettiğim bu anahtar kelimeleri google da allintitle:"anahtar kelime" şeklinde arayarak tahmini rekabet düzeylerini saptıyorum ve kendi çok zorunlu hissetmedikçe allintitle:"anahtar kelime" sonuçu 200'den fazla çıkan hiçbir anahtar kelimeye yönelik makale yayınlamıyorum. Çünkü biliyorum ki şuan birkaç yıllık otoriter siteler benim önümdeyken rekabeti yüksek kelimelere yönelik ekleyeceğim makalelerde site dışı seo çalışması yapmadan yükselemem.
Sonuç olarak demek istediğim kendinize belli anahtar kelimeler belirleyip bu anahtar kelimeleri yazarlar arasında bölüştürebilirsiniz. Ardından her yazar belirlenen anahtar kelimeye yönelik makale yazarak siteye eklerse ve bu makaleler arasında da site içi linkleme işlemleri yapılırsa hitlerinizin çok kısa sürede daha hızlı yükseleceğine inanıyorum. Fakat seçeceğiniz anahtar kelimelerin rekabet düzeyi düşük olmalı ve o konuda makalecafede birden fazla içerik bulunmalıdır.






MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Mesaj Sayısı: 180
9 yıl önce
Gerçekten ilginizi çekip, reklamla ilgilenmeniz gerekir, yoksa siz örneğin bir satış sitesi için reklam verseniz, sitenizle aslında ilgilenmeyen sırf kazanç için reklama tıklayan kişilerin tıkları için para vermek ister misiniz? Aynı şekilde Google'ın buna izin vermemesi çok doğal. Çünkü google aracı ve iki tarafında daha önemlisi reklam verenlerin de haklarını koruyor. Ayrıca hiç bir yerde kimseye reklam tıklaması için bir ricada bulunulmadı. Aksine yönetici tekrar tekrar hatırlattı reklamlara sakın tıklamayın diye. Google ıp'lerden elbette sitede ekip olarak çalıştığımızı biliyor eğer iyi kazansak, sahte reklam tıklama ağı kurduk diye düşünüp atabilir. O nedenle reklamlara kesinlikle tıklamamamız gerekiyor. Google aynı ıp den günde 1 tık sayıyor siz her girdiğinizde tıkladıysanız bu ister bir ay sonra ister on ay sonra mutlaka bizden acı bir şekilde çıkacaktır. Google bu konuda çok çok hassas çalışıyor. Umarım insaflı davranıp; banlamak yerine sizin tıklarınızı asılsız tık diyerek ücretten keserler. Zaten bu nedenle önce tahmini kazanç diyor ay sonunda kesinleşmiş kazanç tekrar hesaplanıyor. 

Bu konularda bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen kendilerince düşünceler kurup harekete geçmesin, fayda sağlamak istiyor olabilirsiniz ancak bütün yazarların emeği yalnızca sizin yüzünüzden çöpe gidebilir.

Güven bey benim şahsi yorumum ise aslında sistemin güzel gidiyor olması. Site herhangi bir konu üzerine kurulu değil bu yüzden kazanç ve tıkın az olması da doğal, belirli konu olmadığı için devamlı takipçi yakalamak da çok zor, çünkü belirli bir konumuz yok. Buna rağmen 0,13 TBM Türkçe içerikli bir site için hiç de fena değil. Ayrıca domainde yeni açıldı zaten.

Elbette arkadaşların makaleyi yetiştirememesi konusunda bir diyeceğim yok, sonuçta sayı sonradan yükseltilmedi en baştan belliydi. Hatta sayı 15'di ben diyene kadar kimse bundan şikâyetçi değildi. Ama başlangıçtakinden farklı olarak bir performans düşüklüğü var. İster istemez moral bozuyor biraz. Dediğiniz gibi 1 ay daha deneyelim. Kararınıza saygı duyuyoruz. 
bsahiner

Konu Sayısı: 12
Mesaj Sayısı: 125
9 yıl önce
Fevzi Bey'in görüşlerine katılıyorum. Aslında benim de aklıma bu konu dağınıklığı gelmedi değil. Belli bir konuya yoğunlaşırsak bizim için daha yararlı olacağını düşünüyorum. İşin teknik boyutu beni aştığı için daha önce Fevzi Bey kadar çaıklayıcı yazamadım.
sinem pehlivan

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 14
9 yıl önce
Baştaki cevabınız bana sanırım. Her girdiğimde tıklıyorum demem bir sorun oluşturmayacaktır. Çünkü her gün giren biri değilim. Ve her girdiğim IP adresi de aynı değil. Bu yüzden bir sıkıntı teşkil etmeyecektir. Bu konuda da bilgim var. Çünkü reklam yayınladığım iki sitem mevcut. Kimsenin emeğinin çöpe gitmesini ben de istemem ama hafta da 3 tıklama farklı IP adresleriyle de yapılıyorsa sorun teşkil etmemektedir. Daimi tıklayanlar yoksa tabi. İlginize ve bilgilendirmenize çok teşekkür ederim. Cevabınızı çok beğendiğimi içtenlikle belirtmek isterim. 
Yazarız12

Konu Sayısı: 3
Mesaj Sayısı: 65
9 yıl önce
Yazarların belirli bir konu yazması fikrini en başta sunmuştum ama yazar arkadaşların bilgi olduğu alanlarda yazması ve siteye farklı konularda makalelerin eklenmesinin daha iyi olacağına karar verilmişti.
Bence tüm yazarlar belirli bir konu da yazmak yerine konu paylaşımın yapılması daha yararlı olur.

Not:Çok kısa bir süre önce yakın bir akrabamı kaybettim, o yüzden  29 makaleyi yetiştiremedim, şuan 26 makale var. Tabi ki de makaleleri erkenden eklemem gerekiyordu ama böyle bir olay yaşanacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi, o yüzden zamana yayarak eklemeye çalışıyordum. Olay yaşandığı zaman ise İnternet'e  giremedim.  Bu ay herhangi bir aksaklık olmayacağına söz verebilirim.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
Mesaj Sayısı: 90
9 yıl önce
Sağlık, kayıplar ben bunları anlıyorum. Ama bunun gibi insanın elinde olmayan çok önemli mazeretler dışında bu ay 12 makaleyi tamamlamayan arkadaşlarla yolları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.
Yanıt Yaz